reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę
Kitsune no stress 😙 Kreski są, będą coraz ciemniejsze i będzie dobrze. Beta to nie mus😉 Mam nadzieję, że masz zapas testów w domu-chcemy patrzeć jak ciemnieje 😁

reklama
Ja jestem. Laparo miałam pod koniec maja. skierowanie prywatnie ale ten sam gin w szzitalu robił mi zabieg. I panuj L4. Sam zabieg nie bolał. Bolały później barki bo gaz, który wpuszczają do jamy brzusznej przechodzi później w górę ciała, więc miałam wrażenie jakby mi je ktoś połamał :D I nie udało się niestety udrożnić jajowodu. Mam nadzieję, że u Ciebie się uda :)
Długie mialas zwolnienie?

Dziewczyny, gratuluję kreseczek 😀

Podczytuję Was cały czas, a nie udzielam się bo mam zepsuty całkowicie humor, zrobiła mi się jakaś zmiana na piersi i idę dziś do dermatologa to obgadać, naczytałam się o raku zapalnym piersi i już świruję całkowicie 😞
Druga sprawa to trafiłam dziś na artykuł o niebieskiej żyłce na nosie między oczami i ja ją mam od dziecka i niby wiążą ją z mutacją MTHFR. Jaki najlepszy kwas foliowy przy tym brać?
Zmiana na piersi - masz na myśli jakąś plamkę/znamię, że wybrałaś dermatologa? Edit: doczytałam. Mam nadzieję, że wizyta u onkologa nie będzie konieczna. Jeśli byłoby to jakieś zgrubienie, wówczas najlepiej przed konsultacją onkologiczną zrobić badanie usg piersi (lekarz i tak zleci jego wykonanie).

Co do MTHFR - mam mutację, a nie mam niebieskiej żyłki miedzy oczami 🤷‍♀️ Żeby ją potwierdzić lub wykluczyć, najlepiej zrobić nadanie genetyczne. Jeśli będziesz ją miała, wówczas wybierasz kwas foliowy w aktywnej formie - metylowany.

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę
A nie masz jakiegoś labu otwartego dłużej?
U mnie jest takie jedno przy szpitalu i tam pobieraja do 19 codziennie, w niedziele też.
Nie przepadam za nim bo często są duże kolejki, ale w razie potrzeby jest.

reklama
Do góry