reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Witajcie Mamusie!

Agrafka ja tez od jakiegos czasu uzywam pampersow z biedronki. Przy synku tylko i wylacznie pampersow, az w koncu jakies 2 miesiace temu kolejne osoby zachwalaly pampki dada i postanowilam sprobowac. I powiem szczerze nie widze roznicy miedzy nimi a oryginalnymi pamersami, sa swietne, a cena o polowe nizsza:tak:

Monika
no to zabek juz w drodze:tak: A popoludnie mieslicie swietne, jak sobie pomysle, ze niedlugo bedziemy sie kisic w domu calymi dniami to az mi sie slabo robi:-(

Miaucia
ja synka tez urodzilam ponad 3tyg przed terminem. Myslalam, ze podobnie bedzie z Zuza, bo podobnie jak za pierwszym razem ciaza rowniez zagrozona, a mala wyszla 4 dni po terminie. Ale i tak nikt nie pobije mojej szwagierki, ktora miala tak duze ryzyko urodzenia przedwczesnie, ze lekarz zalozyl jej krazek, a w efekcie urodzila 18dni po terminie po wywolywaniu:szok: Ale zgodze sie z Wami przenoszenie ciazy jest okropne, takze Asiu tym razem zycze Ci urodzenia malej chwile przed terminem:tak:

Ahh dziewczyny i tak Wam zazdroszcze, ze Wasi mezczyzni robia cokolwiek przy dzieciach. Moj mezowy po 5 minutach zajmowania sie Zuzia wola mnie gdzie jestem. Nigdy jej nie wykapal, nigdy nie byl z nia spacerze, nigdy jej nie uspal...:-(

reklama
Asiulkaa u nas na szczęście A. zajmuję się Krzysiem-nie mogę powiedzieć ze nie. Chodzi z nim do ogrodu, kąpie, przebiera,bawi się ale jeśli chodzi o spanie to niestety Krzyś uśnie tylko przy mnie...jak wychodzę i chce żeby go mąż uśpił to jest krzyk...

Hej dziewczyny,
ale mialam szalony weekend...moja siostra i moj M mieli wieczory panienski i kawalerski i oczywiscie kazdemu pomoz sie wyszykowac i oczywiscie zajac sie Kubusiem...a wczoraj oboje odsypiali i znowu sama z malym...

Asiu czy dzisiejsze wyjscie do klubiku jest aktualne?

Monika u nas tez tak jest...Kubis caly dzien moze byc z M ale jak przyjdzie wieczor i pora spania nie moge wyjsc nawet do kuchni ani do lazienki...jest taki zal i wolanie mama...jak to moj M mowi "cycek mamusi".

dziewczyny a przy ząbkowaniu trzeba się wybrac do lekarza? ja kupiłam Ibum i viburcol czopki ale czy można je stosować bez konsultacji z lekarzem? Krzyś nie gorączkuje i nie jest bardzo nieznośny więc nie wiem co robić, ale ząbek napewno niedługo będzie.

MonikaO.-gratulacje, nareszcie doczekaliście się ząbka, ale widać jak dzieci są zróżnicowane, jeden szybciej siada, drugi szybciej ma ząbek. Do lekarza jeśli nie ma tragedii to raczej nie. Możliwe, że będzie się zrywał z wrzaskiem w nocy. Wydaje mi sie, że wystarczy konsultacja z farmaceutą
85Asia- super przygoda z kleksem :-D Skąś to znam.. ;-) Jutro kończymy 10 miechów :-)
Mój Damianek nauczył się zarówno kilka fajnych nowych rzeczy jak i okropnego wrzaskliwego płaczu. Po prostu uszy więdną.

reklama
Hej dziewczyny:)

Na początek samych słodkości dla Damianka i Olusia z okazji ukończenia 10 miesiąca życia i buziaczek w nosek:*

U nas nocka super:)! Krzyś tylko raz się obudził bo wypadł mu smoczek i całą noc spał w łóżeczku:)!Jest lepiej niż kiedy jeszcze nie było oznak zbliżającego się zęba. Ząbek już się przebił:) Czuć pod palcem-ostry że hej...:D

Ostatnia edycja:
Do góry