reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No, ale może akurat później bd owu😁. Musi nam tu założycielka zaciążyć 🙏🙏✊✊
dla mnie to chyba już nie ma nadziei xD w sensie ja nie diagnozuje się tak grubo jak wiele dziewczyn. Uznaję, że to jest czynnik męski u nas a z nim ciężko tak naprawdę cokolwiek zrobić.
Niby rok temu Stary miał już całkiem porzadne nasienie a nic nie zaskoczyało :(

reklama
w szczególnosci żeby przestać myśleć i sie nakrecać. Ja ostatanio od kolezanki w ciazy uslyszalam: " Wystarczy, że przestaniesz tak bardzo chceć i sie starać a napewno zajdziesz".
No bo ona pewnie rozłożyła nogi i zaszła 😂, nie ma jak mówić o czymś komuś co łatwo przyszło 😂🙈. To ja bym powiedziała jej, że ona widocznie nie chce być bogata bo wystarczy odpuścić i przestać myśleć, a przecież się stanie według jej rozumowania 😂😂😂

Ja też nie wiem 🤷‍♀️. Chyba ludzie się boją jak się mówi prawdę, że to nie takie łatwe, im przecież tak łatwo to przyszło 🤷‍♀️. Po za tym często są to osobę mega niedokształcone w temacie, więc tak pierdziela 😡
nie no wiesz co myślę, że ludzie opowiadają takie głupoty bo po prpstu nie mają pojęcia na ten temat i powtarzają jakieś głupie, utarte frazesy. Ja sama kiedyś tak komuś powiedziałam... wstyd mi do dziś

dla mnie to chyba już nie ma nadziei xD w sensie ja nie diagnozuje się tak grubo jak wiele dziewczyn. Uznaję, że to jest czynnik męski u nas a z nim ciężko tak naprawdę cokolwiek zrobić.
Niby rok temu Stary miał już całkiem porzadne nasienie a nic nie zaskoczyało :(
No ja też zielona przy naszych dziewczynach, u mnie mąż jeszcze się nie badał, bo czekam, aż owu u mnie zaskoczy najpierw 🙈. Ciężki mi coś podpowiedzieć, ale wierzę w takie cuda, bo mam takie w otoczeniu, że nagle coś zaskoczyło ❤️

w szczególnosci żeby przestać myśleć i sie nakrecać. Ja ostatanio od kolezanki w ciazy uslyszalam: " Wystarczy, że przestaniesz tak bardzo chceć i sie starać a napewno zajdziesz".
Klasyk!
A najgorzej jest słyszeć takie słowa od koleżanek, które się nigdy jeszcze o dziecko nie starały.. A zdarza mi się słyszeć takie rady.
"Za bardzo chcesz, jak odpuścisz to pyknie".

Mnie śluz zupełnie się nie sprawdza 🙈, zresztą zobaczę w czwartek co powie lekarz czy był. Mierzę temperaturę, ale nic z tego nie wiem 😂
A mogę dopytać w jaki sposób śluz Ci się nie sprawdza? W sensie że ma cechy płodnego ale owulki wtedy nie ma czy owulka teoretycznie jest a śluz ma wtedy cechy niepłodne?

"musisz odpuścić" "wyjedź na wakacje" "uprawiaj seks bez kalendarza w ręku"
Nie wiem dlaczego w głowie ludzi osoba, któa stara się o dziecko jest smutna, uprawia seks z przymusa i nie robi nic innego w życiu tylko się stara.
Nie wiem dlaczego osoba, która jest nakręcona na ciążę nie może w nią sobie spokojnie zajść XD nie wiem, ciąża jest wtedy mniej prawilna czy o co chodzi?

nie no wiesz co myślę, że ludzie opowiadają takie głupoty bo po prpstu nie mają pojęcia na ten temat i powtarzają jakieś głupie, utarte frazesy. Ja sama kiedyś tak komuś powiedziałam... wstyd mi do dziś
To prawda, bo ja to samo w sumie kiedyś nie miałam takiego pojęcia i żałuję, że nie mówi się głośno o takich rzeczach, że są takie problemy itd.

No ja też zielona przy naszych dziewczynach, u mnie mąż jeszcze się nie badał, bo czekam, aż owu u mnie zaskoczy najpierw 🙈. Ciężki mi coś podpowiedzieć, ale wierzę w takie cuda, bo mam takie w otoczeniu, że nagle coś zaskoczyło ❤️
no tylko ja się staram już 2,5 roku :D i naprawdę mam zrobione podstawowe hormony, monitorig, drożność i teraz idę na histeroskopię, Stary ma kilkukrotnie badane nasienie. To tyle.
Do in vitro nie będziemy podchodzić, myślimy nad inseminacją. Ale nie zarabiamy kokosów, i jak mam wydać kilka tysięcy na coś co i tak ma marne szasne na powodzenie to jakoś nie mam na to ochoty

reklama
A mogę dopytać w jaki sposób śluz Ci się nie sprawdza? W sensie że ma cechy płodnego ale owulki wtedy nie ma czy owulka teoretycznie jest a śluz ma wtedy cechy niepłodne?
U mnie objawy śluzu płodnego potrafią być w dni nie płodne, raz miałam idealny, a zaraz okres 🤷‍♀️, albo testy owu wskazują wzrost lh, a śluz nie, później już testy blade, a śluz potrafi być jakby płodny 🤷‍♀️.

Do góry