reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
@dosiasamosia ja dopiero zaczynam stymulację, to mój pierwszy cykl lekarz od razu kazał mi zrobić badanie na drożność. Właśnie zalecił iść w 10dc, ale akurat tak wypada w tym miesiącu ze zaraz po tym badaniu mam wyjazd służbowy.
@Avy moze Ty wiesz czy jak dlugo trwa takie badanie? To ma być podanie kontrastu i rtg z tego co zrozumiałam. Tak mi przeszło przez mysl ze odpuszczę teraz i zrobię to w grudniu bo bardziej by mi pasowało ale się zreflektowałam po tym co napisałaś. Chyba warto zrobić jak najszybciej jeśli się rozpoczęło stymulację - z tego co piszesz. Mamy córkę wiec lekarz stwierdził ze raczej są OK ale być moza historia zna przypadki niedrożności po udanej ciąży?

Ja mam za sobą jedną ciążę po 1,5 roku starań. Teraz kolejne starania trwające już ponad 1,5 roku bez ciąży. Mój lekarz też twierdził, że skoro mam już dziecko, to wszystko powinno być okej, a w sono-hsg jeden jajowód niedrożny.

Doczytałam, że przynajmniej z przerwami, no ale ta drożność… Ech… lekarze, a człowiek ufa, bo skąd ma wiedzieć takie rzeczy

No chyba, że z forum ☝️
Niestety, ja większość rzeczy też wiem stąd. Najgorsze jest to, że straciłam w cholerę czasu, a gdybym była tu od samego początku moich starań... No mogło by być trochę inaczej teraz. Nie ma jednak co gdybać. Jestem bardzo wdzięczna za Waszą widzę i jak tylko słyszę że ktoś ma problem, to odrzu odsyłam tu.

@dosiasamosia ja dopiero zaczynam stymulację, to mój pierwszy cykl lekarz od razu kazał mi zrobić badanie na drożność. Właśnie zalecił iść w 10dc, ale akurat tak wypada w tym miesiącu ze zaraz po tym badaniu mam wyjazd służbowy.
@Avy moze Ty wiesz czy jak dlugo trwa takie badanie? To ma być podanie kontrastu i rtg z tego co zrozumiałam. Tak mi przeszło przez mysl ze odpuszczę teraz i zrobię to w grudniu bo bardziej by mi pasowało ale się zreflektowałam po tym co napisałaś. Chyba warto zrobić jak najszybciej jeśli się rozpoczęło stymulację - z tego co piszesz. Mamy córkę wiec lekarz stwierdził ze raczej są OK ale być moza historia zna przypadki niedrożności po udanej ciąży?
Ja miałam sono-hsg z pianką. Sam zabieg jakieś 5-10 minut, moment pobolało i po sprawie. Ale jak jest z rtg to niech się ktoś inny wypowie.

Nie obraź się, ale jak dla mnie to chujowy ten ginekolog skoro ładuje w Ciebie od roku aromka i nie zrobił drożności. Jeśli faktycznie okażą się niedrożne (czego oczywiście absolutnie nie życzę) to po cholerę łykasz tyle ciężkich leków? U mnie po pół roku lametty (też letrozol tak jak aromek) AMH spadło o połowę!
Nie denerwuj się na zapas. Jeśli będą jakieś problemy to będziemy szukać rozwiązania.

Może powyższa forma przekazu jest zbyt szorstka, ale pewna tutaj babeczka dawno temu na forum też mnie tak potraktowała i do dzisiaj jestem jej za to wdzięczna, bo dzięki niej zmieniłam lekarza 😉
O połowę? 😳 matko to mnie teraz przeraziłas tym. Nie myślałam że lametta może w tak krótkim czasie aż tak obniżyć parametr AMH. W czasie stymulacji miałaś owulację zawsze z 1 jajnika i jeden pęcherzyk czy po więcej ?

@Kitsune zapisz mnie proszę na ławkę rezerwowych. Czekam na wyniki wymazów i na drożność. Nie wiem jeszcze kiedy będę testować i co mi wyjdzie w wynikach.

reklama
O połowę? 😳 matko to mnie teraz przeraziłas tym. Nie myślałam że lametta może w tak krótkim czasie aż tak obniżyć parametr AMH. W czasie stymulacji miałaś owulację zawsze z 1 jajnika i jeden pęcherzyk czy po więcej ?

@Kitsune zapisz mnie proszę na ławkę rezerwowych. Czekam na wyniki wymazów i na drożność. Nie wiem jeszcze kiedy będę testować i co mi wyjdzie w wynikach.
Czasami był jeden pecherzyk, czasami dwa. U mnie owulacji nie było, mam pcos.
Przez ten spadek amh obecna gin odmówiła robienia inseminacji i od razu robimy in vitro.

Do góry