reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Ja mam pytanie.... I to wynika z mojej niewiedzy po prostu. Widzę, że niektórym z nas lekarze przepisują luteinę albo duphaston do brania po owu przez ok 10-14dni i jeśli nie wyjdzie pozytywny test to mają odstawić leki i czekać na @, a jesli wyjdzie pozytywny to przedłużają branie leku. Po mają to brać skoro np. test wychodzi pozytywny, progesteron wychodzi niski i czasem piszecie, że nie ma sensu brania progesteronu? Nikomu nic nie zarzucam, po prostu nie rozumiem tego... Czy ten sztuczny progesteron mógłby np. utrzymywać chora ciążę albo przedłużać poronienie i dlatego nie ma wskazania do jego przyjmowania?

na tym etapie to nawet 10 to minimum natomiast najczęściej to nie jest tak, że ciąża się nie utrzymuje bo jest zły prog tylko jest zły prog bo z ciążą jest coś nie tak
Z tym 10 to tez ostrożnie bo ja miałam 13 przy takiej becie i była to CP ... a zaczynałam od 7...
@Lili88 musisz teraz monitorować i betę I proga...

bardzo Ci dziękuje.
Nie wiem dlaczego ta Beta rośnie :-(
Liczyłam, ze szybko spadnie i będę się mogła starać…

Jeśli krwawisz to jest duża szansa, że tak właśnie będzie. Zdarza się tak, że na początku ta beta jeszcze rośnie, ale w końcu spada.
Nie mniej jednak taki niski progesteron plus krwawienia to mogą być sygnały cp więc po prostu musisz obserwować co się dzieje. Na szczęście szybko wykryta ciąża i kontrola bety w zasadzie minimalizuje do zera najgorsze scenariusze nawet w tym przypadku. Na ten moment zrobiłaś wszystko co mogłaś. Teraz najgorsze jest czekanie. Myślę, że dobrze będzie zajrzeć na usg i gdyby działo się cokolwiek niepokojącego nie czekaj na poniedziałek

reklama
Do góry