reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

wiec ja jestem z tych niecierpliwych. Mam 33 lata i raczej nie bede starac sie juz po 35 roku zycia tym bardziej ze moj partner bedzie mial 40. Wiec nie wiem czy to nie byl moj ostatni cykl staran
Słuchaj, szanuję każde emocje każdej staraczki, czy stara się 3 dni czy 30 lat. Ale prosze Cię, trochę empatii. Twoje "staram sie JUZ 4 miesiace" są policzkiem dla dziewczyn takich jak ja. Wlaczących latami. Rozumiem, że mozesz być zawiedziona i smutna - ale prosze Cię, wiecej empatii dla nas. Mi autentycznie po Twoim robieniu ogrmonej tragedii z 4 miesiacy starań co jest normą zrobiło się przykro.

reklama
wiec ja jestem z tych niecierpliwych. Mam 33 lata i raczej nie bede starac sie juz po 35 roku zycia tym bardziej ze moj partner bedzie mial 40. Wiec nie wiem czy to nie byl moj ostatni cykl staran
Dziewczyno, wyluzuj. Masz 33 lata, wiec nawet jeśli to do 35 roku życia zostały ci 2. Dopiero zaczynasz starania a nakręcasz się jak rosyjski zegarek. W ten sposób się prędzej wypalisz niż zajdziesz :)

PS i mówi ci to naczelna panikara forum :)

Ooo Kobietki.. jeszcze 10 dni do testowania.. 🙊 ostatnio miałam ciężkie miesiące za sobą.. mam nadzieje że w tym miesiącu miałam owulacje i się udało!
Cierpię na PCOS. Z partnerem daliśmy sobie jeszcze trochę czasu zanim będę biegać po lekarzu na monitoring itp. Mam co do tego miesiąca dobrze przeczucia. Zastanawiam się czy już za pare dni nie kupić testu o czułej czułości i zrobić przez terminem „planowanej” miesiączki, ostatnie dwa miesiące przychodziła mi jak w zegarku, ale oczywiście to nic nie znaczy 😢 Boje się ze za dużo sobie nadzieji robię|zrobiłam…

Ooo Kobietki.. jeszcze 10 dni do testowania.. 🙊 ostatnio miałam ciężkie miesiące za sobą.. mam nadzieje że w tym miesiącu miałam owulacje i się udało!
Cierpię na PCOS. Z partnerem daliśmy sobie jeszcze trochę czasu zanim będę biegać po lekarzu na monitoring itp. Mam co do tego miesiąca dobrze przeczucia. Zastanawiam się czy już za pare dni nie kupić testu o czułej czułości i zrobić przez terminem „planowanej” miesiączki, ostatnie dwa miesiące przychodziła mi jak w zegarku, ale oczywiście to nic nie znaczy 😢 Boje się ze za dużo sobie nadzieji robię|zrobiłam…
Zrób test wcześniej, jak ciąża to wyjdzie.

Słuchaj, szanuję każde emocje każdej staraczki, czy stara się 3 dni czy 30 lat. Ale prosze Cię, trochę empatii. Twoje "staram sie JUZ 4 miesiace" są policzkiem dla dziewczyn takich jak ja. Wlaczących latami. Rozumiem, że mozesz być zawiedziona i smutna - ale prosze Cię, wiecej empatii dla nas. Mi autentycznie po Twoim robieniu ogrmonej tragedii z 4 miesiacy starań co jest normą zrobiło się przykro.
przepraszam nie chcialam zeby to tak.zabrzmialo.

staramy sie juz 4 miesiac. I tak chyba od przyszlego miesiaca wpisze sie na tryp palzujacy :(
ja w maju skończę 35 lat staram się od przełomu czerwca/lipca 2021 roku, mam na koncie 3 poronienia, aktualnie pauzuję drugi miesiąc bo będę miała operację i po Niej zapewne też nie będę mogła się starać co najmniej kilka miesięcy - myślisz, że takie osoby jak ja pauzują, bo chcą?

staramy sie juz 4 miesiac. I tak chyba od przyszlego miesiaca wpisze sie na tryp palzujacy :(
Należałoby sprostować wypowiedź, nie JUŻ 4 miesiące ale TYLKO 4 miesiące :)

4 miesiące to tyle co nic... nie ma co świrować niepotrzebnie, ja staram się 8 mc, też bywa mi smutno jak test wychodzi negatywny ale nadal uważam że staram się TYLKO 8 miesięcy...

p.s i też jestem po 30...

jak już zrobisz test o czułej czułości, to zrób go z czułością ❤
przepraszam, musiałam 😂

reklama
przepraszam nie chcialam zeby to tak.zabrzmialo.
Wiesz, ja doskonale wiem co czujesz, ze to wszystko może irytować itp. ale popatrz mi samej starania się zabrały około roku. Najpierw musiałam dobrze poznać swoje ciało. Potem miałam biochem, potem nie w każdym cyklu był seks. Udało się dopiero w maju. Także nie zakładaj od razu ze nie pyknie. Ale tez robisz wszystko żeby się psychicznie wykończyć

Do góry