reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Powiem Ci, że czasami ginekolog nie mówi dopóki się nie zapyta 🤷‍♀️, akurat nie wiem czemu, ale często coś bagatelizują i dzięki dziewczynom dopiero człowiek nabiera wiedzę 🤷‍♀️. Sprawdź i działaj ❤️.

Ja bym na pewno złożyła skargę na takiego lekarza, bo jeżeli faktycznie po owulacji endo ma 3mm to nie ma żadnych szans na ciąże i pacjentka traci tylko czas

No ogólnie dziwne trochę, że by tego nie skomentował. Ale może strasznie słaby lekarz. Edno do ciąży musi być min. 7-8mm, ale większość ma nawet w okolicach 15mm
no właśnie dowiedziałam się tego ze staraczek i po kilku dniach dodałam dwa do dwóch i wpadłam na to, żeby sprawdzić, czy ono się kurczy przed okresem i stąd było moje cienkie, czy coś jednak nie tak i wyczytałam, że no nie kurczy się 😁

A jak on mi powiedział, że z tego endometrium to on okresu następnego dnia nie widzi, to go nawet zapytałam, czy jak nie widzi okresu, to może ciążę widzi ;D to powiedział, że też nie (pamiętam, bo od razu po wyjściu w pierwszej żabce kupiłam wino z tej okazji 😁). Więc miał szansę jak nic, żeby mi powiedzieć, że z takiego to w ogóle ciazy nie będzie.

no właśnie dowiedziałam się tego ze staraczek i po kilku dniach dodałam dwa do dwóch i wpadłam na to, żeby sprawdzić, czy ono się kurczy przed okresem i stąd było moje cienkie, czy coś jednak nie tak i wyczytałam, że no nie kurczy się 😁

A jak on mi powiedział, że z tego endometrium to on okresu następnego dnia nie widzi, to go nawet zapytałam, czy jak nie widzi okresu, to może ciążę widzi ;D to powiedział, że też nie (pamiętam, bo od razu po wyjściu w pierwszej żabce kupiłam wino z tej okazji 😁). Więc miał szansę jak nic, żeby mi powiedzieć, że z takiego to w ogóle ciazy nie będzie.
też się zastanawiam jak to jest, ja jak byłam na monitoringu już po owulacji to mi ginka powiedziała, ze endometrium wygląda tak jak na miesiączkę i tak jak na ciazę (w sensie, ze wygląda tak samo w tych dwóch przypadkach). To było bezpośrednio po owulacji. Więc się zastanawiam jak on z endo wyczytał, że miesiączka się nie zbliża?

Ja oczywiście zgadzam sie w 100 %, ale juz niejednokrotnie mówiłam swoje zdanie na ten temat. Dodam, że nie rozumiem jak kobieta tlumaczy swojego faceta "rozumiem, ze on nie zrobi, to trudne badanie dla niego i sie boi wyniku". Tak, zwalenie sobie do kubka jest trudniejszym zadaniem niz rozkladanie nog kilka razy w miesiacu przed obcymi ludzmi i niejednokrotnie bolesne badania. Super.
Mój nie lubi się ogólnie badać, lekarzy🤷‍♀️, ale jak bd cos trzeba to pójdzie. Więc na zasadzie jaki plan wprowadzę tak będzie 😂🙈. Od zawsze ma, że ja się mam badać i martwi o mnie o siebie niekoniecznie i ja nad tym czuwam na szczęście 🤷‍♀️.

też się zastanawiam jak to jest, ja jak byłam na monitoringu już po owulacji to mi ginka powiedziała, ze endometrium wygląda tak jak na miesiączkę i tak jak na ciazę (w sensie, ze wygląda tak samo w tych dwóch przypadkach). To było bezpośrednio po owulacji. Więc się zastanawiam jak on z endo wyczytał, że miesiączka się nie zbliża?
nie wiem 🙉 ale miał rację, miesiączka zamiast we wtorek przyszła dopiero w niedzielę

Bo było za cienkie na okres 🤣 tak, niektórzy lekarze tak myślą xd

Bo było za cienkie na okres 🤣 tak, niektórzy lekarze tak myślą xd
rozumiem, że to nieprawda?

Kurdeeeee, jak sprawdzę ten wynik usg i się upewnię, że nic nie pochrzanilam, to muszę zmienić lekarza. To on mnie zeschizowal jak byłam u niego przed odstawieniem anty i mi powiedział, że pierwszy cykl po odstawieniu mam największe szanse, a później te szanse mocno spadają i mogę się długo starać, stąd była moja rozpacz po pierwszym cs. Jak na usg jest tak jak pamiętam, to w dupie go mam, szukam innego

reklama
rozumiem, że to nieprawda?

Kurdeeeee, jak sprawdzę ten wynik usg i się upewnię, że nic nie pochrzanilam, to muszę zmienić lekarza. To on mnie zeschizowal jak byłam u niego przed odstawieniem anty i mi powiedział, że pierwszy cykl po odstawieniu mam największe szanse, a później te szanse mocno spadają i mogę się długo starać, stąd była moja rozpacz po pierwszym cs. Jak na usg jest tak jak pamiętam, to w dupie go mam, szukam innego
Po tabletkach anty możesz mieć cienkie przez pierwsze kilka miesięcy bo masz burze hormonów jeszcze.

Do góry