reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Jeszcze troszeczkę mam, ale już brunatne a nie różowe także chyba ustaje. Próbuję się dostać do lekarza żeby dostać zwolnienie (czeka mnie bardzo trudny tydzień w pracy i boję się żeby coś się nie stało), ale w LuxMedzie nie ma w ogóle wizyt... Nawet teleporady najbliższe są za dwa tygodnie a swojego lekarza mam dopiero w czwartek :/
A na Cito w żaden sposób się nie dostaniesz? Lekarz chyba 3 dni wstecz może wystawić zwolnienie.

Trzymam kciuki w takim razie żeby szybko udało się pozbyć tej urea. Ja mam wrażenie ze jest jakieś fatum drożnościowe - prawie wszystkim coś wychodzi i albo trzeba przesuwać drożność albo na ostatnia chwile udaje się zrobić ponownie badania. Mi tez wyszły jakieś bakterie (nie urea akurat) przed drożnością i musiałam antybiotyk na pare dni brać, ale ostatecznie udało się zrobić ponowny wymaz dosłownie dzień przed okresem i drożność zrobiłam planowo. A dwa miesiące wcześniej jak robiłam wymazy to było czyściutko :D
Z ciekawostek przyrodniczych i pamiętnika nadrabiającej posty🤪 mi w Australii przed drożnością żadnych badań nie robili 🤷🏼‍♀️ Miałam klasyczną pod RTG.

Jak co roku. 😅 Pierniczę zawsze w listopadzie, bo robię z przepisu, z którego pierniczki są twarde. Pakuję do pudełka z ćwiartką jabłka i tak sobie leżą i miękną do grudnia. Przed świętami wyciągam i dekorujemy. A tak odnośnie świąt, to my tak czysto tradycyjnie traktujemy, ale oboje bardzo lubimy ten świąteczny klimat, więc choinka u nas świeci już w Mikołajki. 😅
W Australii ubiera się choinkę 1 grudnia, bo niektórzy rozbierają już przed Nowym Rokiem.

reklama
Do góry