reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

A jak dawno byłaś w Medicover na USG?
Ja w sumie chodzę i mówię, że chce rutynowe badanie zrobić. Jak jestem częściej, a idę do kogoś innego, to mówię, że poprzedni lekarz powiedzial, żeby dziś sprawdzić 😛
Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś odmówił, ale jeden stary chłop mi powiedział, że mam pamiętać, że diagnostyka niepłodności nie wchodzi w pakiet, jak mówiłam o staraniach o ciążę, albo monitoringu.

Ci młodzi lekarze z dobrymi opiniami, do których trudniej sie dostać zawsze podchodzą poważnie i z chęcią pomocy.
Chodziłam zawsze prywatnie, nigdy nie byłam u gina z pakietu medicover, ale jeżeli mogę nie płacić i sprawdzić to wolałabym za free, wiadomo. Wygląda na to, że lepiej nie mówić, żeby sprawdził owulację tylko poprosić o rutynowe badanie 😀USG miałam niedawno, ale prywatnie. Jutro mam wizytę, zobaczymy co mi się uda ugrać

reklama
I taka lekarka aż się prosi o jakiś donos gdzieś tam gdzie się na nich donosi. To ona ma wiedzę do wykonywania zawodu, czy nie ma???
Z jednej strony nawet się ucieszyłam- wykluczam ją totalnie na przyszłość. Zastanawiam się, czy gdybym była w ciazy, dałaby radę zobaczyć, że dziecko nie ma rączki czy nóżki 🤯

Hejeczko w niedzielę. Mam problem🤔 wczoraj prosiłam o wpisanie okresu, bo zaczęłam rano plamić. Okres się do teraz nie rozkręcił. Wydzielina jest w środku. Jak mam liczyć teraz dni cyklu? Boszeee, bosze, Bożenko

@LadyCaro uzupełnia.

A możemy sobie ustalić, że jak jest okres to dopiero wpisujemy okres? Nie inaczej :)
Umnie tak w zeszłym miesiącu tez sie zaczął, najpierw w środku, potem plamienie i wieczorem juz na pap. przy podtarciu. Więc ja juz w kalendarzu zaznaczyłam @ zresztą nawet dwa kalendarzyki dobrze, mi @ na dziś wyliczyły.

Hejeczko w niedzielę. Mam problem🤔 wczoraj prosiłam o wpisanie okresu, bo zaczęłam rano plamić. Okres się do teraz nie rozkręcił. Wydzielina jest w środku. Jak mam liczyć teraz dni cyklu? Boszeee, bosze, Bożenko
Okres liczymy od krwawienia właściwego, czyli plamienia nie zalicza się do miesiączki.

Ja mam dwa pakiety: u męża z pracy medicover i u siebie allianz. Medicover masakra, na nic się nie można umówić, nie ma terminów w ogóle, a juz nie chcą wyslac do innych placówek. Ale allianz w sumie polecam, współpracują z wieloma placówkami i ja sobie znalazłam gina, który robi normalnie na wizycie usg, dzięki czemu np. wiem, że w zeszłym cyklu była owulacja (a bałam się, że po tylu latach na anty może być z tym problem) - mam 8 takich usg w pakiecie, więc całkiem przyzwoicie.

reklama
A pro po ginekologów i ich wiedzy... szwagierka poszła do pierwszego lepszego lekarza w mieście, żeby potwierdzić ciążę. Zrobili usg I usłyszała, że wszystko ok 5 tydzień. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, ten sam lekarz i znowu usłyszała, że wszystko ok i że to 5 tydzień 🤯

Do góry