reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Powiem Ci, że czasami ginekolog nie mówi dopóki się nie zapyta 🤷‍♀️, akurat nie wiem czemu, ale często coś bagatelizują i dzięki dziewczynom dopiero człowiek nabiera wiedzę 🤷‍♀️. Sprawdź i działaj ❤️.

Ja bym na pewno złożyła skargę na takiego lekarza, bo jeżeli faktycznie po owulacji endo ma 3mm to nie ma żadnych szans na ciąże i pacjentka traci tylko czas

No ogólnie dziwne trochę, że by tego nie skomentował. Ale może strasznie słaby lekarz. Edno do ciąży musi być min. 7-8mm, ale większość ma nawet w okolicach 15mm
no właśnie dowiedziałam się tego ze staraczek i po kilku dniach dodałam dwa do dwóch i wpadłam na to, żeby sprawdzić, czy ono się kurczy przed okresem i stąd było moje cienkie, czy coś jednak nie tak i wyczytałam, że no nie kurczy się 😁

A jak on mi powiedział, że z tego endometrium to on okresu następnego dnia nie widzi, to go nawet zapytałam, czy jak nie widzi okresu, to może ciążę widzi ;D to powiedział, że też nie (pamiętam, bo od razu po wyjściu w pierwszej żabce kupiłam wino z tej okazji 😁). Więc miał szansę jak nic, żeby mi powiedzieć, że z takiego to w ogóle ciazy nie będzie.

no właśnie dowiedziałam się tego ze staraczek i po kilku dniach dodałam dwa do dwóch i wpadłam na to, żeby sprawdzić, czy ono się kurczy przed okresem i stąd było moje cienkie, czy coś jednak nie tak i wyczytałam, że no nie kurczy się 😁

A jak on mi powiedział, że z tego endometrium to on okresu następnego dnia nie widzi, to go nawet zapytałam, czy jak nie widzi okresu, to może ciążę widzi ;D to powiedział, że też nie (pamiętam, bo od razu po wyjściu w pierwszej żabce kupiłam wino z tej okazji 😁). Więc miał szansę jak nic, żeby mi powiedzieć, że z takiego to w ogóle ciazy nie będzie.
też się zastanawiam jak to jest, ja jak byłam na monitoringu już po owulacji to mi ginka powiedziała, ze endometrium wygląda tak jak na miesiączkę i tak jak na ciazę (w sensie, ze wygląda tak samo w tych dwóch przypadkach). To było bezpośrednio po owulacji. Więc się zastanawiam jak on z endo wyczytał, że miesiączka się nie zbliża?

Ja oczywiście zgadzam sie w 100 %, ale juz niejednokrotnie mówiłam swoje zdanie na ten temat. Dodam, że nie rozumiem jak kobieta tlumaczy swojego faceta "rozumiem, ze on nie zrobi, to trudne badanie dla niego i sie boi wyniku". Tak, zwalenie sobie do kubka jest trudniejszym zadaniem niz rozkladanie nog kilka razy w miesiacu przed obcymi ludzmi i niejednokrotnie bolesne badania. Super.
Mój nie lubi się ogólnie badać, lekarzy🤷‍♀️, ale jak bd cos trzeba to pójdzie. Więc na zasadzie jaki plan wprowadzę tak będzie 😂🙈. Od zawsze ma, że ja się mam badać i martwi o mnie o siebie niekoniecznie i ja nad tym czuwam na szczęście 🤷‍♀️.

też się zastanawiam jak to jest, ja jak byłam na monitoringu już po owulacji to mi ginka powiedziała, ze endometrium wygląda tak jak na miesiączkę i tak jak na ciazę (w sensie, ze wygląda tak samo w tych dwóch przypadkach). To było bezpośrednio po owulacji. Więc się zastanawiam jak on z endo wyczytał, że miesiączka się nie zbliża?
nie wiem 🙉 ale miał rację, miesiączka zamiast we wtorek przyszła dopiero w niedzielę

Bo było za cienkie na okres 🤣 tak, niektórzy lekarze tak myślą xd

Bo było za cienkie na okres 🤣 tak, niektórzy lekarze tak myślą xd
rozumiem, że to nieprawda?

Kurdeeeee, jak sprawdzę ten wynik usg i się upewnię, że nic nie pochrzanilam, to muszę zmienić lekarza. To on mnie zeschizowal jak byłam u niego przed odstawieniem anty i mi powiedział, że pierwszy cykl po odstawieniu mam największe szanse, a później te szanse mocno spadają i mogę się długo starać, stąd była moja rozpacz po pierwszym cs. Jak na usg jest tak jak pamiętam, to w dupie go mam, szukam innego

reklama
rozumiem, że to nieprawda?

Kurdeeeee, jak sprawdzę ten wynik usg i się upewnię, że nic nie pochrzanilam, to muszę zmienić lekarza. To on mnie zeschizowal jak byłam u niego przed odstawieniem anty i mi powiedział, że pierwszy cykl po odstawieniu mam największe szanse, a później te szanse mocno spadają i mogę się długo starać, stąd była moja rozpacz po pierwszym cs. Jak na usg jest tak jak pamiętam, to w dupie go mam, szukam innego
Po tabletkach anty możesz mieć cienkie przez pierwsze kilka miesięcy bo masz burze hormonów jeszcze.

Do góry