reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja dzisiaj już po wizycie u ginekolog, wymaz pobrany i za miesiąc jeśli w końcu będzie wszystko ok to wyczekana drożność. Natomiast zdziwiłam się dzisiaj jak mi robiła USG. Ten cykl mam naturalny 13dc i od kilku dni robię sobie testy owulacyjne z ciekawości. Dzisiaj wydawało mi się że test jest pozytywny lub bardzo niewiele mu brakuje do pozytywnego, śluzu też mam sporo, a na USG wyszło że pęcherzyk ma dopiero 16mm 🙀 więc jeśli dobrze zakładam że urośnie 2 mm dziennie i pęknie koło 26 mm to do owulacji pewnie jeszcze dobre 5 dni.

reklama
Ty nie możesz przestać jeść, a ja dzisiaj nie potrafię się na nic zdecydować - finalnie na kolacje zjadłam kilka orzeszków, pół słoika smażonych buraczków (@Bolilol - z myślą o Tobie 😉) i teraz popijam jogurtem 😅 Niech ten okres już przyjdzie! 🤦‍♀️
ja właśnie żarłam barszcz, a jeszcze przede mną koktajl 🤦‍♀️ bleeeeeee

Ale już progesteron działa, bo najchętniej bym zjadła kwaśne żelki, zagryzła czekoladą i słonymi paluszkami i zapiła colą. Tak w jednym gryzie najlepiej, żeby się tak pięknie te smaki zmieszały 😂

ja właśnie żarłam barszcz, a jeszcze przede mną koktajl 🤦‍♀️ bleeeeeee

Ale już progesteron działa, bo najchętniej bym zjadła kwaśne żelki, zagryzła czekoladą i słonymi paluszkami i zapiła colą. Tak w jednym gryzie najlepiej, żeby się tak pięknie te smaki zmieszały 😂
O mamo, kocham kwaśne żelki - wczoraj podjadałam je synowi przyjaciółki 😅 A próbowałaś maczać słone paluszki w kremie orzechowym - pistacjowym lub nutelli? Jeśli nie, koniecznie czas to nadrobić! 🤤

O mamo, kocham kwaśne żelki - wczoraj podjadałam je synowi przyjaciółki 😅 A próbowałaś maczać słone paluszki w kremie orzechowym - pistacjowym lub nutelli? Jeśli nie, koniecznie czas to nadrobić! 🤤
Wiadoooomooooo, ja uwielbiam takie połączenia slone- słodkie, a najlepiej jeszcze slone-slodkie-kwasne, np lody maczane w lodach z polewą z malin 🤤🤤🤤

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(
Bardzo mi przykro 😔 mam nadzieję, że jednak tym razem się udało i dzidzia będzie zdrowa. Trzymam za Was bardzo, ale to bardzo mocno kciuki 🤞🏻❤️

Ty nie możesz przestać jeść, a ja dzisiaj nie potrafię się na nic zdecydować - finalnie na kolacje zjadłam kilka orzeszków, pół słoika smażonych buraczków (@Bolilol - z myślą o Tobie 😉) i teraz popijam jogurtem 😅 Niech ten okres już przyjdzie! 🤦‍♀️
Konkretny mix 😂 ale ja też czasem tak mam przed okresem 🙈 najlepszy jest Starszy gdy mnie przyłapie na takim jedzeniu wszystkiego, chłopa normalnie cofa.

reklama
Do góry