reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Czesc dziewczyny!
Ja tez nie moge sie pozbierac po tej tragedi. Normalnie szok, na kazdym kanale to samo, az glowa boli. Mielismy isc do kina, ale jestem tak rozbita, ze zrezygnowalam. Nie moge sie ruszyz z kanapy...tak mu tu dobrze.

reklama
Mi tez dzisiaj nie wesoło, polityką sie raczej nie interesowałam,ale czasemz nudów ogladalam tvn24 i słuchalam jak sie kłócą politycy, czasem to nawet smieszne bylo, a dzis wielu z nich juz nie ma, mam nadzieje ze po prugiej stronie znajdą porozumienie i pokój.
Po za tym ciągle słysez jakies złe wiesci od znajomych, teraz przeczytałam o Lili, w zeszłym tyg dowiedzialam sie ze moja kolezanka tez miala termin na listopad i poroniłą, a dzis kolezanka mojego męża z pracy tez poroniła a byłą w tym samym tygodniu co ja,jakies fatum dzis straszne:(

Lasotka a co sie dokładnie dzieje z Twoją ciążą?
Violcia gratuluję fasolki :)

Myszka muszę odnależć info z Twojej wizyty u lekarza, bo miałas wczoraj ii nie zdązyłam przeczytać...

Ja wizytę mam już 15.04 ale to głownie dlatego aby sprawdzić tego krwiaka. Ja oczywiscie mam nadzieje, że go już nie będzie, tylko popodziwiam sobie moje maleństwo...
Co do różnic w ciążach. Ja przy Mikołaju czułam sie cudownie , zero mdłości, mnóstwo energii i wyglądałam cudownie... Teraz co prawda mdłości też mnie nie męczą ale cała reszta jest do bani :(, wiec mam nadzieje, że czuję się tak na dziewczynke...Tak naprawde nie ma na to reguły, reguła raczej tkwi w chromosomach ;););)...

Dzisiaj czułam sie trochę gorzej, zaraz wracam do łóżka, troche się podłamuję chyba...:(...Przy moim malcu nie mam 100% możliwosci na odpoczynek a powinnam chyba leżeć non stop, z drugiej strony nie chce mojego synka zaniedbywać...:( Myślę, że gdybym odstawiła leki to nie byłoby ciekawie, bo czułam dziś lekki ból brzucha nawet po nich...:(

Luteinę i duphaston bierze się na podtrzymanie ciązy-to jest czysty progesteron.

Miłka udało Ci się donosić ciąze pomimo odklejenia łożyska??

Z moją ciążą wszystko niby ok, ale kilka dni temu pojawiło się krawawienie. Początkowo miałam stwierdzonego krwiaka, ale sie wchłonął. Wina pewne leży po stronie hormonów. Od czasu straty nie miałam ani jednego normalnego cyklu.
I nie przejmuj się modlisia, ja też wyglądam na córkę ;p

Eh, wiadomości od rana fatalne. Mimo iż nigdy nie byłam zwolenniczką IVRP.. trudne chwile, tylu wartościowych ludzi.. Straszne.
Zmieni nam się cały układ, oby na lepsze.

No tak tak oby na lepsze, ale jak własnie słuchalam Imiona i Nazwiska tych ludzi i kim oni bylo to az mi ciarki przeszly :( Tyle ludzi straciło najbliższą osobę. Tragedia :(

puk puk. jak tam dzisiaj koleżanki się macie?
trudno się cieszyć i skakać do góry po tym co się stało wczoraj. do mnie w sumie jeszcze chyba do końca to nie dotarło.

ja dzisiaj na śniadanko zjadłam pizze :-) wczoraj z mężem zamówilismy dwie i nie daliśmy rady skończyć.
jutro już ide do pracy ;-( moje L4 dobiegło końca.
ale późnym wieczorkiem, bo dopiero o 20.40 mam pierwsza wizytę u gina :-))). mam nadzieję, że wszystko jest ok i pojutrze będę mogła podzielić sie z Wami radosnymi wiadomościami.

Hehe no jak siedze to pisze czesto, ale jutro sie to zmieni bo bede w szkole :p
Ja dzisiaj zjadłam na śniadanie płatki n mleku :) hehe
I czuje się dobrze :)
Ale rano jak sie obudziłam bolal mnie brzuch ale to przez mój głupi sen bo sie zestresowalam w czasie spania.

Hej dziewczyny!!! Serio produkujecie tych postów, ze nie idzie nadążyć ;)

Ja wpadłam na chwilke zobaczyć co słychać ale nie jestem zdziwiona, ze też o tej tragedii piszecie... Ja już ani nie słucham radia, ani nie ogladam tv i nie wchodzę na neta bo z tego robi się jak zwykle za duzą "szopkę"... Zgineło wielu ludzi ale teraz pozostaje tylko się za nich modlic i miło ich wspominać. Żałobę trzeba mieć w sercua głowa mnie boli jak słyszę jak oni 100 raz mielą to samo w mediach... No ale nie o tym chciałam napisać...

Poradzcie mi coś dziewczyny... Od pewnego czasu strasznie dokuczają mi zaparcia :/ Przed ciążą nie wiedziałam co to jest a od niedawna mnie coś męczą... Poradzcie jakie sposoby są na to najlepsze...? Dodam tylko, że bardziej zalezałoby mi na jakichs naturalnych metodach bo nie chce się faszerować jakimiś tabletkami... Co wam pomaga..? help :*

Magdaaa26 - trzymam kciuki, zeby wszystko poszło dobrze na wizycie :*:*:*

reklama
Hej dziewczyny!!! Serio produkujecie tych postów, ze nie idzie nadążyć ;)

Ja wpadłam na chwilke zobaczyć co słychać ale nie jestem zdziwiona, ze też o tej tragedii piszecie... Ja już ani nie słucham radia, ani nie ogladam tv i nie wchodzę na neta bo z tego robi się jak zwykle za duzą "szopkę"... Zgineło wielu ludzi ale teraz pozostaje tylko się za nich modlic i miło ich wspominać. Żałobę trzeba mieć w sercua głowa mnie boli jak słyszę jak oni 100 raz mielą to samo w mediach... No ale nie o tym chciałam napisać...

Poradzcie mi coś dziewczyny... Od pewnego czasu strasznie dokuczają mi zaparcia :/ Przed ciążą nie wiedziałam co to jest a od niedawna mnie coś męczą... Poradzcie jakie sposoby są na to najlepsze...? Dodam tylko, że bardziej zalezałoby mi na jakichs naturalnych metodach bo nie chce się faszerować jakimiś tabletkami... Co wam pomaga..? help :*

Magdaaa26 - trzymam kciuki, zeby wszystko poszło dobrze na wizycie :*:*:*
Magdaa26 ja tez trzymam kciuku!!!
Paulinka na zaparcia najlepsze jest czest jedzenie w malych ilosciach potraw bogatych w blonnik, a jezeli naturanle metody nie pomooga mozesz sprobowac czopków glicerynowych lub syrop Laktulosum, nie szkodliwe dla cazy w i trymestrze. Poza tym duzo wody. Niestety to jest jenda z czestych przypadosci w pierwszym trymestrze wiec trzeba sie przemeczyc :(

Do góry