reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Szwagier który się leczy u psychologa powiedział tak bo był u różnych. Ze ciężko znaleźć dobrego trzeba szukać i że do psychologa idzie się np z depresją a do psychiatry idzie się np jak ma się jakieś traumy lub fobie. Myślę że ty masz traumę związana z strata dziecka. Więc powinnas poszukać dobrego psychiatry albo z polecenia albo naprawdę zrobić reaserch 🫣
Niestety w szpitalu polecono mi psychiatrę, który jest znany w rodzinie i to nie z dobrej strony. Także z tymi poleceniami też ciężko czasem trafić 🥴

reklama
Szwagier który się leczy u psychologa powiedział tak bo był u różnych. Ze ciężko znaleźć dobrego trzeba szukać i że do psychologa idzie się np z depresją a do psychiatry idzie się np jak ma się jakieś traumy lub fobie. Myślę że ty masz traumę związana z strata dziecka. Więc powinnas poszukać dobrego psychiatry albo z polecenia albo naprawdę zrobić reaserch 🫣
Raczej wydaje mi się że na odwrót 🙂 na depresję są leki, a traumę należy przepracować u terapeuty (psychologa)

Może już pisałaś, ale się gubię bo sporo nas jest na grupie. Mierzysz temp? Jeśli tak to po wykresie będzie widać że była owulacja- będą 3 wyższe temp od poprzednich 6 pomiarów.
Mierzę, ale dopiero pierwszy cykl, a i było sporo pobudek przez tą chorobę. Mam nadzieję, ze mimo wszystko będzie czytelny, ale chyba jeszcze aż tak nie ufam.

Wydaje mi się że psychiatra z lekami może zadziałać szybciej, tylko skoro już dostałaś uspokajające to nie wiem czy nie ma ograniczonego pola manewru. Długofalowo lepiej przepracować u psychoterapeuty.
U psychologa interwencja kryzysowa to się nazywa chyba? Taka nie terapia tylko spotkania tu i teraz.

reklama
Do góry