reklama
Motylkowa!
Fanka BB :)
Ja uwielbiam paluszki z solą maczane w nutelli. Albo McFlurry ze słonymi frytkami. Mniam sera żółtego nie zjem w żadnej postaci oprócz roztopionej/ płynnej ale ja dziwna jestem bo ja nigdy kanapek nie lubiłam jeść
Owca91
Moderator
Dziewczyny, jestem załamana odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo ((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże ( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana
Przykro mi kochana, że taki wynik ale tak jak dziewczyny piszą - może wszystko będzie ok. I za to trzymam mocno kciuki! Lekarz jutro Ci pewnie wszystko powie i z tego co wiem można też zrobić badanie dziecku czy u niego występuje taka mutacja. Trzymaj się
Owca91
Moderator
Ja uwielbiam paluszki z solą maczane w nutelli. Albo McFlurry ze słonymi frytkami. Mniam sera żółtego nie zjem w żadnej postaci oprócz roztopionej/ płynnej ale ja dziwna jestem bo ja nigdy kanapek nie lubiłam jeść
Frytki z lodami też uwielbiam. Gdzieś na instagramie widziałam polecenie i spróbowałam No i przepadłam
@Kejcik a Tobie wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin!
Pierwsze 🥰
Tak to miałam wyszczególnione.To prawdopodobnie masz w tym cały seminogram, fragmentację, hba a i może test MAR ( mój mąż właśnie za taki pakiet płacił coś koło 1000zl).
Ale myślisz że jak na pierwszy raz to sam seminogram wystarczy?
Czy tak jak ginekolog zaleciła?
To powiem Wam taką ciekawostkę - nie wiem, czy wiecie, że w Nl tabletki PO kupić można normalnie w drogerii - ba nawet w marketachJa na drugim roku studiów biegłam po tabletki dobrze, że wtedy nie wpadłam bo pewnie marnowała bym życie z byłym partnerem a zwyczajnie pękła gumka . Dobrze, że takie leki są. Z mężem natomiast cały czas rozmawiamy, że bez sensu się zabezpieczaliśmy jaka to by była oszczędność na gumkach przy początku związku
Bardzo mi przykro, że taki wynik u męża Moja znajoma tzn jej mąż ma jakąś transolakcję i miała 2poronienia ale na etapie 17tc. Udało im się za 3cim razem i urodziła zdrową córcię. Betę masz dobrą jak na ten tydzień ciąży. Trzymam mocno kciuki za dzidziusia - powodzenia na wizycieDziewczyny, jestem załamana odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo ((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże ( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana
2 lata przed ślubem się tak bawiliśmy, tez myślałam ze dobrze nam idzie kalendarzykmy nigdy nie używaliśmy prezerwatyw, zawsze tylko stosunek przerwyany (podejście - jeśli będzie wpadka to okej). I nie wiem co ja sobie myślałam, że my jesteśmy tak genialni w ten przerywany?
Po 5 latach stwierdzam ze zmarnowaliśmy 2 lata
LadyCaro
No generalnie lepiej zrobić całość, wiadomo, szerszy obraz. No ale z reguły zaczyna się od samego seminogramu. Więc w sumie nie wiem na Twoim miejscu, jeśli kasa jest teraz problemem zrobiłabym sam seminogram. Zawsze to już jakiś ogląd.Tak to miałam wyszczególnione.
Ale myślisz że jak na pierwszy raz to sam seminogram wystarczy?
Czy tak jak ginekolog zaleciła?
reklama
Anelili
A wiesz może czy jakieś badania robili? Poronienie w 17tc brzmi strasznie :/To powiem Wam taką ciekawostkę - nie wiem, czy wiecie, że w Nl tabletki PO kupić można normalnie w drogerii - ba nawet w marketach
Bardzo mi przykro, że taki wynik u męża Moja znajoma tzn jej mąż ma jakąś transolakcję i miała 2poronienia ale na etapie 17tc. Udało im się za 3cim razem i urodziła zdrową córcię. Betę masz dobrą jak na ten tydzień ciąży. Trzymam mocno kciuki za dzidziusia - powodzenia na wizycie