reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

czy jesteś pewna, że jesteś pod opieką DOBREGO ginekologa?

Jest to bardzo niepokojące, że przy takich przyrostach, przy tak niskiej becie, przy braku pewności, że nie jest to ciąża pozamaciczna, daje Ci duphaston, który może sztucznie podtrzymywać chorą, źle rozwijającą się ciąże, ba, może sztucznie podtrzymywać i prowadzić do niepotrzebnego wzrostu ciąży pozamacicznej

Proszę, skonsultuj się z dobrym ginekologiem. Jeżeli by wystąpiły jakieś plamienia, krwawienia, ból, nie wahaj się jechać na ginekologiczną izbę przyjęć
Właśnie nic poza beta nie daje znaki że coś jest nie tak
Żadnych boli czy dyskomfortu
Od poniedziałku przestałam brać duphaston na własna rękę bo ciąża się nie utrzyma
Jestem w klinice gdzie dopiero dziś przyjdę z tym problemy pierwszy raz

Muszę się zresetować i oddac chyba od wszystkich grup. Zwariować idzie

reklama
Od poniedziałku przestałam brać duphaston na własna rękę bo ciąża się nie utrzyma

Ale jesteś na progesteronie który niestety może tylko opóźniać to co nieuniknione 😔

Nie mam pojęcia co się dzieje nic
Znikam
Sukcesów w testowaniu owulacji ! 😊
Nie chodzi o to byś znikała, tylko dostała się do dobrego ginekologa, który się naprawdę Tobą zaopiekuje. Wiesz my nie jesteśmy lekarzami, bazujemy na własnych doświadczeniach które nie dają nam jakikolwiek uprawnień. Jesteś tu jak najbardziej mile widziana.

Nie chodzi o to byś znikała, tylko dostała się do dobrego ginekologa, który się naprawdę Tobą zaopiekuje. Wiesz my nie jesteśmy lekarzami, bazujemy na własnych doświadczeniach które nie dają nam jakikolwiek uprawnień. Jesteś tu jak najbardziej mile widziana.
Powiem wam, że ten rok to jakaś instna masakra
Temat starań bardzo podnosił mnie na duchu bo czułam że robię coś czego bardZo pragnę
Los nie idzie tak jakbym chciała i chyba czas odpuścić na chwile po wyjaśnianiu tego co się dzieje w moim ciele doje oczywiście pewnie prywatnie do tego co jest nie tak
Niby wszystkie ciąże (poronienie pozamaciczne ) przytrafiają się średnio raz w życiu
Dziwne ze z ciąży cudownej bez wąchania że będzie coś nie tak przyszedł synek
Druga poronienie a trZecia ciężko nazwać jak się skończy nawet
Chyba starania odkładam i będę iść w kierunku adopcji kursów bo temat dzieci bardzo mi pomaga i muszę zmienić kierunek drogi

Trzymacie się laski
Trzyma za was kciuki

Hej. U nas dzisiaj piękna pogoda. A ja... kicham ciągle i jakiś katar. Tak sobie pomyślałam,że może mam jakieś zapalenie jajników albo mnie tam przewiało, bo parę dni temu poszłam sobie wieszać pranie w samej koszuli nocnej. We wtorek mam giną, zobaczę co powie. Miłego dnia :)

Ostatnio mam wrażenie, że zrobiła się jakaś napinka na grupie 🤷 patrząc na wyniki bety, ewidentnie sprawdzałaś jak sprawa wygląda. Ja przy pierwszym poronieniu miałam piękny przyrost i tyle z mojego badania bety 🤷 bez żadnych oznak zaczęłam plamić i okazało się, że pęcherzyk już lata luźno po macicy i obraz jest słaby. Dzisiaj mam 100% pewności, że na pierwszej wizycie już było wszystko wiadomo, bo wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja, a lekarz podał wiek ciąży na 6 dni mniej. W tym czasie to jest ogrom i dla mnie powinien być sygnał do powtórzenia bety....a tak chodziłam sobie szczęśliwa kolejne 2 tygodnie 🤷. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza i mam nadzieję, że jakoś się trzymasz 😔

Ostatnio mam wrażenie, że zrobiła się jakaś napinka na grupie 🤷 patrząc na wyniki bety, ewidentnie sprawdzałaś jak sprawa wygląda. Ja przy pierwszym poronieniu miałam piękny przyrost i tyle z mojego badania bety 🤷 bez żadnych oznak zaczęłam plamić i okazało się, że pęcherzyk już lata luźno po macicy i obraz jest słaby. Dzisiaj mam 100% pewności, że na pierwszej wizycie już było wszystko wiadomo, bo wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja, a lekarz podał wiek ciąży na 6 dni mniej. W tym czasie to jest ogrom i dla mnie powinien być sygnał do powtórzenia bety....a tak chodziłam sobie szczęśliwa kolejne 2 tygodnie 🤷. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza i mam nadzieję, że jakoś się trzymasz 😔
Jakaś masakra jest…
Każda z nas dąży do uzyskanie 2 kresek ale te nie zawsze zwiastują dobry koniec jest to przerażajace
Ja tez poroniłam w 9 tyg a zarodek zatrzymał się na 6 przez te trzy tyg chodziłam co tydzień na usg bo czułam ze jest coś nie ok
Beta betą cyferki pokazują dużo, ale każdy wie jakie są realia trzeba dobrego wszystkiego dużo siły
Bardzo mi przykro z twoje straty

reklama
Jakaś masakra jest…
Każda z nas dąży do uzyskanie 2 kresek ale te nie zawsze zwiastują dobry koniec jest to przerażajace
Ja tez poroniłam w 9 tyg a zarodek zatrzymał się na 6 przez te trzy tyg chodziłam co tydzień na usg bo czułam ze jest coś nie ok
Beta betą cyferki pokazują dużo, ale każdy wie jakie są realia trzeba dobrego wszystkiego dużo siły
Bardzo mi przykro z twoje straty
Beta tez super rosła w poprzednim poronieniu miałam tez wahania bo betę bardzo długo mi spadała
Tu już mi się zapaliła lampka bo wartości są masakryczne

Do góry