reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Raczej przy usg dopochwowym męża nie wpuszczą na badanie ;) choć mój pewnie chętnie, by i na takie przystał, byle zobaczyć malucha.

To zależy od lekarza. Jedni nie wpuszczają, inni nie mają nic przeciwko. Warto spytać przed wejściem do gabinetu, a najlepiej zanim tam pójdziecie razem, jeśli mąż musi brać wolne z tej okazji i jest to jakiś problem u niego w pracy.
Poza tym zależy też jak jest zorganizowany gabinet. W większości gabinetów mąż, żeby zobaczyć cokolwiek na ekranie, musiałby stać kobiecie w nogach, ergo mieć piękny widok na jej rozkrok z tą wtyczką od USG w środku. Jak dla mnie byłoby to koszmarnie krępujące, gdyby mnie mój chłopak miał oglądac w takim stanie. Dla niego pewnie tez by to nie była frajda.
W naszej przychodni pojawiły się ostatnio dodatkowe monitory dla pacjentki i wtedy facet może sobie stanąc przy jej głowie i patrzeć razem z nią na dziecko. Krocze jest zakryte chustą i nikt nie ma traumatycznych przeżyć.

reklama
Nie wiem jak tam u nas bedzie, ale meza zabiore i tak i tak - nawet jakby mial czekac w poczekalni :) poprostu lubie miec go blisko. Teraz juz nie moge doczekac sie soboty :)

Morbital ja tez swojego gina nalezy na dyrekcyjnej, wlasnie w tym szpitalu Dyrekcyjna urodzilam coreczke i ja bym jeszcze bym tam rodzila :) Dobre lekarze i opieka mialam opieke pod 24 godz. Bylam zadowolona z tego szpitala, mily pielegiarki i pomocne. A moj lekarz to Leslaw Sozanski nie wiem czy slyszalasz o nim :)

Witam nowe mamuise listopadowe.

dzisiaj wieczorem spr test :)

W większości gabinetów mąż, żeby zobaczyć cokolwiek na ekranie, musiałby stać kobiecie w nogach, ergo mieć piękny widok na jej rozkrok z tą wtyczką od USG w środku. Jak dla mnie byłoby to koszmarnie krępujące, gdyby mnie mój chłopak miał oglądac w takim stanie. Dla niego pewnie tez by to nie była frajda.

O to właśnie mi dziewczyny chodziło zadając Wam pytanie czy byłyście na takim usg...wg mnie również skrępowanie może się pojawić jak ginek musi wsunąć tego patola do nas...a i facetowi może się dziwnie zrobić. WIem że oni w różnym stanie nas oglądali i będą jeszcze oglądać, ale może lepiej poczekać jak już będzie można robić usg przez brzuszek i faktycznie dzidziuś już będzie widoczny. Nieoszukujmy się -> faceci to nie my, które na tym monitorze wszystko widzą...
U mojego ginka jest tak że kobieta się rozbiera i ubiera na siebie taką jednorazową podkoszulkę, dłuższą więc ona trochę zmniejsza to skrępowanie.
Dodatkowo są właśnie dwa monitory, jeden przy machinie a drugi nad głową pacjentki tak żeby mogła wygodnie leżąc oglądać maleństwo w środku.

Nieoszukujmy się -> faceci to nie my, które na tym monitorze wszystko widzą...

A propos. Jak bylam na USG, lekarz pokazał mi dziecko w dużym zbliżeniu i pyta czy widze serce jak bije. Ja mówię, że nie. A on takie wielkie oczy zrobił i mówi: "Boże, proszę pani, kobiety tu przychodzą i widzą jak serce bije nawet jak jeszcze żadnego serca nie ma, a pani tak na spokojnie mówi, że nie widzi tak dużego serca?" Zobaczyłam dopiero jak mi palcem pokazał. A potem się sama dziwiłam, bo okazało się, że to serce to prawie 1/3 dziecka :-)

anbar dobre :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dla mnie dawniej też te zdjecia z usg to było jedna wielka czarno biała plama...dopóki swojego dzieciątka nie nosiłam pod sercem. ;-)

Oj to czyli zle zrozumialam pytanie :p i jestem podobnego zdania jak anbar dla mnie tez bylo by to strasznie krepujace jak moj M mial by mnie ogladac w takiej sytuacij wiec poczekam zeby poszedl za mna na usg te przez brzuszek :-)

Witajcie Babeczkie :-)

Ja wczoraj nie wytrzymałam i poleciałam do ginka... Nie do swojego, tylko do takiego pierwszego lepszego. Zależało mi tylko na usg...
I chciałabym Wam kogoś przedstawić. Oto moja fasoleczka.
Na razie jeszcze bardzo maleńka, ale najważniejsze że usadowiła się w odpowiednim miejscu. W przyszłym tygodniu myślę że będziemy słuchać już serduszka.
Ten drugi ginek potwierdził mi że ciąża z bardzo późnej owulacji więc dużo młodsza niżby to wynikało z OM. Ale na razie suwaka nie zmieniam.

Mysza gratulacje :-) Piękny potomek.

Ja własnie jem sniadanko w pracy. Strasznie jestem wymeczona tymi mdlosciami i wymiotami. Chcialabym zeby juz bylo miesiac pozniej.

Pozdrawiam

reklama
Witam, nadal nie mam okresu juz 8 dni sie spozni i takze jestem w ciazy bo mam regularne cyklu 28 dni, a do testu nie kupie wczoraj poszlam az kosztuje 17 szok, odpada najwzyszej jutro sie zarejestruje do gina i sie dowiem kiedy mam wizyte i plus usg na pewno bedzie.
1 ciaza 13 tyg mialam usg na brzuszki a dopochwowe to mialam 26 tyg zbyt wczesny rozwarcie nie cale 1 cm bo czulam bol podbrzuszku i skarzylam gina i jak sie dowiedzialam ze mam rozwarcie to onmnie wyslal do dopochwowe a dopochwowe nie mogli wejsc mojaj siostre. :( a tak bardzo chciala zobaczyc dzidziusia alejuz zobaczyla na usg 3d :)

Do góry