reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ostatnio mam wrażenie, że zrobiła się jakaś napinka na grupie 🤷 patrząc na wyniki bety, ewidentnie sprawdzałaś jak sprawa wygląda. Ja przy pierwszym poronieniu miałam piękny przyrost i tyle z mojego badania bety 🤷 bez żadnych oznak zaczęłam plamić i okazało się, że pęcherzyk już lata luźno po macicy i obraz jest słaby. Dzisiaj mam 100% pewności, że na pierwszej wizycie już było wszystko wiadomo, bo wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja, a lekarz podał wiek ciąży na 6 dni mniej. W tym czasie to jest ogrom i dla mnie powinien być sygnał do powtórzenia bety....a tak chodziłam sobie szczęśliwa kolejne 2 tygodnie 🤷. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza i mam nadzieję, że jakoś się trzymasz 😔
Ja na pierwszej wizycie w pierwszej ciąży z USG też miałam młodsza ciążę o tydzień, ale zlecił mi lekarz tylko betę, serducho biło i później było wszystko wporządku, ale całą ciążę żelazo i magnez brałam bo byk niedobóry.

Ostatnia edycja:
reklama
Weszłam na Messenger, a tam stos wiadomości, jakbym była fizjoterapeutą dziecięcym, a wczoraj dosadnie napisałam, że sobie takich wiadomości nie życzę. Niektórzy chyba nie rozumieją, o co się ich prosi. Jestem tym zmęczona😑

Wczoraj działaliśmy i dostałam kolki od leżenia na brzuchu😂 Nigdy wcześniej takie rzeczy się nie zdarzały. W trakcie zadzwoniła mama mego narzeczonego i się śmialiśmy, że kontrola rodzicielska. A zadzwoniła zapytać co chcemy na obiad, bo nas dziś zaprasza😁

U mnie 1 lub 2 dpo, kiedy sikasz?😆
Ja zamierzam standardowo 9dpo testować czyli 17go 😁 Mam zapas 40stu testów ciążowych to se posikam na patyki 😆

Olgamat180 ja też tak jak Ty bym na własną rękę odstawiła proga po takich przyrostach bety. Niestety na tym etapie nie jesteśmy w stanie nic zrobić ☹️ Te pierwsze tygodnie to zawsze wóz albo przewóz - choć w sumie to cała ciąża tak 😏 Zbadaj betę jeszcze, zobacz czy rośnie bo jeśli tak będzie nadal rosła słabo, to trzeba trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieję że jednak nie będziesz się długo męczyć tą niepewnością i dostaniesz okres szybko, bo takie niewiadome położenie bywa stresujące...

Ja zamierzam standardowo 9dpo testować czyli 17go 😁 Mam zapas 40stu testów ciążowych to se posikam na patyki 😆

Olgamat180 ja też tak jak Ty bym na własną rękę odstawiła proga po takich przyrostach bety. Niestety na tym etapie nie jesteśmy w stanie nic zrobić ☹️ Te pierwsze tygodnie to zawsze wóz albo przewóz - choć w sumie to cała ciąża tak 😏 Zbadaj betę jeszcze, zobacz czy rośnie bo jeśli tak będzie nadal rosła słabo, to trzeba trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieję że jednak nie będziesz się długo męczyć tą niepewnością i dostaniesz okres szybko, bo takie niewiadome położenie bywa stresujące...
Również na to liczę
Nic tylko czekać
🙄

A propos duphastonu - mi jeden gin kazał brać dopiero po potwierdzonej owu i nie tak od razu, bo brany za wcześnie uniemożliwia zapłodnienie (tak powiedzial). Piszę to, bo drugi gin właśnie zupełnie nie patrzył, kiedy owu była, więc było to bez sensu :)
Owulacje mam potwierdzone monitoringiem, zawsze występują 15-17 dc + paski owulacyjne w miesiącach których nie badam. Stad 20dc żeby mieć pewność ze wszystkie jajeczka się uwolniły 😉

reklama
Do góry