reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Violet Trusia ma Wiktorię;-)
Siedzę sama bo mąż na meczu, a Krzyś już sunął. Bardzo mało dziś spał, chyba dlatego że duszno strasznie było.

Przed chwilą przeszła burza ze straszną ulewą...

reklama
Czy wasze dzieci mówią sylaby lub gestykulują świadomie?
Mój Damianko mówi na psa Bambo- "ba" i jak pytam "gdzie jest bambo?" to schyla się i szuka na podłodze, gdy pytam gdzie tato, to odruchowo zerka na mojego M, robi już ładnie wyraźnie "pa-pa". A dziś mieliśmy ubaw, bo gdy wróciłam z pracy i zobaczył mnie w drzwiach to wyszczerzył tego większego ząbka i wyciągnął rączki i wtulił się do mnie, a jak babcia wyciągnęła do niego rączki czy chce z powrotem to pokazał jej "pa-pa" :-D

W temacie jedzenia zapomniałam jeszcze dodać, że Krzyś nadal pije cyca i nie zamierza z niego rezygnować. To prawdziwy cycopijca :-D je też chrupki kukurydziane, natomiast wszelkiego rodzaju kaszki mleczne i bezmleczne są bleee :-)
Mam zamiar karmić piersią do roku ale jak widzę jak mój maluch się do mnie dobiera to myślę żę będzie bardzo ciężko go odzwyczaić.

agrafka u nas podobnie tyle ze w innych kwestiach ;) Np. pytam go "Dawidku gdzie jest LAMPA (wyraźnie wymawiajac to słowo)" to najpierw patrzy na mnie w potem od razu głowa w stronę sufitu i śmieje się do lampy :) Alebo pytam "Dawidku gdzie jest TATA?" Jeśli nie ma go w poblizu od razu patrzy w stronę wyjściowych drzwi :) I najnowsze: lezymy np w łóżku mówię "Dawidku zrób podusi MOJA MOJA" i głaszczę poduszkę. Maly z mega uśmiechem podlatuje i wtula głowę z pokazane miejsce :))) Uwielbiam wtedy na niego patrzeć :D Czasem tez tak robi tuląc sie np do mojegu uda lub brzuszka kiedy bawimy się na ziemi :)

tygrysku u nas też wszystkie "dzieciece" zabawki są już bleee :D Wszystko inne jest baaaaardzo ciekawe ;)

Dziś weszłam z małym do smyka. Przy grających zabawkach staliśmy chyba z godzinę :D Dawiś aż piszczał z radości bo to coś nowego. Juz się obawiałam czy nas nie wyproszą z tego sklepu hehe No ale przykro mi było, nie moglam mu kupić tych niektorych odjazdowych zabawek bo ceny kosmiczne :(

paulinka- nie martw się, ja miałam okazję kupić za groszowe sprawy z anglii bardzo dużo tych zabawek, i co? zagracają mi pokój, Damianko stracił już daawno zainteresowanie nimi ( a też piszczał), bawi się chętnie za to bębenkiem na kijku , przywiązane są do niego sznureczki z kulkami -dziecka nie ma na dobre 20 min, kocha bańki mydlane-polecam!!! piszczy i śmieje się za każdym razem, super zabawką jest również butelka po małej coli. Dostał ostatnio od cioci takie babeczki z fisher price jak się naciska to się chowają..wiem, że kosztowały koło 80zł.. Damianek ani razu się nimi nie bawił..no może 2 min.

Tygrysku mój też nadal na cycu:tak: Bedzie mi strasznie przykro jak już przestanę karmić.
Oczywiśie moje postanowienie karmić co najmniej do roku

Ostatnia edycja:
Monika obydwie mamy Krzysztofów cycopiców :-D oj mój już mnie kilka razy przygryzł, a ma 2 zęby i to było było miłe. No cóż u mnie postanowienie takie jak u ciebie, żeby cycolinić do roku :tak:

Kochane dziewczyny, udzielające się na forum i te podczytujące, mam do was wielką prośbę. Zdjęcie Krzysia bierze udział w konkursie i mogłybyście na zagłosować? wystarczy tylko kliknąć.
G�osowanie - Lipiec

Dziękujemy bardzo za każdy głos :)

reklama
Nati się jeszcze bawi zabawkami ale też już coraz częściej i coraz bardziej zaczynają Ja interesować wszelkie kable,telefony no i hitem są piloty i pady od konsoli.
A ostatnio przez 2 tygodnie miała zabawę z folią po pampersach :-D Szeleszczące,jakieś tam kolorki są,łatwo się w rączkach składało na wszystkie strony to radocha taka,że szok :)
Tygrysek zagłosowałam :-)

Do góry