reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Jeszcze troszeczkę mam, ale już brunatne a nie różowe także chyba ustaje. Próbuję się dostać do lekarza żeby dostać zwolnienie (czeka mnie bardzo trudny tydzień w pracy i boję się żeby coś się nie stało), ale w LuxMedzie nie ma w ogóle wizyt... Nawet teleporady najbliższe są za dwa tygodnie a swojego lekarza mam dopiero w czwartek :/
A na Cito w żaden sposób się nie dostaniesz? Lekarz chyba 3 dni wstecz może wystawić zwolnienie.

Trzymam kciuki w takim razie żeby szybko udało się pozbyć tej urea. Ja mam wrażenie ze jest jakieś fatum drożnościowe - prawie wszystkim coś wychodzi i albo trzeba przesuwać drożność albo na ostatnia chwile udaje się zrobić ponownie badania. Mi tez wyszły jakieś bakterie (nie urea akurat) przed drożnością i musiałam antybiotyk na pare dni brać, ale ostatecznie udało się zrobić ponowny wymaz dosłownie dzień przed okresem i drożność zrobiłam planowo. A dwa miesiące wcześniej jak robiłam wymazy to było czyściutko :D
Z ciekawostek przyrodniczych i pamiętnika nadrabiającej posty🤪 mi w Australii przed drożnością żadnych badań nie robili 🤷🏼‍♀️ Miałam klasyczną pod RTG.

Jak co roku. 😅 Pierniczę zawsze w listopadzie, bo robię z przepisu, z którego pierniczki są twarde. Pakuję do pudełka z ćwiartką jabłka i tak sobie leżą i miękną do grudnia. Przed świętami wyciągam i dekorujemy. A tak odnośnie świąt, to my tak czysto tradycyjnie traktujemy, ale oboje bardzo lubimy ten świąteczny klimat, więc choinka u nas świeci już w Mikołajki. 😅
W Australii ubiera się choinkę 1 grudnia, bo niektórzy rozbierają już przed Nowym Rokiem.

reklama
Do góry