reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

sobota nudnawo minela mi ;-) Ale ja prawie zawsze sie nudze. Tzn robilam porzadki w domu, nawet 1,5 godzinny spacerek zaliczylam z synkiem, ale jak ja nie pracuje to prawie zawsze sie nudze :sorry: Nie umiem tak w domu siedziec... ja nie z tych mamusiek co lubia domowe codziennosci dla mnie to nuuuuuuuuuda :sorry: Dobrze, ze jest internet bo chyba glowa w sciane bym walila heheheh...

reklama
witam wieczorkiem...jak tam uplynal dzien ¨juz"mamusiom i ¨prawie"mamusiom?:)...mu zaczniemy juz za niedlugo:). Narazie korzystam jeszcze z tego, ze moge;-) i zajadam sie chipsami i popijam piwko:)...mam tylko wielka nadzieje, ze juz za niedlugo nie bede juz mogla robic niezdrowych rzeczy:):):)
Przy pierwszej ciazy wlasciwie nie mialam zadnych dolegliwosci, czasami mdlosci, ale niewielkie. Teraz tez bym sie cieszyla jakby tak bylo:)pozdrowienia

to teraz chyba bedzie chlopiec:):)...chociaz zalezy, liczy sie wiek rocznikowo?
A tak poza tym to raczej niewierze w takie rzeczy, ale nigdy nie wiadomo:-)

a mozna miec dwa razy jajeczkowanie??

Wydaje mi się, że w zasadzie nie, ale chyba możliwe jest coś takiego w pierwszych cyklach po odstawieniu pigułek, ale i wtedy nie tak, że owulacja, mijają dwa tygodnie, znowu owulacja, tylko np. dzisiaj i jutro kolejna z drugiego jajnika. Tak mi się wydaje gdzies kiedyś czytałam, ale nie pamietam czy to było rzetelne źródło.

A co u Was?? jak sobotni dzień minął??

A my dzisiaj pojechaliśmy do moich rodziców przekazać im radosną nowinę. Zjedliśmy dobry obiad, poszliśmy na spacer, a teraz posłałam chłopaka z kumplami na bilard.
Dzisiaj mnie zaczęły boleć zęby i jakoś tak się poczułam jakby się przeziębienie chciało przyplątać, ale zmierzyłam temperaturę i jest w normie. Najbardziej mnie martwią te zęby, bo w zasadzie mam je zdrowe i w dobrej kondycji, nawet już słyszałam od wielu lekarzy, że w moim wieku rzadko spotyka się osoby z tak małą liczbą plomb, a tu nagle jakieś bóle wylazły. Piję codziennie szklankę mleka, czasami jeszcze jakiś jogurt, ale chyba za mało :-(

anbar ja w 1 ciazy pochlanialam 2-3 litry mleka dziennie :-D:-D:-D Jakos mialam takie parcie na mleko ;-) Pozniej zaczelam sie ograniczac, bo mnie wszyscy straszyli, ze dziecko bedzie mialo skaze bialkowa :confused2: Ale wszystko oki bylo z tym.

no wlasnie nie wiem jak na to patrzec na te kalkulatory, ale ciekawostka na nude fajna ;-)

ja bym chciala teraz dziewczynke. W pierwszej ciazy bylo mi wszystko jedno :sorry: Z reszta wazne zeby zdrowe prawda :tak:

Ostatnia edycja:
anbar ja w 1 ciazy pochlanialam 2-3 litry mleka dziennie

Ja nie mam jeszcze na nic parcia ;-) A mleko takie zwykłe w nadmiarze to akurat dla mamy nie dla dziecka jest niezdrowe. Ale to i w ciąży i bez niej :-)

A moje przeziębienie chyba chce się rozwinąć :angry:. Już się zapisałam na popołudnie do internisty, niech obejrzy i doradzi coś. Na razie stosuję domowe metody i umieram ze strachu, żeby to się nie rozwinęło w żadne poważne choróbsko.

reklama
Do góry