reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

@Kosinka94 bardzo mi przykro😢. Mam coraz większą alergię na rozczarowania, a tak bardzo czekam na Twoje kreseczki ❤️ Trzymaj się kochana! A może jeszcze coś się wysika w tym cyklu 🤩
Trzyma się 😊 jest dobrze, chociaż mam takiego zonka 🙈 dopóki nie ma @ jest szansa 😉 na szczęście u mnie to się szybko wyjaśni, okres jutro, no chyba że owulacja była dzień później to pojutrze.

reklama
Dziewczyny, gratuluję kreseczek 😀

Podczytuję Was cały czas, a nie udzielam się bo mam zepsuty całkowicie humor, zrobiła mi się jakaś zmiana na piersi i idę dziś do dermatologa to obgadać, naczytałam się o raku zapalnym piersi i już świruję całkowicie 😞
Druga sprawa to trafiłam dziś na artykuł o niebieskiej żyłce na nosie między oczami i ja ją mam od dziecka i niby wiążą ją z mutacją MTHFR. Jaki najlepszy kwas foliowy przy tym brać?
Zmiana dotycząca tylko skóry, że idziesz do dermatologa? Nie słyszałam nigdy o tym, żeby żyłka o tym świadczyła... Myślę, że najlepiej jest po prostu zrobić badania, żeby to potwierdzić.

Są tu jeszcze może dziewczyny po laparoskopii czy wszystkie poszły na mamusie? Zastanawiam się czy faktycznie z tym działać, żeby spróbować udrożnić ten jajowód, ale strach ma wielkie oczy… 🙈 i jakoś nie czuje się wybrakowana będąc tylko w 50% sprawna 😅 Jeśli któraś ma doświadczenie to może podpowie czy długo się po zabiegu dochodzi do siebie? Jakieś L4 trzeba planować? Skierowanie do szpitala mogę normalnie od lekarza prywatnego dostać?
Ja jestem. Laparo miałam pod koniec maja. skierowanie prywatnie ale ten sam gin w szzitalu robił mi zabieg. I panuj L4. Sam zabieg nie bolał. Bolały później barki bo gaz, który wpuszczają do jamy brzusznej przechodzi później w górę ciała, więc miałam wrażenie jakby mi je ktoś połamał :D I nie udało się niestety udrożnić jajowodu. Mam nadzieję, że u Ciebie się uda :)

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę
Jeśli będziesz mieć możliwość zrobienia w sobotę to bym zrobiła pt i sob, a później z kalkulatora skorzystała. Zawsze to byłoby już jakieś odniesienie.

Nie masz może synevo w okolicy? U mnie pobierają do 17.30.

Dziewczyny, gratuluję kreseczek 😀

Podczytuję Was cały czas, a nie udzielam się bo mam zepsuty całkowicie humor, zrobiła mi się jakaś zmiana na piersi i idę dziś do dermatologa to obgadać, naczytałam się o raku zapalnym piersi i już świruję całkowicie 😞
Druga sprawa to trafiłam dziś na artykuł o niebieskiej żyłce na nosie między oczami i ja ją mam od dziecka i niby wiążą ją z mutacją MTHFR. Jaki najlepszy kwas foliowy przy tym brać?
Żadnej żyłki między oczami nie mam a mutacje mam :) w tej chwili ponad połowa społeczeństwa ma tą mutację. Najlepiej brać suplement diety z dwoma formami kwasu foliowego - w formie syntetycznej i metylowej np Pueria UNO

reklama
Do góry