reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

rozumiem, że to nieprawda?

Kurdeeeee, jak sprawdzę ten wynik usg i się upewnię, że nic nie pochrzanilam, to muszę zmienić lekarza. To on mnie zeschizowal jak byłam u niego przed odstawieniem anty i mi powiedział, że pierwszy cykl po odstawieniu mam największe szanse, a później te szanse mocno spadają i mogę się długo starać, stąd była moja rozpacz po pierwszym cs. Jak na usg jest tak jak pamiętam, to w dupie go mam, szukam innego
jak lekarz może mówić takie rzeczy. To takie kładzenie presji na kobietę, ze szok...

reklama
jak lekarz może mówić takie rzeczy. To takie kładzenie presji na kobietę, ze szok...
a ja to łyknęłam jak bocian żabę i w połączeniu z tym, że u mnie wokół albo ciąże w 1cs albo po długiej walce i in vitro i nic po środku, to psychikę mi zryło ostro. Dopiero czytanie Was mi pomogło złapać jako taką równowagę.

a ja to łyknęłam jak bocian żabę i w połączeniu z tym, że u mnie wokół albo ciąże w 1cs albo po długiej walce i in vitro i nic po środku, to psychikę mi zryło ostro. Dopiero czytanie Was mi pomogło złapać jako taką równowagę.
Ja po tym wszystkim co czytam na forum jestem w szoku, jak cieżko jest znaleźć lekarza, który wie co robi, a nie kieruję na ślepo. Do każdej pacjentki potrezbne jest indywidualne podejście a mam wrażenie, ze wielu lekarzy traktuje kobiety taśmowo. Chociażby z tym duphastonem 16 - 26dc. No ja w ogóle nie mogę zrozumieć jak można dawać dupka bez badań progesteronu i monitoringu cyklu.
Ja sama większość jak nie wszystkie badania, które mam zrobione wyniosłam z forum. Mam tyle szczęście,ze mam w miarę ogarniętego lekarza i otwartego na moje sugestie, a nie "to się proszę w internecie leczyć jak Pani lepiej wie". Nie zliczę ile razy prosiłam o skierowanie na krzywą cukrową i insulinową i ilu lekarzy mi powiedziało, ze niepotrzebna, bo przecież jestem szczupła i glukoza na czczo jest dobra.
Sorry za przydługo post ale przykre jest gdy kolejna dziewczyna przychodzi i opowiada jakie bdzury mówi jej lekarz. O tyle dobrze, że u Ciebie to początek. Strasznie mi zapadła w pamieć dziewczyna, która starała się 5 lat a nikt nawet jej monitoringu nie zrobił.... dramat, dramat.

Pytanie do osób które próbowały stymulacji np REKOVELLE lub czegoś innego co ma ten przeklęty "wstrzykiwacz". Czy jeśli mam zalecone np "3j." dziennie to mam ustawić to na 3 i tak dalej? Tak podpowiada logika ale by wychodziło na to, że zostanie mi ok 1/4 tego w tym wstrzykiwaczu po stymulacji więc wolę się upewnić, że dobrze myślę i nic nie trzeba liczyć.😅

Pytanie do osób które próbowały stymulacji np REKOVELLE lub czegoś innego co ma ten przeklęty "wstrzykiwacz". Czy jeśli mam zalecone np "3j." dziennie to mam ustawić to na 3 i tak dalej? Tak podpowiada logika ale by wychodziło na to, że zostanie mi ok 1/4 tego w tym wstrzykiwaczu po stymulacji więc wolę się upewnić, że dobrze myślę i nic nie trzeba liczyć.😅

Brałam inny lek w innym celu ale też w takim wstrzykiwaczy i dokładnie tak się robiło 😂
Mam nadzieję że pomogłam 😂😂😂😂😂

Brałam inny lek w innym celu ale też w takim wstrzykiwaczy i dokładnie tak się robiło 😂
Mam nadzieję że pomogłam 😂😂😂😂😂
Dziękuję za odpowiedź. Gdyby to była dawka np 4x 5 dni to by wyszło, że cały wstrzykiwacz to bym nie miała żadnych wątpliwości a, że mam rozpisane takie drogie goowno z czego mam wyrzucić część do śmieci to zaczęłam mieć wątpliwości czy ja dobrze myśle. 😅

Jeżeli mogę się wcisnąć to u mnie 35d 😅

Screenshot_20221111-121739_Flo.jpg

reklama
Do góry