reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

anbar - też mi się tak wydaje. Po Dawidku nie widac ze waży tyle ile waży właśnie dlatego ze jest długi. Ją chyba drażni sama liczba 10-ciu kg :/

zuzia - gartuluje pierwszego ząbka!! :) Ja to cieszyłam się jak głupia jak Małemu wyszła pierwsza dolna jedynka i co chwile wkładałam mu palca do buźki zeby "pomacać" :)

rystka - to mnie zatkało z tymi czapkami na noc u takich dużych dzieci ;)

Moja przyjaciółka pracuje w prywatnym żłobku i dziewczyny co ja się nasłucham o dzieciach i rodzicach... Jak jej opowiadałam o mojej teściowej i o jej stwierdzeniu ze Dawiś jest GRUBY to ona pękała ze smiechu. Mówiła ze niedawno przyjeli dziewczynke co ma 10 miesięcy jest mniejsza niż Dawidek i jak jej się uleje w trakcie picia ona nie potrafi jej wytrzeć fałdki na szyji... Jak ma rączke to paluszki ma takie grube że nie potrafi praktycznie nic do niej złapać... Mama lekarka, ojciec adwotak i ta dziewczynka jest w złobku od 7:00 do 18:00... I to jest w sumie jedna z wielu takich historii...

reklama
moja teściowa ma ogólnie pier**lca na punkcie grubości i jest to pierwsze na co zwraca uwagę u każdej osoby. A ze kobita z niej w sumie prosta, to jeszcze nie omieszka o swoich spostrzeżeniach poinformować

hm, to witaj w klubie. Moja teściowa zawsze jak u niej jesteśmy (raz na tydzień) to waży moją 4 letnią córkę i czasem z dumą oświadcza wagę jak jej coś podskoczy, albo się dziwi że ciągle tyle samo :szok:. A córka jest wysoka, zawsze właściwie wzrost wyżej niż waga. Na mnie niestety patrzy w drugą stronę, bo jakoś po tej ciąży nie mogę dojść do siebie, nic mi nie zeszło. Po Letce to straciłam 16kg w 8mc.
Dla mojej teściowej jednak numerem 1 jest jedzenie, jest sensem istnienia, przyjemnością, tematem rozmów ... :-)

No ale moja teściowa ma ogólnie pier**lca na punkcie grubości i jest to pierwsze na co zwraca uwagę u każdej osoby. A ze kobita z niej w sumie prosta, to jeszcze nie omieszka o swoich spostrzeżeniach poinformować

To u mnie miałaby co komentować ;-) co prawda kilogramy z ciąży dawno zgubione, ale i tak BMI o dużo za duże u mnie :-D A co do komentowania wyglądu Leosińskiego to tylko komentuje że ma duże pucki na buzi, a młody waży 7,6 kg więc szału nie ma :tak:

Mój Staś akurat jest małym słodkim grubaskiem :-)
wzrost ma raczej standardowy - nosi 68-74 a jak kończył 5 miesięcy ważył 8700. Składa się z dużej ilości fałdek (umycie mu szyjki jest rzeczywiście trudne :-) ) i jest tak nabity, że nie da się go uszczypnąć, jak to mówi moja mama :-)

. Składa się z dużej ilości fałdek (umycie mu szyjki jest rzeczywiście trudne :-) ) i jest tak nabity, że nie da się go uszczypnąć, jak to mówi moja mama :-)

Kasiu padam ze śmiechu :-D:-D:-D cóż za malowniczy opis.
U nas ciuszki już 74-80 bardziej z naciskiem na 80......choć niektóre ma jeszcze 68 zależy od rozmiarówki.....

Ludzie tak maja że zwrcają uwagę na wagę a przecież dzieci jak zaczną raczkować i chodzić to smukleją nie, a u Dawidka Paulinki tych 10kg nie widać, będzie wysoki chlop z niego i przystojniacha więc musi rosnąć i swoje ważyc :)

MOja teściowa ma w drugą stronę jak mała zapłacze - co głodzą cię?

U mas z wagą tez nie ma szału. Krzyś waży 7800g i ma 72 cm;-)
Rozmiarówka rzeczywiście jest baardzo różna. chodzimy w większości w rozmiarze 70, 74 ale i wieksze też sie zdarzaja;-)

Ja nie mam tesciowej więc nie ma mi sie kto wtracać...
--------------
Dziewczyny mam pytanie (pewnie niektóre z Was pomyślą że głupie ) jak dodać zdjęcie żeby osoby niezalogowane nie mogły go zobaczyć???

Ostatnia edycja:
tak, tak. Jeśli są osoby niezalogowane to widzą co piszemy ale zdjęć nie widzą :)

My we wtorek na szczepienie (na szczęście tylko 1 kłócie) to się dowiem ile moje maleństwo juz wazy i mierzy :):):)

reklama
dziewczyny w właśnie że widzą...Wylogujcie się i zobaczycie że moje zdjęcia są widoczne:-(
Nienawidzę szczepień. My mamy w środe:-(

Do góry