reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
agusiar u nas to samo :-) chodzi to tylu i nogi jej wchodza pod kanape ale dupka juz nie :-D a dzisiaj zawedrowala pod stol. Czesto tez idzie do tylu i zatrzymuje ja noga od stolu miedzy nozkami :-D

u nas body i bluzeczki na 80, spiochy te na 74 sa takie akurat ale te na 80 za dlugie w nogach, spodenki jeszcze na 74 ale z niektorych dlugich robia sie rybaczki na Amandzie ;-)

A mój synuś to straszny leniuch jest...nie chce mu się wogóle przesuwać - ani do przodu ani do tyłu.
Czasmi jak coś go zainteresuje a akurat lezy na podłodze to czołga się tak śmiesznie no i czysci podłoge przy okazji:-D

U nas ubranka na 74 przeważnie, ale na 80 tez mamy i zakładam jak mi braknie czystych;-):-p

wasze dzieciaczki też nie chcą jeść bardziej zwartych zupek? Sawin to jak poczuje grudkę to od razu wymiotuje, wszystko musi być prawie lejące się, a kaszki są be... jak mu zrobiłam kisielek porzeczkowy to po trzech łyżeczkach zwrócił więcej niż zjadł :tak:ach te ząbki. za to wcina chrupki kukurydziane i jest zadowolony, tylko słychać mniam, mniam...
ale ciągle pobudki w nocy, na ogół 2 razy

U nas ciuszki 6-9mscy,ale są też niektóre większe...wszystko zależy od danego producenta,bo każdy ma inną rozmiarówkę :-)
Mały robi przymiarki do raczkowania,ale w tej chwili jest na etapie pełzania w szybkim tępie-na chwilkę nie można go z oka spuścić,bo mknie niczym perszing :-D Już się boję co to będzie jak zacznie raczkować ...
Siada już dawno sam,a jak się go złapie za rączki to szybko wskakuje na nóżki :-) Jakieś próby wstawania w łóżeczku poczynia,ale kończą się przeważnie upadkiem na szczebelki :shocked2:

miaucia Ninka też jeszcze woli mocno papkowate zupki :) Jak wyczuje jakąś grudkę to od razu ma odruch wymiotny. Staram się jej podawać co jakiś czas taką mniej przetartą zupkę, ale zwykle kończy się na użyciu blendera. Chrupki kukurydziane również wsuwa bez problemu i raz na jakiś czas dostaje ciasteczko z Hippa, które też ładnie zjada. Co do pobudek w nocy to u nas ostatnio jedna albo wcale.

Widzę ożywienie :-) i fajnie bo miło jest wymienić poglądy... Jedzonko: moja mała od samego początku nie miała z tym problemu, otwierała już buzię nawet jak ją jeszcze nie karmiłam łyżeczką, tak zabawnie to wyglądało :-D. Teraz będę na etapie uczenia jej jedzenia chrupek. Co do rozmiaru to sama nie wiem dokładnie jaki ma ale wchodzi już w rozmiar powyżej 6 miesięcy. Waga jej myślę że jest dobra około 7.3kg. Jest bardzo radosnym dzieckiem i już pokazuje swoje ja. Najzabawniejsza jest podczas kąpieli. Czy Wasze dzieci też tak szaleją? Moja to zachlapie cała łazienkę!! Ale radość przy tym niemała :-) Chodzę nią te na basen przynajmniej raz w tygodniu. Uwielbia to. Jest taka radosna wtedy... właśnie wróciłyśmy teraz z basenu i mała śpi- tak się zmęczyła :-). Powiem Wam dziewczyny że wspaniale jest być mamą. To ogromne poświęcenie ale jaka nagroda!!!!

No to moja się w koncu przekonala do grudek i od 3 dni jemy tylko takie :-) A trwało to jakies 2 tygodnie. Na początku zaciskała buzię i wogóle nie chciała brać. Potem brała ale w połowie porcji jej odechciewało jeść a teraz ładnie zjada wszystko. Daje jej tylko w trakcie 2-3 łyżeczki wody bo inaczej sie zapycha.

reklama
Najzabawniejsza jest podczas kąpieli. Czy Wasze dzieci też tak szaleją? Moja to zachlapie cała łazienkę!! Ale radość przy tym niemała :-) Chodzę nią te na basen przynajmniej raz w tygodniu. Uwielbia to. Jest taka radosna wtedy... właśnie wróciłyśmy teraz z basenu i mała śpi- tak się zmęczyła :-).
Moja w wanience też szaleje ale na basenie jej się średnio podobało ;/ Fajnie że Twoją tak to cieszy :-)

Do góry