reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Seks bez problemu 🙂 jak to powiedział "oboje dostajecie antybiotyk w tym samym czasie" 🙂 zalecał tylko zabezpieczenie, bo ja brałam antybiotyk jakoś od dni płodnych i lepiej w tym czasie nie zachodzić w ciążę. Po drożności natomiast już dostajesz bezpieczny antybiotyk i mi kazali wracać do domu i działać intensywnie 🙂
A no to u mnie już po ptakach, bo seks w płodne był😄 wtedy jeszcze byłam w nieświadomości😅 No ale niesądze, że mój organizm w takim momencie postanowiłby przyjąć dodatkowy wysiłek w postaci ciąży, itak się obija już 2 lata😆

reklama
Ej bez przesady, ja po pierwsze miałam tylko jednego partnera i jest nim mój mąż (🤪) a po drugie tym gownem można się zarazić w wodzie, na basenie czy korzystając z publicznej toalety wiec nawet w pracy.

Ze współżyciem to bym się wstrzymała zanim nie będzie pewności ze wyleczone :) z autopsji: ciąża ze świadomością ze tam może coś być a ty nie masz pewności i może to zaszkodzić dziecku jest gowniana ;)
Wstrzymam się do powtórnego wyniku. Dzięki za radę.
Współczuję Ci, że musiałaś to przechodzić w czasie, kiedy powinnaś się cieszyć i niczym nie martwić.

Czytałam troszkę o tym. Ten V Leiden mówi, że to jest wrodzona? I wcześniej mogła nie dawać żadnych objawów? ☹️
Tak, to trombofilia wrodzona. To nie jest tak, że masz tą mutację to poronisz - w ogóle trzeba pamiętać, że zakrzepica nie tylko może powodować powikłania u płodu ale przede wszystkim trzeba pamiętać, że to u matki może zrobić się skrzep.Moja mama miała zator plucny zaraz po cc i ledwo ją uratowali a może gdyby brała leki rozrzedzajace krew, to uniknelaby tego wszystkiego 🤷🏼‍♀️Z tą mutacją po prostu masz trochę większe szanse na to niż osoby bez tej mutacj. Moja znajoma zmarła mężu na rękach 3m.po porodzie, okazało się że przez zator i od razu sobie pomyślał, że mogła mieć zakrzepice ale to może spotkać osobę i bez mutacji. Ja sobie dodatkowo badam układ krzepnięcia gdyż mam wyniki na granicy dolnej normy, więc krew szybko mi krzepnie a ciąży wiadomo - jeszcze szybciej. Tu w Nl w ogóle nie zwracają na tą mutację uwagi a wiedzę mają, bo odkrywcą jej był Holender ale uważam, że dobrze wiedzieć jeśli ma się to dziadostwo, bo mogę uniknąć problemów w przyszłości.

U mnie 9,5dpo i biało ale nadzieji jeszcze nie tracę, bo poczytałam sobie zagraniczne opinie tych testów i okazuje się że większość jest niezadowolona, bo późno wyłapują ciążę. Słabo się wybarwiają, gdy inne pokazują już grube krechy. Generalnie są kiepskie do wykrywania wczesnej ciąży - a ja se 40kupilam 😂

Tak, to trombofilia wrodzona. To nie jest tak, że masz tą mutację to poronisz - w ogóle trzeba pamiętać, że zakrzepica nie tylko może powodować powikłania u płodu ale przede wszystkim trzeba pamiętać, że to u matki może zrobić się skrzep.Moja mama miała zator plucny zaraz po cc i ledwo ją uratowali a może gdyby brała leki rozrzedzajace krew, to uniknelaby tego wszystkiego 🤷🏼‍♀️Z tą mutacją po prostu masz trochę większe szanse na to niż osoby bez tej mutacj. Moja znajoma zmarła mężu na rękach 3m.po porodzie, okazało się że przez zator i od razu sobie pomyślał, że mogła mieć zakrzepice ale to może spotkać osobę i bez mutacji. Ja sobie dodatkowo badam układ krzepnięcia gdyż mam wyniki na granicy dolnej normy, więc krew szybko mi krzepnie a ciąży wiadomo - jeszcze szybciej. Tu w Nl w ogóle nie zwracają na tą mutację uwagi a wiedzę mają, bo odkrywcą jej był Holender ale uważam, że dobrze wiedzieć jeśli ma się to dziadostwo, bo mogę uniknąć problemów w przyszłości.

U mnie 9,5dpo i biało ale nadzieji jeszcze nie tracę, bo poczytałam sobie zagraniczne opinie tych testów i okazuje się że większość jest niezadowolona, bo późno wyłapują ciążę. Słabo się wybarwiają, gdy inne pokazują już grube krechy. Generalnie są kiepskie do wykrywania wczesnej ciąży - a ja se 40kupilam 😂
O jakich testach piszesz?

reklama
My już na basenie. Mąż sobie pływa, dzieciarnia na zajęciach, a ja na trybunach 🤦 na wypisie ze szpitala miałam że do basenu mi nie wolno więc robię za widownię 🤦
Oczywiście wchodząc na basen spotkałam ojca mojego byłego 🤦 gapił się, ale nic nie powiedział. Może mnie nie poznał? 🤔
I mam już pewność, że "skurcze" są na tle nerwowym. "Cudownie" przechodzą jak tylko stresująca sytuacja mija 🤦

Do góry