Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oki, zmobilizuje się i pojde teraz po miesiączce, muszę coś nasciemnac szefowejJa miałam sono-hsg z pianką. Sam zabieg jakieś 5-10 minut, moment pobolało i po sprawie. Ale jak jest z rtg to niech się ktoś inny wypowie.
Widzę że jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji! Choć obydwie pewnie wolałybyśmy w niej nie być też poroniłam w 9tc i tez właśnie rozpoczęłam 4 cykl starań po poronieniu. Wiek też mam taki sam trzymam mocno kciuki!!Hej, zapisuje się pierwszy raz na testowanko, 11.11 poproszę
Mam 27 lat (jeszcze uro. 26.11) staramy się z mężem od sierpnia przy czym udało nam się zajść w ciąże w maju za pierwszym razem, niestety w lipcu poronienie zatrzymane 9tc i łyżeczkowanie.
Za mną 3 cykle starań, 4 jest aktualnie.
Oby się udało
Ja miałam z RTG, rano zgłosiłam się na oddział, gdzieś koło 11 sprawdzili drożność, potem dostałam obiadek i koło 14 wypis. Miałam jednodniowy pobyt szpitalny, dostałam znieczulenie dożylne. Partner musiał mnie odebrać bo po lekach nie wolno prowadzić. Chociaż czułam się dobrze, ale wolałam poczekać.@dosiasamosia ja dopiero zaczynam stymulację, to mój pierwszy cykl lekarz od razu kazał mi zrobić badanie na drożność. Właśnie zalecił iść w 10dc, ale akurat tak wypada w tym miesiącu ze zaraz po tym badaniu mam wyjazd służbowy.
@Avy moze Ty wiesz czy jak dlugo trwa takie badanie? To ma być podanie kontrastu i rtg z tego co zrozumiałam. Tak mi przeszło przez mysl ze odpuszczę teraz i zrobię to w grudniu bo bardziej by mi pasowało ale się zreflektowałam po tym co napisałaś. Chyba warto zrobić jak najszybciej jeśli się rozpoczęło stymulację - z tego co piszesz. Mamy córkę wiec lekarz stwierdził ze raczej są OK ale być moza historia zna przypadki niedrożności po udanej ciąży?
mi nie tyle co na imprezie zależy a na sesji w sukni i welonieJa też miałam ślub cywilny bez imprezy Tak jak mówisz - szkoda by mi było kasy to po pierwsze. A po drugie to ja nie przepadam za imprezami, świętowaliśmy ślub tylko w gronie najbliższej rodziny - całe 3 osoby Zjedliśmy po ceremonii pyszny obiad i nic więcej nie trzeba nam było
Jeśli chodzi o budowę domu, to może jednak nie ma się co zastanawiać skoro macie możliwość? Tego Wam nikt nie zabierze, a zawsze będzie większy spokój że dom już jest jak pojawi się dziecko?
Przed 9,5ng/ml, a po stymulacji 4,4ng/ml.Avy a jaki był u Ciebie wynik amh przed i po stymulacji?
I tak po był wysoki - i z tym ginekolog powiedziała Ci, że nie masz czasu na naturalne starania?Przed 9,5ng/ml, a po stymulacji 4,4ng/ml.