reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

I tak po był wysoki - i z tym ginekolog powiedziała Ci, że nie masz czasu na naturalne starania?
Powiedziała, że po dwóch - trzech cyklach inseminacji może się okazać, że nie mamy na czym robić in vitro jak ta rezerwa będzie tak leciała na pysk. A że my byliśmy otwarci na ivf to od razu poszliśmy w tym kierunku.

reklama
Hej dziewczyny,
Przychodzę z październikowego do listopadowego wątku 😁 U mnie okres się pojawił dopiero 30.10, owulacja niby wypada 13.11 ale na 6 listopada mam wizytę u ginekologa-endokrynologa zaplanowana to podpytam czy warto monitorować owulacje.
@Kitsune możesz mnie wstępnie wpisać na 23.11 na testowanko z możliwością przesunięcia daty 🙈

Zrobiłam sobie dzisiaj (3dc) poziom FSH i Prolaktyny, zdaje się ze ok. Tsh w normie. Glukoza w normie. Czekam jeszcze na Androstendion.

Progesteron w drugiej fazie miałam ok. Jeszcze ta drożność, badanie nasienia i ciekawe co dalej. Jeśli wszystko będzie wychodzic ok to potem genetyka?

Zrobiłam sobie dzisiaj (3dc) poziom FSH i Prolaktyny, zdaje się ze ok. Tsh w normie. Glukoza w normie. Czekam jeszcze na Androstendion.

Progesteron w drugiej fazie miałam ok. Jeszcze ta drożność, badanie nasienia i ciekawe co dalej. Jeśli wszystko będzie wychodzic ok to potem genetyka?
Spokojnie. Zróbcie badania po kolei. Nie ma co myśleć na zapas co potem i się może niepotrzebnie nakręcać.
P. S.
Czy dobrze kojarzę, że miałaś już cykle stymulowane?

Kochane robi się Was coraz więcej co mnie bardzo cieszy ❤️❤️ Mam nadzieję, że wszystkie do tej pory zapisałam ale gdybym przypadkiem którąś z Was pominęła to dawajcie znać 🫣

reklama

Też jestem bardzo ciekawa co dalej, bo w podobnym punkcie jestem. Na badaniu nasienia mój już był, bo uprzedziłam lekarza i w sumie dobrze bo przynajmniej wykluczony jest jego czynnik i tu mamy spokojną glowe. Teraz czekam na wyniki wymazów i będę robić drożność. Ale najchętniej międzyczasie bym zrobiła jeszcze jakieś badanie tylko nie wiem jakie. Myślałam o przeciwciałach przeciw plemnikowych ale nie wiem czy to badanie można zrobić samo czy lepiej połączyć je jeszcze z jakimś innym badaniem.

Do góry