reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Masz może opis tego usg?
właśnie nie mam, badania są w przychodni. Właśnie się zastanawiam czy jak tam zadzwonię jutro jeśli są otwarci to czy mi przeczyta przez telefon albo wyślę skan na maila, ewentualnie czy tam nie podskoczyć, bo jak nic nie pochrzaniłam (a na 99,9999999% jestem pewna), to bardzo dupnie, że lekarz nie wpadł na to, żeby mi powiedzieć, że coś trzeba z tym endometrium zrobić

reklama
Część dziewczyny, dalej nadrabiam wpisy na forum i jak czytam że ktoś się nakręca to dokladnie myślę o sobie. Zrozumiałam że mam już nawet swoją wypracowana "rutynę"

Najpierw pierwszego dnia cyklu wjeżdża wręcz na białym koniu olej z wiesiołka. Później testy owulacyjne a gdy owulacja wystąpi, kardio i olej odpadają i wjeżdża len. Wchodzę też w tedy w (baaardzo krótki) okres "e tam, nie obchodzi mnie to, pewnie się nie udało" no ale ok 6 dpo zaczynam bardzo kiepsko spać i myślę że może to hormony buzują. Od tego czasu zaczyna się prawdziwy festiwal miliona symptomów i nadziei aż do pierwszego krwawienie ("implementacyjnego"🤣). A gdy okres się już na poważnie rozkręci pozostaje jedno, wiadomo. Googlam jak często występuje krwawienie na początku ciąży 🤡

Właśnie jestem 6dpo i pierwszej nieprzespanej nocy. Here we go again 💃🎪
uwielbiam!
Ja ostatnio to już dzień po owulacji, czulam ból w podbrzuszu, i już taka mała, mini mini myśl, ze zaskoczyło i już mnie jajniki bolą🤣🤣🤣 MA-SA-KRA 😹

Twoja decyzja, w każdym razie nawet jeśli jest idealna owulacja to z takim endometrium nie ma najmniejszych szans na ciążę więc należy to sprawdzić czy to byl tylko jednorazowy problem. 🙂
Dokładnie zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, ja miałam 3mm z czymś endometrium przy braku owulacji

Dokładnie zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, ja miałam 3mm z czymś endometrium przy braku owulacji
dziękuję, spróbuję to wyjaśnić i dotrzeć do opisu usg. Chociaż im bardziej próbuję sobie to przypomnieć, tym bardziej jestem pewna przebiegu tej rozmowy i tego, ze nawet tam padło określenie "cienkie", jednak bardzo trudno mi uwierzyć, że widząc to nie powiedział mi, że powinnam coś z tym zrobić, przynajmniej przyjść sprawdzić za miesiąc. Może uznał, że powinnam to wiedzieć, ale ja jestem głupia jak moje koty po zrobieniu kupy 😁

@Hope99 @Zazuu No wiem, macie rację.. Ja naprawdę potrafię racjonalnie myśleć, ale jak mnie czasem coś pieprznie to koniec 😵‍💫 przepraszam, wiem, że u mnie na ten moment z badaniami i owu jest ok i powinnam być optymistką. Właśnie na mnie to tak stres wpływa. Jak zobaczyłam ostatnie wyniki to jestem okazem zdrowia a czuję się zmęczona, zawraca mi się w głowie, mdli mnie, rano nie mogę się dobudzić. Chyba pora zadbać o siebie pod takim kątem jedzenia, odpoczynku, aktywności. Dziękuję Wam 😘
Kochana ostatnie zdania to jest to❤️. Ja sama muszę znaleźć nowego ginekolog, ale najpierw trochę chillu dałam sobie żeby zadbać o głowę, bo to ważne. Nawet się nastawiłam, że 2mce mam na badania zapewne i znalezienie ginekolog dobrego, zamiast ładować na oślep lek, wiadomo mam też cień nadziei, że może się uda akurat samo coś zaskoczy 🤷‍♀️, ale jeśli nie to nie będę się poddawać, plan działania pomału do celu ❤️. Życzę Ci kochana dużo siły i trzymaj się, będzie dobrze ❤️.
Mi temp. Przynajmniej pokazuje, że brak owu było i lekarz potwierdził, że w miarę dobrze odczytywałam, a zarazem czekam na kolejne mce bo mam wrażenie, że poznaje trochę ciało przez nie 🤷‍♀️i wykres szalony jak ja 😂😂😂😂. Czekam na okres jedynie, bo boję się, że zrobi mi niespodzianka w najmniej spodziewanym czasie 😂😂, flo mi pokazuje za 2 dni więc zobaczę 😁.

dziękuję, spróbuję to wyjaśnić i dotrzeć do opisu usg. Chociaż im bardziej próbuję sobie to przypomnieć, tym bardziej jestem pewna przebiegu tej rozmowy i tego, ze nawet tam padło określenie "cienkie", jednak bardzo trudno mi uwierzyć, że widząc to nie powiedział mi, że powinnam coś z tym zrobić, przynajmniej przyjść sprawdzić za miesiąc. Może uznał, że powinnam to wiedzieć, ale ja jestem głupia jak moje koty po zrobieniu kupy 😁
to chyba bardzo częsta praktyka 'lekarzy' coś się dzieję to nie działają tylko każą obserwować chujowość jeszcze kilka miesięcy co nic nie wnosi

właśnie nie mam, badania są w przychodni. Właśnie się zastanawiam czy jak tam zadzwonię jutro jeśli są otwarci to czy mi przeczyta przez telefon albo wyślę skan na maila, ewentualnie czy tam nie podskoczyć, bo jak nic nie pochrzaniłam (a na 99,9999999% jestem pewna), to bardzo dupnie, że lekarz nie wpadł na to, żeby mi powiedzieć, że coś trzeba z tym endometrium zrobić

No ogólnie dziwne trochę, że by tego nie skomentował. Ale może strasznie słaby lekarz. Edno do ciąży musi być min. 7-8mm, ale większość ma nawet w okolicach 15mm

reklama
Powiem Ci, że czasami ginekolog nie mówi dopóki się nie zapyta 🤷‍♀️, akurat nie wiem czemu, ale często coś bagatelizują i dzięki dziewczynom dopiero człowiek nabiera wiedzę 🤷‍♀️. Sprawdź i działaj ❤️.

Do góry