reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Szwagier który się leczy u psychologa powiedział tak bo był u różnych. Ze ciężko znaleźć dobrego trzeba szukać i że do psychologa idzie się np z depresją a do psychiatry idzie się np jak ma się jakieś traumy lub fobie. Myślę że ty masz traumę związana z strata dziecka. Więc powinnas poszukać dobrego psychiatry albo z polecenia albo naprawdę zrobić reaserch 🫣
Niestety w szpitalu polecono mi psychiatrę, który jest znany w rodzinie i to nie z dobrej strony. Także z tymi poleceniami też ciężko czasem trafić 🥴

reklama
Szwagier który się leczy u psychologa powiedział tak bo był u różnych. Ze ciężko znaleźć dobrego trzeba szukać i że do psychologa idzie się np z depresją a do psychiatry idzie się np jak ma się jakieś traumy lub fobie. Myślę że ty masz traumę związana z strata dziecka. Więc powinnas poszukać dobrego psychiatry albo z polecenia albo naprawdę zrobić reaserch 🫣
Raczej wydaje mi się że na odwrót 🙂 na depresję są leki, a traumę należy przepracować u terapeuty (psychologa)

Może już pisałaś, ale się gubię bo sporo nas jest na grupie. Mierzysz temp? Jeśli tak to po wykresie będzie widać że była owulacja- będą 3 wyższe temp od poprzednich 6 pomiarów.
Mierzę, ale dopiero pierwszy cykl, a i było sporo pobudek przez tą chorobę. Mam nadzieję, ze mimo wszystko będzie czytelny, ale chyba jeszcze aż tak nie ufam.

Wydaje mi się że psychiatra z lekami może zadziałać szybciej, tylko skoro już dostałaś uspokajające to nie wiem czy nie ma ograniczonego pola manewru. Długofalowo lepiej przepracować u psychoterapeuty.
U psychologa interwencja kryzysowa to się nazywa chyba? Taka nie terapia tylko spotkania tu i teraz.

reklama
Do góry