reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
No i spacerówkę kupiliśmychicco Simplicity. Jestem zadowolona :-D
Moje bobo dziś z samego rana wyrżneło skronią o kant niskiej komody..masakra, myślałm, że zemdleje..na szczęście skończyło się tylko krótkim wrzaskiem i zadrapaniem. Moje dziecko ma tyle energii, że mogła bym ją rozłorzyć na 10 osób. Dziś przyszłam do pracy i dowiedziałam się, że roczne dzieckomojej koleżanki jest w szpitalu. Uczy się chodzić i jak to często bywa wywrócił się i wybił sobie 3 ząbki , ale na wysokości dziąsełek są pęknięte. Aż mi ciarki przechodzą na samą myśl, co to będzie w krótce.

Hej dziewczyny!
Chwalimy się, że mamy kolejne ząbki. Dwie górne dwójki :-). Do tego wszystkiego Oluś zaczą kasłać. Katar raz jest raz nie ma. Już mi ręce opadają z tym przeziębieniem.
Agrafka problemy rosną razem z dziećmi. Olek ma siniaka na policzku. Uderzył się, a wygląda jakby go mama biła... Wiecznie gdzieś się przewraca i jest poobijany. Taki wiek.
U nas zapowiada się śliczna pogoda dziś.

85asia gratulacje dla Olusia za kolejne ząbki!!!!!.

Witam się i ja.
Ostatnio masakrycznie zabiegana jestem, a to prawo jazdy, a to wesele przyjaciółki, na wszystko czasu brak.
U nas standardowo, czyli zębów brak, objawów brak, noce bez zmian od 0 do 6 pobudek. Leoś sobie już w miare ładnie chodzi, zależy od dnia, czasami cały dzień się puszcza i stawia kroczki, a czasami woli cały dzień raczkować i chodzić przy meblach....
Ja złapałam grypę żołądkową i mam ogromną nadzieję że Leoś się nie zarazi.

Miłego dnia Kobitki :)))

Jestem i ja :) Podczytuje czasem ale nie zawsze jest czas aby pisać.

agrafka my też sie przerzuciliśmy na parasolkę bo jest fajna,mała,w bagażniku dużo miejsca nie zajmuje,w domu zresztą też. Ale na zimowe i śnieżne dni w gotowości mamy jeszcze ten pierwszy wózek na spacerowy przerobiony,bo ma duże pompowane koła i pewnie się wygodniej będzie nim po śniegu jeździć.
A z tymi upadkami to niestety taka kolej rzeczy,chyba każdy dzieciak musi upaść parę razy zanim się nauczy chodzić. Gratuluje kolejnych ząbków.
miaucia u nas z jedzeniem też różnie bywa. Jak ja coś Jej ugotuję to zazwyczaj kilka pierwszych łyżeczek zje a potem marudzenia i odwracanie głowy oraz odpychanie łyżeczki. Wtedy zazwyczaj otwieram mały słoiczek papki i daję Jej na zmianę to wtedy coś tam mojej kuchni zje.
85asia gratuluję kolejnego ząbka :)
Amerie zdrówka! Mam nadzieje,ze Leosia to ominie.

A u nas? Już 5 ząbków na stanie,ale 6 juz tuż,tuż bo dziasło napuchnięte tak,że kwestia paru dni myśle i będa obie przednie górne jedynki. Nati miała ostatnio kilkanaście dni z nocnymi pobudkami ale od kilku dni już śpi ładnie,wiec mam nadzieje,że wraca do normy. Robi się coraz bardziej mobilna choć jeszcze nie raczkuje i nie wstaje sama. Ale potrafi się doczołgać tam gdzie chce wiec wymaga już więcej uwagi i zainteresowania.
No i jeszcze się pochwalę,ze będzie miała rodzeństwo :-)

Melduję się i ja w ten piękny słoneczny dzień :-)
Niedawno wróciłam z Krzysiem od lekarza (zwykła kontrola), po tych wrażeniach mały od razu zasnął przy cycu :happy2:. Mój mały szef ma 11 kg, obwód głowy 47 cm i 6 ząbków. Ogólnie jest zdrowy jak ryba i dobrze się rozwija, z czego jestem mega zadowolona :)
poza tym mogę wam jeszcze napisać, że Krzyś be problemu wstaje sam w łóżeczku i wszędzie gdzie może się czegoś złapać i też mi nie przesypia całych nocy, budzi się tak około 3 razy na cyca. Oj chciałabym już przespać całą noc.

Agrafka_7 my też chcemy kupić mniejszą spacerówkę bo na razie jeździmy w tej z głębokiego wózka i jak chcemy gdzieś jechać to jest dużo pakowania i zajmuje cały bagażnik :/ jak już troszkę pojeździcie to napisz jak się ta wasza parasolka sprawuje.
85asia gratulujemy kolejnych ząbków :)
Joasia79 gratuluję drugiego bąbelka :-) napisz coś więcej, jak się czujesz jak zareagowaliście na drugiego dzidziusia?

Tygrysek poza tym,że byłam ostatnio chora (nadal zresztą mi do końca nie przeszło,bo jeszcze katar mam i kaszel czasem) to ciążowo czuję się dobrze,bardziej senna i zmęczona ale nic poza tym. A my się bardzo ucieszyliśmy bo planowaliśmy i bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko z mała różnicą wieku wiec jesteśmy szczęśliwi,że sie udało i to już w drugim cyklu starań :)

reklama
Do góry