reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Trusia77 widzę że mamy podobne schizy, mojemu mężowi wczoraj kazałam słuchać przez stetoskop czy bije serduszko, bo jakieś złe myśli mnie opętały, oczywiście mąż stwierdził że słyszy jakieś głosy i że małemu się odbija hmmm.......ciekawe :tak:

reklama
Hej dziewczynki,

U nas też nadal upał, ufff. Ale wczoraj padał mocno deszczyk przez ponad godzinkę i było tak przyjemnie :-)... Ale się rozmażyłam tą pogodą he he.

Ja wczoraj byłam u lekarza i nasz maluch na 150 % potwierdził , że jest Karolkiem :-). Mamy zdjęcie pięknego siusiaka :-).
A co do ruchów to również byłam zaniepokojona przez ostanie parę dni po mluch był naprawdę leniwy. No i faktycznie ginka również to zauważyła na usg.No i bardzo ważana rzecz: duuuuuuużo duuuuużo pić. Jak pijecie dużo to widocznie za mało. Bo nasz organizm potrzebuje mnóstwo wody a jak jej ma za mało to podbiera sobie z maluszka i one dlatego takie leniwe. Ja teraz prawie z kibelka nie schodze bo biegam ciągle siusiu , no ale cóz jak trzeba dużo to tak będzie :-)

Wczoraj też zakupiłam sobie kremik przeciwko rozstępom Pharmaceris bo wcześniej używałam cały czas oliwki.
Więc mam nadzieję, że będzie dobry. Pani w aptece polecała :-), mimo obniżki ceny. A Wy czegoś używacie?

Hej dziewczynki nie było mnie troszke, odwiedziął mnie moja chrzesnica na ponad tydzien, więc jestem na birząco z Hanną Montaną i innymi filmami Disney ;-) Mały kopie mnie na maxa, rozmawiałam z szwagierką i powiedziała, żebym spróbowała budzić małego w dzień, a w nocy, żeby spał razem ze mną, ponoć eksperyment się sprawdza.

No to prawie same chłopaczyska się nam w listopadzie urodzą:) wojna jakaś będzie czy co ;)
Ale wam dobrze z tym deszczem. U nas tylko burza postraszyła wczoraj - ale tylko błyskami i groźnym kolorem zachodu słońca. Ani jedna kropelka nie spadła, a szkoda może ten ukrop byłby mniej uciążliwy chociaż chwilę.

agrafka_7 - ciekawy sposób, muszę popróbować. Zwłaszcza, że słyszałam że taki będzie noworodek miał harmonogram dnia jak ma u nas w brzuszku. Warto więc go już teraz porządku dna nauczyć ;)

zalgol - ja używam Mama i Ja z serii AA, ładnie się wchłania i pachnie przyjemnie. Rozstępów nie widać ale nie wiem czy po porostu ich nie mam czy kremik działa. Aha i do piersi tez mam żel z tej serii. Promocja 2 produkty w jednej cenie ;)

Madzinkaa ja jak powiedziałam lekarce że mam nadal bóle jak na @ to powiedziała że na początku mogą być, ale na tym etapie już nie powinno, kazała mi kupić asmag forte ( czyli magnez) 3 razy dziennie, na rozkurczenie, i było to dla niej niepokojące, ale na USG okazało się że się macica kurczy, stąd te bóle.
Magnez ma pomóc podobno.

Amerie, dzięki za odpowiedź. Magnez też mi mój gin przepisał, ale jak to ujął "super zapobiegawczo" na ewentualne skurcze.

co do preparatów, jakie stosuję, to na brzusio i piersi oliwka, a na uda i pupę krem na rozstępy mustela - drożyzna to, ale dostałam w pracy na odchodne od koleżanek, bo same bym się raczej na taki drogi krem nie szarpnęła :)

Cześć dzwieczyny!
Wkońcu postanowiłam odezać się, podczytuję was już od połowy marca kiedy dowiedziałam się, że też zostanę listopadową mamą. Termin wg OM mam na 29 listopada ale od pierwszego USG wychodzi, że dzidzia jest od ponad tydzień strasza i to wydaje mi się bardziej prawdopodobne, OM miałam wywoływaną luteiną i dlatego to nie jst miarodajne. Piersze swoje maleństwo straciłam 25.12.09 w 9tc. Naszczęście teraz jest wszystko dobrze i tak być musi do końca :)

hej dziewczyny :) no pogoda juz troszke chlodniejsza, ale nadal duszno. Ja mam problemy w nocy ze spaniem bo sie przyklejam i najchetniej bym wisiala w powietrzu. Od kilku dni jestem taka rozleniwiona ze za nic nie moge sie zabrac.. a jak przechodze po domu kilka metrow to od razu mnie ciagnie zeby usiasc albo sie polozyc :D a musze isc sprzatac lazienke i pranie powiesic.. i tak odkladam to od dwoch godzin :/

witaj Taq :) zrob sobie suwaczek i wyczekuj razem z nami malenstwa :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
kochane u Nas nadal bez ruchów :-( nadal dużo ludzi w kawalerce czyli bez zmian.
No może z jedną, bo się zapisałam na szkołę rodzenia i razem będzie ze mną mój P przynajmniej przez kilka zajęć. Bo są to soboty, a On studia ma zaoczne.
Ściskam wszystkie mocno.

reklama
Jola super ze wreszcie przekonałas ukochanego:p a jak toz robilas??:)
ja do szkoly rodzenia sie nie wybieram ale moj M. bardzo chetny do robienia wszytskiego wspolnie takze nie byloby problemu:)

Do góry