reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja w sumie przyjęłam zasadę co 2 dni. Leżałam tak około 10 minut. Ale nie wiem czy to są rpzydatne rady bo w ciażę nie zaszłam.

Właśnie trochę czytałam i niby warto co najmniej 30-45min poleżeć, a najlepiej jeszcze dłużej, bo 10min to się dopiero upłynnia najczęściej. Jeszcze wyczytałam, że przy przodozgięciu lepiej leżeć na plecach, a przy tyłozgięciu na brzuchu, bo wtedy lepiej spływa do szyjki. Ciekawi mnie czy któraś stosuje w praktyce 😁

reklama
dzien dobry :)
Pije właśnie druga kawkę i was nadrabiam.. dziś czuje się, jakbym się miała rozchorować..w nocy kilka razy się budziłam..drapalo mnie gardło..katar chyba tez nadchodzi :/ byłam w sobotę z dzieckiem na lodowisku i czułam jak mi w stopy zimno (a wiadomo, kobieta przed @ jest bardziej poddana na infekcje) no i mam. Zaraz zrobię sobie "złote mleko", dodam wielki ząbek czosnku (oj biedni, którzy do mnie blisko podejdą :p )

Pisalyscie o swietach, widzę, ze większość ma w pamięci taki chaos z przygotowań..robienie niemałej ilości jedzenia, sprzątanie..i jeszcze ten karp... już jako dziecko postanowiłam, ze u mnie nie będzie żadnego zabijania karpia ... U mnie jest zawsze dużą choinka, pieczemy z dziećmi ciasteczka i je ozdabiamy, nie obchodzimy świat pod katem religijnym. Nie ma u nas stresu związanego z gotowaniem..jedyna rzecz jaka robię to sałatka warzywna ... jak mam sporo czasu to pierogi. Ale w życiu nie stałabym w kuchni, żeby robić 12 potraw... :p
Święta, to ma być magiczny czas, a nie stres. Dlatego każdy powinien je obchodzić, tak jak chce, bez narzucenia sobie presji, "muszę, bo co powiedzą inni" :)

Właśnie trochę czytałam i niby warto co najmniej 30-45min poleżeć, a najlepiej jeszcze dłużej, bo 10min to się dopiero upłynnia najczęściej. Jeszcze wyczytałam, że przy przodozgięciu lepiej leżeć na plecach, a przy tyłozgięciu na brzuchu, bo wtedy lepiej spływa do szyjki. Ciekawi mnie czy któraś stosuje w praktyce 😁
można leżec :) ale ja jednak uważam, ze to, ze poleżymy 40 minut to działa tylko i wyłącznie na naszą głowę, ze mamy na to wszystko jakiś wpływ 😅 jak plemniki mają dopłynąć to dopłyną czy się bedzie leżeć czy nie.

Hm... Ciekawe... Ja za długo nie leżałam 🤷 max 5 minut 🤦 a w drugiej ciąży to nawet 2 nie bo to szybka akcja plenerowa była 😅🤣🤣

ja tam się nie znam..ale dwa razy zaszłam w ciążę jak dwa razy zasnęłam z zawartością :p normalnie, to wiadomo, człowiek idzie po seksie do łazienki...
Prawdopodobnie to był tylko przypadek..no ale może faktycznie dałam wtedy zolnierzykom więcej czasu do zaaklimatyzowania się :p 😂

Edit: o kurffa, ale sobie złote mleko pieprznęłam, ledwo wypić mogę, takie ostre :p

Cześć dziewczyny, niestety od wczoraj dołączam do klubu pijących złote mleko z czosnkiem. Jestem załamana, bo jestem chora drugi raz w ciągu miesiąca. W nocy do 2/3 męczył mnie suchy kaszel i nie mogłam spać. Płakałam i kaszlałam na zmianę.
Najlepsze jest to, że mam do tego okres. I jest on całkowicie bezbolesny. Nie boli mnie kompletnie nic. Krwawienie normalne, nie skąpe, nie ma dużej ilości skrzepów. Chyba wszystko wróciło do normy 🤞

ja kiedyś przeczytałam że gdyby natura chciała by coś tam spływało do macicy by były większe szanse to by nam cipki zamiast pępka zrobiła 😬
Naturalna pozycja to stojąca a natura wie co robi więc najprawdopodobniej nie trzeba leżeć

To na logikę gdybyś zaraz po stosunku wstawała to byłaby naturalna antykoncepcja 😃

można leżec :) ale ja jednak uważam, ze to, ze poleżymy 40 minut to działa tylko i wyłącznie na naszą głowę, ze mamy na to wszystko jakiś wpływ 😅 jak plemniki mają dopłynąć to dopłyną czy się bedzie leżeć czy nie.

To na logikę gdybyś zaraz po stosunku wstawała to byłaby naturalna antykoncepcja 😃
ja kiedyś przeczytałam że gdyby natura chciała by coś tam spływało do macicy by były większe szanse to by nam cipki zamiast pępka zrobiła 😬
Naturalna pozycja to stojąca a natura wie co robi więc najprawdopodobniej nie trzeba leżeć
Zgadzam się, ale też osobiście uważam, że akurat leżenie na brzuchu/plecach/z nogami w gorze, uszami w dole etc. to i tak jedno z mniej dziwnych staraczkowych zaleceń 😅

reklama
@Kejcik wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 💜😍
Spełnienia marzeń, a zwłaszcza tego najbardziej wyczekiwanego, i to już niebawem😊
Feliz Cumple Happy Birthday GIF by DINOSALLY

Do góry