reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Hej Mamusie listopadowe.

Postanowiłam się reaktywować na tym forum, bo wcześniej, na samym począteczku pisałm, ale niestety nawał w pracy i zmęczenie po całym dniu harówki mnie wykańczał i nie miałam siły nic pisać. Ale teraz mam duuużoo czasu, bo jestem na L4 od jakiegoś czasu, więc postanowiłam znowu do Was dołączyć :-).

No a apropo ulubionych potraw to mój maluszek chyba wszystko lubi :-). Bo co tylko zjem to zaraz robi fikołki i mnie kopie :-).

reklama
@Zalgol ja od 3 dni jestem na zwolnieniu, i na razie odsypiam całe stresy z ostatnich miesięcy. Ale zauważyłam że ciąża o wiele bardziej mnie cieszy, gdy mam więcej czasu dla siebie.

Witam nowa mamusię!
Paulinka dbaj o siebie koniecznie, zdrowiej.
Aduśka kciuki trzymamy i daj znać jak tam!!!!

widzę, że część decyduje się na szkołę rodzenia. Ja mam cały czas dylemat :(. w sumie chodzi głównie o kasę... i nie wiem chyba nie pójdziemy. ALe z drugiej strony jak tym sobie zaszkodzimy........
matko nie wiem, głupieje:szok:

Jola a dowiadywałas sie czy nie ma gdzies kolo Ciebie w szpitalu za darmo szkoły rodzenia ? Ja tez nie chciałam chodzic ze wzgledu na kase , ale podowiadywałam sie ze w jednym ze szpitali jest za darmo :)

Amerie ja w sumie jestem na zwolnieniu od maja, bo u mnie niestety za duuuuuuzoooo stresu, po czym niestety mój brzucho się buntował bo robił się twardy i bolał. Ale na L4 czuję się świetnie. A stresy odyspiam z całych 8 lat pracy :-) (taki urok mojej pracy), bo zaczęłam dosyć wczesnie, w wieku 19 lat i tak do dziś. W między czasie studia itd. Więc teraz mam wreszcie czas tylko dla siebie i cieszę się całą buzią ciążą i przyszłym macierzyństwem :-)

A co do szkoły rodzenia to wybieramy się z meżem na pierwsze zajęcia 19 lipca :-)

Jola - w Warszawie większość szkół rodzenia jest bezpłatna (i to niekoniecznie tych przyszpitalnych). Nawet na Ursynowie znajdziesz ze dwie.

A warunki dla kobiet są takie (jeden z):
- zameldowane na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
- uczą się lub studiują na terenie m.st. Warszawy,
- posiadają dokument potwierdzający aktualne zatrudnienie na terenie m.st. Warszawy,
- mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę.

Jeżeli chcesz sie zdecydowac na szkołę to już powinnaś pomału mysleć o zapisach ...

Jolu, miałam Ci napisać to samo co Kasia, ale mnie ubiegła.

Ja się zapisałam do szkoły rodzenia na Madalińskiego, bo zamierzam tam rodzić. Poza tym mam tam najbliżej. Nie wiem czy można cokolwiek polecać, bo na ogól ciężko z porównaniami, ale moje dwie koleżanki chodziły na Madalińskiego i były zadowolone. Obie też potem tam rodziły, chociaż obie przez cesarkę.

I w ogóle moim zdaniem jeśli to pierwsze dziecko a do tego poród planowany z ojcem dziecka, to oboje powinni wziąć udział w takiej szkole.

Ja również zapisałm się na szkołę rodzenia przy szpitalu, w którym będziemy rodzić. Myślę , ze to bedzie pomocne chociarz dlatego, że mozna sobie "zwiedzic" porodówkę, a bardzo mi na tym zależy, no a po za tym chcemy wynająć sobie połozną na nasz poród więc łatwiej będzi mi do jakiejś fajnen dotrzec :-)

reklama
hmmmm
to ja muszę mojego P zapytać czy wybrałby się ze mną.... choć szczerze wątpię by chciał. No nic przedyskutuje i podejmę decyzję.
W sumie szpitala nie mam wybranego, no bo szczerze, to z tego że zaplanuję dziś gdzie chcę rodzić. Taka decyzja to pozostaje tylko w mojej głowie, nie zarejestruje się nie zapisze itd....
mam rację czy się mylę??

Do góry