reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

nasz górna jedynka już ma tydzień a nawet dobrze nie widać zarysu, tylko coś wystaje

u nas pojawił się problem jedzeniowy...dziś pół gofra, kilak łyżeczek zupy i dosłownie dwie łyżeczki deseru.... i non stop płacz, aż oczy zapuchnięt i sińc, ja knei urok to s/....

reklama
Tygrysek-M-5 zębów :szok: gratulacje! kaszki również
Magdalena1- 4 pobudki to u mnie norma ech...
85asia- ja Damiankowi dałam może z 3 razy jak miał już ostrą jazdę, pomogło i to dla mnie było najważniejsze -padł jak mucha i my na tym skorzystaliśmy
madziaczek- gratulacje :-)
Trusia- szykuj się na wielki armagedon..Damianek raczkuje od ponad tygodnia, jest to fajne bo tak mi jęczał, chciał uwagi non stop, a teraz ma na s w nosie przez większosc czasu, sam zapewnia sobie rozrywkę, ale też trzeba duużo uważać, zaliczyliśmy już 3 guzy. Generalnie chodzi tu o szuflady i niskie meble..
Dziś dostaliśmy od koleżanki kaszkę owsiano-pszenną z nestle "Zdrowy brzuszek" bo jej bobo nie bardzo chciało jeść. A ja Damianka chciałam oszukać, dałam w porze karmienia , nawet dałam troszkę cukru, w smaku taka jakby herbatnik bezsmakowy rozpuścić z wodą..po dwóch łykach wypluł smoka i ryk, rzeczywiście była okropna-nie polecam.
Od 3 dni zachodzi u nas dziwne zjawisko-Damian śpi , nagle siada na śpiocha po czym zaczyna ryczeć. Ale spotkałam sasiadkę z córeczka i mowi ze jej też tak ostatnio i podobno dzieci niektóre tak reagują na pełnie księżyca :confused:

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie!
Widzę, że ząbkowanie na całego. Chyba wszystkim naszym dzieciakom wychodzą perełki. Ciężkie czasy, ale czym są te ząbki przy pierwszych miłościach nastolatka czy wszelakiego rodzaju buntach.
Trusia gratuluje raczka. Teraz się zacznie...
Monika, Miaucia man nadzeje, że wasze dzieciaczki już na stałe będą przesypiać nocki.
Agrafka ja słyszałam, że takie nocne siadanie to przy ząbkowaniu.
My mieliśmy bardzo intensywny dzień. Spacerek z siedmioma mami. Bardzo fajnie było tylko ciężko się zmieścić z wózkami na chodznikach... Potem wizyta kontrolna u lekarza. Oluś zdrów jak rybka. Katar od ząbków. Potem zakupy i szykowanie kolacji. Padam na twarz... Olek mało spał w dzień i wieczorem strasznie marudził. Tu naszczęście pomaga mi super niania ( nasza sunia) :-). Przynosiła Olkowi piłkę, a on jej rzucał i strasznie się przy tym cieszył. Miałam go zgłowy ze 20 min. Potem ją przytulał tak mocno, że aż jej oczka wychodziły, ale ona to chyba lubi, bo sama do niego przychodzi i go za czepia. Natomiast jak już ululałam Olusia i przeniosłam do łóżeczka to niania wlazła do niego i ułożyła się w jego nogach.

Agrafka, Sawinkowi się też zdarza, że siada przez sen. Zdezorientowany płacze, bo nie wie co się dzieje :-) ale to zazwyczaj zanim tak porządnie zaśnie. U nas kolejna już krew. Sawin tak zapierdziela, że się potknął i uderzył ze smokiem o podłogę. Ach te dzieciaki.
Asia, fajnie masz z tym psem. Też bym chciała mieć psa, ale mój mąż uczulony na wszelkie sierści, dzieciaki to mogą odziedziczyć :-(

Ostatnia edycja:
Witamy :-)
Widzę, że my dziś pierwsi.
Pogoda nam się zepsula. Jesień przyszła... Zimno na dworze i chyba będzie padać.
Noc u nas dobra. Olek przebudził się tylko raz dostał smoka i spał dalej. Czy wasze dzieciaki też tak spacerują przez sen tzn. Olek kładzie się w poprzek łóżeczka, czasem nogi na podusi, strasznie się wierci...
Miłego dzionka.

agrafka mój robi tak samo:)!!!Też siada na śpiocha i ryczy:)!
Asia a nie boisz się ze pies coś może zrobić małemu? Macie do niego całkowite zaufanie?

ja mały spał z nami w łóżku to dopiero była jazda Asia...Jego głowa byla przy moim brzuchu a nóżki na nosie mojego A:)! taki z niego wiercioch.

Monika jak Olek śpi z nami to też tak jest, że zarzuca M nogi na twarz :-D. Co do psa to mam do niej 99% zaufania. Ona jest malutka waży 3kg. Uwielbia Olka. Czasem on potrafi jej dokuczyć np. ciągnie za ucho, a ona to wszystko znosi z anielską cierpliwością. Przychodz do niego i zaczepia go nosem żeby się z nią bawił. Jak Olek się przewróci i płacze to ona jest przy nim pierwsza. Nigdy nie dała mi powodu do niepokoju. Jednak zawsze to 99% procent zaufania, a nie 100%, bo pies choć malutki to nadal pies.

reklama
Czyli to siadanie to bardziej zęby..Dziewczyny dziś w nocy Damian przeszedł samego siebie.. można powiedzieć, że dał z siebie wszystko. Darł się w niebogłosy. Raz przez 30 min non stop bez malutkiej przerwy, potem pauza i za chwile znów. Ale o dziwo jak daliśmy go do wózka zdesperowani pobujaliśmy chwile to była cisza.. Jak oduczyć poza tym dziecko które je co 4-5 gdz. w nocy??? Tak bardzo chciałabym żeby już nie jadł w nocy, w końcu ma już 10 mies! (oszukiwanie wodą nie pomaga)
Help!

Do góry