reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ostatnio mam wrażenie, że zrobiła się jakaś napinka na grupie 🤷 patrząc na wyniki bety, ewidentnie sprawdzałaś jak sprawa wygląda. Ja przy pierwszym poronieniu miałam piękny przyrost i tyle z mojego badania bety 🤷 bez żadnych oznak zaczęłam plamić i okazało się, że pęcherzyk już lata luźno po macicy i obraz jest słaby. Dzisiaj mam 100% pewności, że na pierwszej wizycie już było wszystko wiadomo, bo wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja, a lekarz podał wiek ciąży na 6 dni mniej. W tym czasie to jest ogrom i dla mnie powinien być sygnał do powtórzenia bety....a tak chodziłam sobie szczęśliwa kolejne 2 tygodnie 🤷. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza i mam nadzieję, że jakoś się trzymasz 😔
Ja na pierwszej wizycie w pierwszej ciąży z USG też miałam młodsza ciążę o tydzień, ale zlecił mi lekarz tylko betę, serducho biło i później było wszystko wporządku, ale całą ciążę żelazo i magnez brałam bo byk niedobóry.

Ostatnia edycja:
reklama
Weszłam na Messenger, a tam stos wiadomości, jakbym była fizjoterapeutą dziecięcym, a wczoraj dosadnie napisałam, że sobie takich wiadomości nie życzę. Niektórzy chyba nie rozumieją, o co się ich prosi. Jestem tym zmęczona😑

Wczoraj działaliśmy i dostałam kolki od leżenia na brzuchu😂 Nigdy wcześniej takie rzeczy się nie zdarzały. W trakcie zadzwoniła mama mego narzeczonego i się śmialiśmy, że kontrola rodzicielska. A zadzwoniła zapytać co chcemy na obiad, bo nas dziś zaprasza😁

U mnie 1 lub 2 dpo, kiedy sikasz?😆
Ja zamierzam standardowo 9dpo testować czyli 17go 😁 Mam zapas 40stu testów ciążowych to se posikam na patyki 😆

Olgamat180 ja też tak jak Ty bym na własną rękę odstawiła proga po takich przyrostach bety. Niestety na tym etapie nie jesteśmy w stanie nic zrobić ☹️ Te pierwsze tygodnie to zawsze wóz albo przewóz - choć w sumie to cała ciąża tak 😏 Zbadaj betę jeszcze, zobacz czy rośnie bo jeśli tak będzie nadal rosła słabo, to trzeba trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieję że jednak nie będziesz się długo męczyć tą niepewnością i dostaniesz okres szybko, bo takie niewiadome położenie bywa stresujące...

Ja zamierzam standardowo 9dpo testować czyli 17go 😁 Mam zapas 40stu testów ciążowych to se posikam na patyki 😆

Olgamat180 ja też tak jak Ty bym na własną rękę odstawiła proga po takich przyrostach bety. Niestety na tym etapie nie jesteśmy w stanie nic zrobić ☹️ Te pierwsze tygodnie to zawsze wóz albo przewóz - choć w sumie to cała ciąża tak 😏 Zbadaj betę jeszcze, zobacz czy rośnie bo jeśli tak będzie nadal rosła słabo, to trzeba trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieję że jednak nie będziesz się długo męczyć tą niepewnością i dostaniesz okres szybko, bo takie niewiadome położenie bywa stresujące...
Również na to liczę
Nic tylko czekać
🙄

A propos duphastonu - mi jeden gin kazał brać dopiero po potwierdzonej owu i nie tak od razu, bo brany za wcześnie uniemożliwia zapłodnienie (tak powiedzial). Piszę to, bo drugi gin właśnie zupełnie nie patrzył, kiedy owu była, więc było to bez sensu :)
Owulacje mam potwierdzone monitoringiem, zawsze występują 15-17 dc + paski owulacyjne w miesiącach których nie badam. Stad 20dc żeby mieć pewność ze wszystkie jajeczka się uwolniły 😉

reklama
Do góry