reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny może doradzicie mi, bo bije się z myślami. W środę (13dc) na wizycie pęcherzyk 20mm, endometrium trojlinjjne 0,89cm. Z uwagi że wcześniej już rozjeżdżały mi się cykle do 70dni, lekarka wypisała mi proga 16-25dc. Ale nie idę już na monitoring sprawdzić czy pękł, czyli mogę zablokować owulację jakby się jeszcze przesunęła? Czy raczej marna szansa, żeby dalej rósł? Z tej ekscytacji, że jest pęcherzyk to już nie dopytałam 🤦🏼‍♀️
Na Twoim miejscu, bez potwierdzonej owulacji, nie brałabym proga, bo możesz ją zablokować.

reklama
Doskonale to rozumiem - mój maz miał w kwietniu stłuczkę naszym starym, terenowym autem, które od kilku lat jeździ tylko po budowie, ale jechaliśmy nim do ślubu i mamy do niego ogromny sentyment, dlatego też szukaliśmy kogoś, kto przywróci do do stanu używalności ;)

I tak, Aso to niestety ogromne koszty - na początku roku stary jednym kołem wpadł w dziurę i tył auta zawiesił się na krawężniku. Raz, że pękła opona, a dwa że coś stukało z tyłu. Pojechałam do aso, żeby zobaczyli o co chodzi - ich zdaniem cały element do wymiany - naprawa min. 4k zł. Pojechałam do naszego wioskowego mechanika - puknął młotkiem kilka razy i wyprostował to, co się skrzywiło, w ramach wymiany opon 😅
no właśnie ja mam nadzieje być jeszcze do przodu z hajsem za to auto xD
I też jechaliśmy nim do ślubu właśnie.

No niestety, ale to żadna gwarancja 😢 dwie straty w mojej rodzinie, o których wiem - jedna w 23 tygodniu i druga w 13 tygodniu 😢 o tym czy się mówi każdy powinien zadecydować sam. Ja nie mam problemu o tym w anonimowym internecie mówić. Ale ubrać tej sytuacji w słowa i powiedzieć na głos jeszcze nie potrafię. 😢
Daj sobie czas, to wszystko jest jeszcze bardzo świeże.

Co powiedział lekarz?

Dziewczyny może doradzicie mi, bo bije się z myślami. W środę (13dc) na wizycie pęcherzyk 20mm, endometrium trojlinjjne 0,89cm. Z uwagi że wcześniej już rozjeżdżały mi się cykle do 70dni, lekarka wypisała mi proga 16-25dc. Ale nie idę już na monitoring sprawdzić czy pękł, czyli mogę zablokować owulację jakby się jeszcze przesunęła? Czy raczej marna szansa, żeby dalej rósł? Z tej ekscytacji, że jest pęcherzyk to już nie dopytałam 🤦🏼‍♀️
Może już pisałaś, ale się gubię bo sporo nas jest na grupie. Mierzysz temp? Jeśli tak to po wykresie będzie widać że była owulacja- będą 3 wyższe temp od poprzednich 6 pomiarów.

ale czy będzie tort z penisami? 😂
będą dzieci więc musi być cenzuralny😉 chciałam taki, może by nie do końca zrozumiały, co się wydarzyło na nim🤣 ale moja mama się nie zgadza 🥲

Załączniki

• IMG_3156.jpeg
    IMG_3156.jpeg
    70,3 KB · Wyświetleń: 124
reklama
Do góry