reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

holly wy tylko szczepiliscie infanrix hexa czy jeszce jakies dokupowaliscie.Bylam dzis na wizycie u pediatry i mowila mi jeszcze o szczepionce ROTAVIX i PREWENTAR 13. Jestem zielona w tym temacie mam 2 tyg na oczytanie sie bo w styczniu mamy sie stawic na pierwsze szczepienie.

reklama
Te dwie które wymieniłaś to chyba szczepionki na rotawirusy - jeszcze nie wiem czy będziemy na to szczepić. My szczepiliśmy tylko te podstawowe - infanrixem hexa właśnie, a w szpitalu, w drugiej dobie życia engerixem b.

Witajcie wieczorowo, trochę mnie nie było ;( ale już wróciłam do Was.
Tak jak większość piję Krami ale 0,5 flachy, herbatkę hippa a teraz mi się skończyła wiec kupiłam w aptece herbatkę mio bio herbatka dla matek karmiacych dr alexa sadleka wydaje mi się ze jest trochę lepsza bo czuję mrowienie w piersiach, nawet zakupiłam bocianka zobaczymy co bedzie lepsze.

My się teraz szczepiliśmy na żółtaczkę mały był bardzo dzielny troszkę popłakał i był senny przez cały dzień i bardzo mało jadł. Po nowym roku infanrixem. na rota się nie szczepimy bo jest to zbyteczne a potem na pneu.
A co do wyjść z dziećmi co są karmione piersią to ja odciągam swoję dorabiam modyfikowane i wtedy mały wytrzymuje 3 godziny i may tylko tyle czasu by wszystko zrobić co mamy. Jeszcze nie karmiłam w miejscu publicznym piersią i butelką.

Ten drugi to prewenar 13 walentna szczepionka na pneumokoki (na 13 szczepów) a rotarix to na rotawirusy. Ja na rota nie szczepilam a podstawową szczepilam piątką i oddzielnie na wzw. Piatka ponoć bezpieczniejsza

Też tak słyszałam - po fakcie :-( Ale nie zamierzam się zadręczać myślami o szkodliwości szczepień - póki co wszystko jest w porządku i tak pozostanie :-)

Spokojnie ja wiem z pewnego źródła że nie ma medycznych podstaw ani badań które by potwierdziły że hexa wywołuje jakieś skutki uboczne. Na pocieszenie powiem Ci że kolega przedstawiciel od szczepionek własne dziecko szczepił hexa więc musi być bezpieczna :)

Nie wiem czy na rota nie ma sensu szczepić, ponieważ np. ja złapałam jelitówkę i teraz siedzimy jak na szpilkach czy mały złapie czy nie, okres wylęgu 2-3 dni, więc nie wiadomo jak ze świętami.
Plus jest taki ze po tej drożdżycy dostaje Bactrin, Nystatynę i Lacidofil osłonowo i to wszystko mamy brać do 15 stycznia, i może to go uchroni przed tym świństwem, a jeśli będzie zdrowy to szczepienie 7.01, miało być w ten poniedziałek, ale nie wiadomo czy nie złapał tego rota.
My szczepimy 6 w 1, rota i wzw....ogólnie cały komplet szczepień.

My na szczepienie w pierwszym tygodniu stycznia się wybieramy...i najpierw mały będzie miał na żółtaczkę,a później 5 w 1...

reklama
Do góry