reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja w sumie przyjęłam zasadę co 2 dni. Leżałam tak około 10 minut. Ale nie wiem czy to są rpzydatne rady bo w ciażę nie zaszłam.

Właśnie trochę czytałam i niby warto co najmniej 30-45min poleżeć, a najlepiej jeszcze dłużej, bo 10min to się dopiero upłynnia najczęściej. Jeszcze wyczytałam, że przy przodozgięciu lepiej leżeć na plecach, a przy tyłozgięciu na brzuchu, bo wtedy lepiej spływa do szyjki. Ciekawi mnie czy któraś stosuje w praktyce 😁

reklama
dzien dobry :)
Pije właśnie druga kawkę i was nadrabiam.. dziś czuje się, jakbym się miała rozchorować..w nocy kilka razy się budziłam..drapalo mnie gardło..katar chyba tez nadchodzi :/ byłam w sobotę z dzieckiem na lodowisku i czułam jak mi w stopy zimno (a wiadomo, kobieta przed @ jest bardziej poddana na infekcje) no i mam. Zaraz zrobię sobie "złote mleko", dodam wielki ząbek czosnku (oj biedni, którzy do mnie blisko podejdą :p )

Pisalyscie o swietach, widzę, ze większość ma w pamięci taki chaos z przygotowań..robienie niemałej ilości jedzenia, sprzątanie..i jeszcze ten karp... już jako dziecko postanowiłam, ze u mnie nie będzie żadnego zabijania karpia ... U mnie jest zawsze dużą choinka, pieczemy z dziećmi ciasteczka i je ozdabiamy, nie obchodzimy świat pod katem religijnym. Nie ma u nas stresu związanego z gotowaniem..jedyna rzecz jaka robię to sałatka warzywna ... jak mam sporo czasu to pierogi. Ale w życiu nie stałabym w kuchni, żeby robić 12 potraw... :p
Święta, to ma być magiczny czas, a nie stres. Dlatego każdy powinien je obchodzić, tak jak chce, bez narzucenia sobie presji, "muszę, bo co powiedzą inni" :)

Właśnie trochę czytałam i niby warto co najmniej 30-45min poleżeć, a najlepiej jeszcze dłużej, bo 10min to się dopiero upłynnia najczęściej. Jeszcze wyczytałam, że przy przodozgięciu lepiej leżeć na plecach, a przy tyłozgięciu na brzuchu, bo wtedy lepiej spływa do szyjki. Ciekawi mnie czy któraś stosuje w praktyce 😁
można leżec :) ale ja jednak uważam, ze to, ze poleżymy 40 minut to działa tylko i wyłącznie na naszą głowę, ze mamy na to wszystko jakiś wpływ 😅 jak plemniki mają dopłynąć to dopłyną czy się bedzie leżeć czy nie.

Hm... Ciekawe... Ja za długo nie leżałam 🤷 max 5 minut 🤦 a w drugiej ciąży to nawet 2 nie bo to szybka akcja plenerowa była 😅🤣🤣

ja tam się nie znam..ale dwa razy zaszłam w ciążę jak dwa razy zasnęłam z zawartością :p normalnie, to wiadomo, człowiek idzie po seksie do łazienki...
Prawdopodobnie to był tylko przypadek..no ale może faktycznie dałam wtedy zolnierzykom więcej czasu do zaaklimatyzowania się :p 😂

Edit: o kurffa, ale sobie złote mleko pieprznęłam, ledwo wypić mogę, takie ostre :p

Cześć dziewczyny, niestety od wczoraj dołączam do klubu pijących złote mleko z czosnkiem. Jestem załamana, bo jestem chora drugi raz w ciągu miesiąca. W nocy do 2/3 męczył mnie suchy kaszel i nie mogłam spać. Płakałam i kaszlałam na zmianę.
Najlepsze jest to, że mam do tego okres. I jest on całkowicie bezbolesny. Nie boli mnie kompletnie nic. Krwawienie normalne, nie skąpe, nie ma dużej ilości skrzepów. Chyba wszystko wróciło do normy 🤞

ja kiedyś przeczytałam że gdyby natura chciała by coś tam spływało do macicy by były większe szanse to by nam cipki zamiast pępka zrobiła 😬
Naturalna pozycja to stojąca a natura wie co robi więc najprawdopodobniej nie trzeba leżeć

To na logikę gdybyś zaraz po stosunku wstawała to byłaby naturalna antykoncepcja 😃

można leżec :) ale ja jednak uważam, ze to, ze poleżymy 40 minut to działa tylko i wyłącznie na naszą głowę, ze mamy na to wszystko jakiś wpływ 😅 jak plemniki mają dopłynąć to dopłyną czy się bedzie leżeć czy nie.

To na logikę gdybyś zaraz po stosunku wstawała to byłaby naturalna antykoncepcja 😃
ja kiedyś przeczytałam że gdyby natura chciała by coś tam spływało do macicy by były większe szanse to by nam cipki zamiast pępka zrobiła 😬
Naturalna pozycja to stojąca a natura wie co robi więc najprawdopodobniej nie trzeba leżeć
Zgadzam się, ale też osobiście uważam, że akurat leżenie na brzuchu/plecach/z nogami w gorze, uszami w dole etc. to i tak jedno z mniej dziwnych staraczkowych zaleceń 😅

reklama
@Kejcik wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 💜😍
Spełnienia marzeń, a zwłaszcza tego najbardziej wyczekiwanego, i to już niebawem😊
Feliz Cumple Happy Birthday GIF by DINOSALLY

Do góry