reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Dziękuję wszystkim za gratulacje. Szczególnie się należą po długiej batalii jaką przeszliśmy z USC i sądem aby uzyskać zgodę na ten ślub, jako że mój chłopak jest cudzoziemcem.
Ale jesli chodzi o zdjęcia, to od razu mówię, że nie będzie, bo żadne z nas nie chce wystawiać swoich zdjęć w internecie. Ale jeśli chcecie ze względu na sukienkę, to mogę pomyśleć o jakimś rozwiązaniu aby wilk był syty i owieczka cała ;-)

Gratulacje

reklama
Na ciążę to można jeszcze szybciej ;-) Ustawowo trzeba 31 dni wcześniej, ale można napisać pismo do kierownika z prośbą o skrócenie tego czasu i wtedy to nawet następnego dnia. My planowaliśmy na wrzesień, ale nam pani powiedziała, że nie ma miejsc i pierwszy wolny termin to 15.10. Troszkę za późno, wtedy to ja już mogę być na porodówce. Więc znalazła termin w sierpniu. Dla nas to ok, i tak mieliśmy w planach cichy, skromny ślub, bo wbrew pozorom nie z powodu ciąży się pobieramy :-D

eee no to super ! nie wiedzialam, ze ze wzgledu na ciaze mozna szybciej :) to my bysmy sie szybciej tez zebrali :) a tak musielismy czekac 3 miesiace :( Ale juz nie dlugo 3 i pol tygodnia tylko :) a u ciebie 2 i pol ! ;)) ja chetnie jakies zdjatka obejrze jak juz cos wymyslisz :))

Hej Mamuśki :)
NO w końcu jakeś dobre wiadomości bo juz strach było tu zajrzeć
Gratuluję ANBAR, to się nazywa szybko załatwiona sprawa :)
TYGRYSEK - dobrze że po strachu.
U nas raz pogodnie i ciepło, a czasem zimno. Trzeba się pilnować bo latwo o przeziębieie ;)

Jaki spokoj u mnie, fakt mąż jak mnie zobaczył wymsknęło mu się ''o matko" ale po prostu chyba nie wierzył że w 4tyg mogę się tak rozrosnąć :) Kochany wyściskał nas a maleństwo jak go poczuło to skopało jak nigdy, nie mogłam z wrażenia zasnąć
Dziś zajadam się słodkim, bo mnie kusi :) Zaraz będzie kawa, dla równowagi gorzka. Mąż pojechał do sklepu i zaraz sobie wypijemy.

P.s. Przytulaski były, ale się naprodukowałam z tłumaczeniem. Warto było!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
zalagol, zwiedzalas porodowke juz? I jak wrazenia?

Amerie, zamiast sie poszczuplac uszyj taka sukienke, zeby ladnie podkreslala brzuszek, a dodatkowych kilogramow w innych miejscach nikt nie zauwazy bo kazdy lubi sie na brzuszek gapic :)

Tygrysek-M witaj spowrotem, trzymam kciuki zeby brzydka infekcja juz nie wrocila..

anbar, to odliczamy teraz z Toba do slubu :) i trzymamy kciuki za piekna pogode.

A co mnie.. to dostalam dzis w koncu swoja ciazowa poduszke, bede testowac wieczorem ale zawiodlam sie bo nie ma sciaganej poszewki.. nie wiem jak bede ja prac.. a chcialam wyprac odrazu bo smierdzi opakowaniem (Takim plastykowym).

Moj dzidzius wbrew wszelkim informacjom w ksiazkach.. jak chodze to mnie kopie (w pracy dzis caly dzien), a jak odpoczywam (ogladam tv np) to cicho siedzi.. :)

eee no to super ! nie wiedzialam, ze ze wzgledu na ciaze mozna szybciej :) to my bysmy sie szybciej tez zebrali :) a tak musielismy czekac 3 miesiace :( Ale juz nie dlugo 3 i pol tygodnia tylko :) a u ciebie 2 i pol ! ;)) ja chetnie jakies zdjatka obejrze jak juz cos wymyslisz :))

Wiesz, że nie wiem jak to do końca jest i czy by pozwolili na taki przyspieszony ślub w pierwszych miesiącach ciąży. Generalnie przyjmują, że chodzi o to, aby dziecko przyszło na świat w związku małżeńskim, więc jeśli termin porodu wypada dużo później niż termin ślubu, to nie ma powodu aby przyspieszać ceremonię. Poprzednio nam coś wyjaśniali, że byłoby to możliwe tylko w przypadku ciąży zagrożonej, ale wtedy potrzebne jest zaświadczenie na piśmie od lekarza prowadzącego. A nam tak naprawdę nie zależało na tak szybkim ślubie, ale pierwszy wolny termin był dopiero w połowie października, więc trochę późno, bo mogę już wtedy być na porodówce. Pani w urzędzie sama zaproponowała sierpień, a dopiero potem się okazało, że musimy napisać podanie o przyspieszenie i uzasadnić to ciążą.
A to, że musieliście czekać 3 miesiące pewnie wynikło z faktu, że chcieliście w sobotę i może nie było wcześniej wolnych terminów. W Pałacu Ślubów w Warszawie najpopularniejsze godziny w soboty są zaklepane nawet z 6 miesięcznym wyprzedzeniem.

anbar, to odliczamy teraz z Toba do slubu :) i trzymamy kciuki za piekna pogode.

A co mnie.. to dostalam dzis w koncu swoja ciazowa poduszke, bede testowac wieczorem ale zawiodlam sie bo nie ma sciaganej poszewki.. nie wiem jak bede ja prac.. a chcialam wyprac odrazu bo smierdzi opakowaniem (Takim plastykowym).

Eee, bez przesady z tym odliczaniem ;-) Ja do tego podchodzę mocno na luzie. Już nawet się prawie zdążyłam pokłócić z mamą, bo ona sobie nie wyobraża, że kupię byle jaką wiązankę (musi być zamówiona, żeby koniecznie była idealna i super świeża), że nie pójdę do fryzjera i nie zrobię sobie super ślubnej fryzury, że gości (najbliższa rodzina i chrzestna) zaproszę telefonicznie, itd. A ja naprawdę marzę o ślubie we czworo.

Co do poduszki, obejrzyj ją dokładnie. Moja ma zdejmowaną poszewkę, chociaż nie na zamek tylko taką jakby zakładkę materiału. Nie widzi się na pierwszy rzut oka.

Ostatnia edycja:
anbar hmm a Wy macie koscielny czy cywilny? Bo my mamy w kosciele konkordatowy i w sumie jesli chodzi o kosciol , to mielismy duzo wolnych terminow wczesniej. Tylko wlasnie to USC z 3 miesiecznym wyprzedzeniem zaowocowalo tym , ze mamy 28 sierpnia :) tak, to moglibysmy wczesniej :)

Gratuluję sierpniowym Pannom Młodym :)
Ja 14.08 będę obchodzic pierwszą rocznice ślubu :)

Anbar widzę że masz podobne do mnie podejście do ślubu. Ja też marzyłam o ślubie ja, wybranek i świadkowie bez tego całego zamieszania. Ale wyszło też dobrze bo była tylko najbliższa rodzina i było bardzo kameralnie :)

reklama
Do góry