reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę
Kitsune no stress 😙 Kreski są, będą coraz ciemniejsze i będzie dobrze. Beta to nie mus😉 Mam nadzieję, że masz zapas testów w domu-chcemy patrzeć jak ciemnieje 😁

reklama
Ja jestem. Laparo miałam pod koniec maja. skierowanie prywatnie ale ten sam gin w szzitalu robił mi zabieg. I panuj L4. Sam zabieg nie bolał. Bolały później barki bo gaz, który wpuszczają do jamy brzusznej przechodzi później w górę ciała, więc miałam wrażenie jakby mi je ktoś połamał :D I nie udało się niestety udrożnić jajowodu. Mam nadzieję, że u Ciebie się uda :)
Długie mialas zwolnienie?

Dziewczyny, gratuluję kreseczek 😀

Podczytuję Was cały czas, a nie udzielam się bo mam zepsuty całkowicie humor, zrobiła mi się jakaś zmiana na piersi i idę dziś do dermatologa to obgadać, naczytałam się o raku zapalnym piersi i już świruję całkowicie 😞
Druga sprawa to trafiłam dziś na artykuł o niebieskiej żyłce na nosie między oczami i ja ją mam od dziecka i niby wiążą ją z mutacją MTHFR. Jaki najlepszy kwas foliowy przy tym brać?
Zmiana na piersi - masz na myśli jakąś plamkę/znamię, że wybrałaś dermatologa? Edit: doczytałam. Mam nadzieję, że wizyta u onkologa nie będzie konieczna. Jeśli byłoby to jakieś zgrubienie, wówczas najlepiej przed konsultacją onkologiczną zrobić badanie usg piersi (lekarz i tak zleci jego wykonanie).

Co do MTHFR - mam mutację, a nie mam niebieskiej żyłki miedzy oczami 🤷‍♀️ Żeby ją potwierdzić lub wykluczyć, najlepiej zrobić nadanie genetyczne. Jeśli będziesz ją miała, wówczas wybierasz kwas foliowy w aktywnej formie - metylowany.

Nie wypuścili mnie z pracy. Betę zatem zrobię dopiero w piątek rano a przyrostu nie zrobię bo w poniedziałek mam znowu na 6 więc kompletnie nie mam jak robić badań o tej samej godzinie, już nie mówiąc o tym że co 2 dni też nie jestem w stanie. Ehh zamiast radości mam masakrę
A nie masz jakiegoś labu otwartego dłużej?
U mnie jest takie jedno przy szpitalu i tam pobieraja do 19 codziennie, w niedziele też.
Nie przepadam za nim bo często są duże kolejki, ale w razie potrzeby jest.

reklama
Do góry