reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
mysle ze zmotywowałaś mnie aby już się wybrać do kliniki niepłodności a nie ginekologa :)

Ja przez rok tułałam się po różnych ginekologach każdy mówił to samo "proszę próbować do skutku, jest Pani młoda , widzimy się jak test będzie pozytywny" stało się tak , ale w marcu poroniłam i to poronienie dało mi do myślenia,że tak by nie może i od czerwca poszliśmy do kliniki , tam cały pakiet badań i leczenie.moze w końcu przyniesie efekty 🙄

Cześć dziewczyny :) chciałabym dołączyć do wątku. Mam 28lat, 2 letnią córę, staramy się o rodzeństwo. Niestety po powrocie po karmieniu cykle od razu się rozjechały - PCOS (70dc) i właśnie odstawiam anty po 3msc w nadziei że zaskoczy :) nie do końca wiem czego się spodziewać w tym cyklu, spróbuje złapać testami owulacje, ale wcześniej nigdy mi to nie szło. Także zatestuje pewnie dopiero 27.11.
Powodzenia nam wszystkim <3

Mowili mi, ze moge do was dolaczyc. Dwie kreseczki ujrzałam wczoraj, dzisiaj rano zrobilam bete i czekam na wynik.
Staralam sie 2 cykle, potem 4 msc przerwy przez infekcje i problemy ze zdrowiem i w tym cyklu sie udalo!
Ostatnia miesiaczka 28.09, owulacja potwierdzona u ginekologa bo akuart bylam na wizycie i dostalam zielone swiatelko.
Strasznie panikuje, ze testy sie mylily i beta nie wyjdzie 🙈

Ja przez rok tułałam się po różnych ginekologach każdy mówił to samo "proszę próbować do skutku, jest Pani młoda , widzimy się jak test będzie pozytywny" stało się tak , ale w marcu poroniłam i to poronienie dało mi do myślenia,że tak by nie może i od czerwca poszliśmy do kliniki , tam cały pakiet badań i leczenie.moze w końcu przyniesie efekty 🙄
My chłopem żyjemy na kocią łapę, cały czas „przekładamy” zorganizowanie wesela właśnie przez te koszty, bo dziecko ważniejsze niż jednodniowa impreza a klinika to już wogole kokosy. Nawet już są plany wziąć sam cywilny bez gości bo dostaliśmy działkę, i chcielibyśmy się wybudować no ale potem pojawia się znowu - dla nas dwoje i kota to poco?

Mowili mi, ze moge do was dolaczyc. Dwie kreseczki ujrzałam wczoraj, dzisiaj rano zrobilam bete i czekam na wynik.
Staralam sie 2 cykle, potem 4 msc przerwy przez infekcje i problemy ze zdrowiem i w tym cyklu sie udalo!
Ostatnia miesiaczka 28.09, owulacja potwierdzona u ginekologa bo akuart bylam na wizycie i dostalam zielone swiatelko.
To raczej na mamusie jak masz pozytywne testy ciążowe, tu są dziewczyny w trakcie starań 😉

My chłopem żyjemy na kocią łapę, cały czas „przekładamy” zorganizowanie wesela właśnie przez te koszty, bo dziecko ważniejsze niż jednodniowa impreza a klinika to już wogole kokosy. Nawet już są plany wziąć sam cywilny bez gości bo dostaliśmy działkę, i chcielibyśmy się wybudować no ale potem pojawia się znowu - dla nas dwoje i kota to poco?

Rozumiem doskonale, my też gdyby nie ta tragedia tak bysmy po ginekologach chodzili , koszta nie małe niestety dopiero jesteśmy na początku drogi leczenia portfel na tym cierpi no ale coś za coś na pewno jeszcze trudniej będzie...🙄 To tylko papierek to co jest między wami najważniejsze 😊😊
My też mieszkamy we trójkę z naszym bobaskiem KOCUREM 😁

Gratuluję! Ale zapraszam na mamusie, bo tutaj są dziewczyny które dopiero starają się o ciążę :) Życzę powodzenia 🤞🤞

Cześć dziewczyny :) chciałabym dołączyć do wątku. Mam 28lat, 2 letnią córę, staramy się o rodzeństwo. Niestety po powrocie po karmieniu cykle od razu się rozjechały - PCOS (70dc) i właśnie odstawiam anty po 3msc w nadziei że zaskoczy :) nie do końca wiem czego się spodziewać w tym cyklu, spróbuje złapać testami owulacje, ale wcześniej nigdy mi to nie szło. Także zatestuje pewnie dopiero 27.11.
Powodzenia nam wszystkim <3
Witaj! Już Cię wpisuję na testowanko i życzę powodzenia! 🤗🤗

reklama
Ja też miałam ślub cywilny bez imprezy ;) Tak jak mówisz - szkoda by mi było kasy to po pierwsze. A po drugie to ja nie przepadam za imprezami, świętowaliśmy ślub tylko w gronie najbliższej rodziny - całe 3 osoby 😅 Zjedliśmy po ceremonii pyszny obiad i nic więcej nie trzeba nam było ☺️

Jeśli chodzi o budowę domu, to może jednak nie ma się co zastanawiać skoro macie możliwość? Tego Wam nikt nie zabierze, a zawsze będzie większy spokój że dom już jest jak pojawi się dziecko? ☺️

Do góry