reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

I tak po był wysoki - i z tym ginekolog powiedziała Ci, że nie masz czasu na naturalne starania?
Powiedziała, że po dwóch - trzech cyklach inseminacji może się okazać, że nie mamy na czym robić in vitro jak ta rezerwa będzie tak leciała na pysk. A że my byliśmy otwarci na ivf to od razu poszliśmy w tym kierunku.

reklama
Hej dziewczyny,
Przychodzę z październikowego do listopadowego wątku 😁 U mnie okres się pojawił dopiero 30.10, owulacja niby wypada 13.11 ale na 6 listopada mam wizytę u ginekologa-endokrynologa zaplanowana to podpytam czy warto monitorować owulacje.
@Kitsune możesz mnie wstępnie wpisać na 23.11 na testowanko z możliwością przesunięcia daty 🙈

Zrobiłam sobie dzisiaj (3dc) poziom FSH i Prolaktyny, zdaje się ze ok. Tsh w normie. Glukoza w normie. Czekam jeszcze na Androstendion.

Progesteron w drugiej fazie miałam ok. Jeszcze ta drożność, badanie nasienia i ciekawe co dalej. Jeśli wszystko będzie wychodzic ok to potem genetyka?

Zrobiłam sobie dzisiaj (3dc) poziom FSH i Prolaktyny, zdaje się ze ok. Tsh w normie. Glukoza w normie. Czekam jeszcze na Androstendion.

Progesteron w drugiej fazie miałam ok. Jeszcze ta drożność, badanie nasienia i ciekawe co dalej. Jeśli wszystko będzie wychodzic ok to potem genetyka?
Spokojnie. Zróbcie badania po kolei. Nie ma co myśleć na zapas co potem i się może niepotrzebnie nakręcać.
P. S.
Czy dobrze kojarzę, że miałaś już cykle stymulowane?

Kochane robi się Was coraz więcej co mnie bardzo cieszy ❤️❤️ Mam nadzieję, że wszystkie do tej pory zapisałam ale gdybym przypadkiem którąś z Was pominęła to dawajcie znać 🫣

reklama

Też jestem bardzo ciekawa co dalej, bo w podobnym punkcie jestem. Na badaniu nasienia mój już był, bo uprzedziłam lekarza i w sumie dobrze bo przynajmniej wykluczony jest jego czynnik i tu mamy spokojną glowe. Teraz czekam na wyniki wymazów i będę robić drożność. Ale najchętniej międzyczasie bym zrobiła jeszcze jakieś badanie tylko nie wiem jakie. Myślałam o przeciwciałach przeciw plemnikowych ale nie wiem czy to badanie można zrobić samo czy lepiej połączyć je jeszcze z jakimś innym badaniem.

Do góry