reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
Wybaczcie zamiast się cieszyć, że mam zdrowe, świetne dziecko to ja się wkręcam w jakieś głupoty i się zastanawiam czy jestem dobrą mamą i czy nie robie mu krzywdy. Eh.. ciąża ma to do siebie, że rzuca mi się na mózg. Już się ogarniam :)

Co do zabawek Olek bawi się nimi 3 minuty. Najfajniejsze są puste butelki i pudełeczka wszelkiego rodzaju. Uwielbia też kabelki. Wpadłam dziś na pomysł, że kupie mu kolorowe wstążki do zabawy. Napewno mu się spodoba.
Czy Wasze maluchy to też takie pieszczochy? Mój się tak do mnie przytula. Jak zasypia to układa się na klatce piersiowej. Zawsze mnie to rozczula.

Asia jesteś najlepszą mamą - nie nakręcaj się, bo kazda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie :) u nas pogoda dziś w kratkę, raz świeci słonce, a za chwilę leje deszcz... Krzyś też ma dziś taki humor, że raz się śmieje a zaraz potem marudzi. Będę już szczęśliwa jak mu w końcu wyjdą te ząbki.

Jeżeli chodzi o przytulanie to Krzyś to uwielbia :-) to jest syneczek mamusi i ostatnio jak tylko chcę wyjść z pokoju to od razu płacz. jak tak dalej będzie to już niedługo nie będę mogła wyjść bez niego nawet do łazienki. Oj kocham tego mojego przytulaska najmocniej na świecie :happy:

Jeszcze raz dziękuję wszystkim mamom, które zagłosowały na Krzysia :-)

Monika dzieki serdeczne.
Masz super, własne wrzywa, własna krowa, zazdroszcze Ci :-). O takim jedzonku marze dla mojej rodzinki. Niestety mój M rodowity warszawiak nigdy by się nie przeprowdził na wieś, a ja bardzo chętnie.

Nowe zabawy mojego dziecka: metalowa psia miska rzucona na terakote w kuchni dzwięczy przez 30 sekund. Mi pękają uszy, a Oluś śmieje się w głos. Wyciąga moją bielizne z szuflady i daje psu. Suka rozciąga moje gatki i skarpetki po całym mieszkaniu. Wy też tylko chodzicie i wkółko sprzątacie??
Olek ma też problem z "papa", bo jak to jedni robią całą dłonią inni samymi palcami, a jeszcze inni całą ręką. Olek przed pomachaniem musi się głęboko zastanowić i kombinuje jak to ma być. Śmieszny ten mój maluch.

reklama
Do góry