reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Zalgol bo brakuje jednej literki, nick już był zajęty.
Mój dawny nick to Amerie :tak:
I witam Cię po dłuuuugiej nieobecności!

reklama
Cieszę się że nie wszystkie mnie skrytykowałyście:-)
Trusia nic sie nie przejmuj i Twoja mała zacznie sama siadać. Mój Krzysiu też na początku bardzo leciał do przodu, a po tygodniu ćwiczeń tak się wzmocnił że ładnie trzyma pion:-)
A wiecie co zrobił wczoraj:szok:???(pewnie niektóre znów będą chciały mnie ochrzanić że przecież pół roczne dziecko tak nie robi) chwycił się fotela i próbował wstać:szok:
jak to zobaczyłam to pomyślałam ze muszę jak najszybciej obniżyć materacyk w łóżeczku bo tylko patrzeć jak będzie stał.
Wogóle mój synek jest bardzo mocny. Jak chwycę go za rączki to stoi sztywno na nóżkach. Nawet wczoraj nasza lekarka się zdziwiła i stwierdziła ze to pewnie dlatego że nadal je pierś:tak:
miaucia przykro mi z powodu Sawinka. Myślę ze dobrze że ma antybiotyk przepisany. U takich małych dzieci choroby tak szybko sie rozwijaja...
Niech bidulek szybko wraca do zdrówka.

raczej nie ma żadnej magicznej korelacji między piersią a rozwojem.. nie chcę się wymądrzać, ale ja bym uważała z tym wstawaniem, bo to bardzo wcześnie i w sumie nie ma żadnej gwarancji, że wszystkie układy są już na to gotowe - a szkoda było by np wykrzywić nóżki ;-).

Witam mamusie w tak pięknym dniu :-) Naszego święta!!

Zyczę Wszystkim Mamusiom dużo zdrówka dla nich i dla swoich pociech. Dużo cierpliwości i usmiechu na twarzy:-).

Czekolada widzę, że Twoja dzidzia jest bardzo silna. Mój Karol jest prawie w tym samym wieku co Twój synuś i jeszcze nie siedzi. Ale ja wiem , ze każde dziecko rozwija się w swoim tępie. Chyba będziesz miała małego siłacza :-).

Eirma a czemu zmieniłaś nick? Kurcze automatycznie piesze mie się Amerie:-)

Zalgol długa historia, po ciąży mam bardzo dużo problemów zdrowotnych, i zniknęłam na jakiś czas z forum, ale tęskniłam okrutnie, no i mnie co po niektóre bombardowały, więc wróciłam, starego nicku już nie mogłam używać, a cały od tyłu był zajęty, więc sobie coś takiego wymyśliłam.

Czekolada
rozumiem Cie, mój mały też ciągle prostuje nóżki i chce stać, ale my go nie stawiamy. Nie sadzamy go również, z tym że jeśli Leoś ma za co się podciągnąć to siada, np. w bujaczku, wózku czy krzesełku do karmienia.

Eirma pamiętam jaką miałaś końcówkę ciąży, cukrzyca i cholestaza. Mam nadzieję, że z tego wyszłaś. Mi też brakuje BB i w końcu postanowiłam się ujawnić. Tylko strasznie tu cichoooooooooooo. Aż uszy bolą...

My dziś jedziemy złożyc kartę do żłobka, zobaczymy co z tego będzie. Jak się nei dostanie to czeka nas opiekunka, a to już mega wydatek.

Zalgol akurat u mnie ciąża wywołała chorobę, podczas ciąży tworzy się ogromna ilość przeciwciał, i to one uaktywniły chorobę.
Ale poza złym samopoczuciem, ciągłą sennością i brakiem sił jest ok, no i wypadło mi tyle włosów, że musiałam niestety zaciąć, a miałam dość długie.

Życzę powodzenia w żłobku!

reklama
Do góry