reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Hej, zapisuje się pierwszy raz na testowanko, 11.11 poproszę 😊

Mam 27 lat (jeszcze 😁 uro. 26.11) staramy się z mężem od sierpnia przy czym udało nam się zajść w ciąże w maju za pierwszym razem, niestety w lipcu poronienie zatrzymane 9tc i łyżeczkowanie.
Za mną 3 cykle starań, 4 jest aktualnie.
Oby się udało 🥹😊
Widzę że jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji! Choć obydwie pewnie wolałybyśmy w niej nie być 💔 też poroniłam w 9tc i tez właśnie rozpoczęłam 4 cykl starań po poronieniu. Wiek też mam taki sam 🤗 trzymam mocno kciuki!! ❤️

@dosiasamosia ja dopiero zaczynam stymulację, to mój pierwszy cykl lekarz od razu kazał mi zrobić badanie na drożność. Właśnie zalecił iść w 10dc, ale akurat tak wypada w tym miesiącu ze zaraz po tym badaniu mam wyjazd służbowy.
@Avy moze Ty wiesz czy jak dlugo trwa takie badanie? To ma być podanie kontrastu i rtg z tego co zrozumiałam. Tak mi przeszło przez mysl ze odpuszczę teraz i zrobię to w grudniu bo bardziej by mi pasowało ale się zreflektowałam po tym co napisałaś. Chyba warto zrobić jak najszybciej jeśli się rozpoczęło stymulację - z tego co piszesz. Mamy córkę wiec lekarz stwierdził ze raczej są OK ale być moza historia zna przypadki niedrożności po udanej ciąży?
Ja miałam z RTG, rano zgłosiłam się na oddział, gdzieś koło 11 sprawdzili drożność, potem dostałam obiadek i koło 14 wypis. Miałam jednodniowy pobyt szpitalny, dostałam znieczulenie dożylne. Partner musiał mnie odebrać bo po lekach nie wolno prowadzić. Chociaż czułam się dobrze, ale wolałam poczekać.

Ja też miałam ślub cywilny bez imprezy ;) Tak jak mówisz - szkoda by mi było kasy to po pierwsze. A po drugie to ja nie przepadam za imprezami, świętowaliśmy ślub tylko w gronie najbliższej rodziny - całe 3 osoby 😅 Zjedliśmy po ceremonii pyszny obiad i nic więcej nie trzeba nam było ☺️

Jeśli chodzi o budowę domu, to może jednak nie ma się co zastanawiać skoro macie możliwość? Tego Wam nikt nie zabierze, a zawsze będzie większy spokój że dom już jest jak pojawi się dziecko? ☺️
mi nie tyle co na imprezie zależy a na sesji w sukni i welonie 🤭

reklama
Do góry