reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2009

reklama
Etna36 jak ja ciebie dobrze rozumiem, ja zaczynam od wtorku i jestem w takim dole, co spojżę na małego to mam łzy w oczach.

to bedziemy razem beczec, tak sie cieszylam na powrot do pracy, a teraz czuje sie jak wyrodna matka

czemu ten urlop macierzynski jest taki krotki:-(

dziunka jak jest bardzo gorąco to daj ją na piach..
a co tam..
byle by nie tarła oczek i nie smakowała..
oja też w piachu nóżkami stałą już na plaży i nwet dotykała wody z oceanu:-D
nie wkelję zdęć bo nie mam na kompie.....:-(

A ile uciechy miała, aż się trzęsła do piachu :d ja też fotek nie wkleję bo aparatu nie wzięłam, durna baba ze mnie! Ale w czw na długi weekend do Karwii jedziemy więc nadrobię :)

stanowczo za krótki !
Etna wracasz na pełny etat?
Ja będę korzystac z przerwy na karmienie i o godzine szybciej kończyć, niewielkie pocieszenie ale zawsze to coś

ja musze do pracy jutro RATUNKU!!!!!!!!!!!!:szok: moje biedne dziecko
a widzisz mówiłam Ci! siedź w domu poki możesz to Ci się do ludzi zachciało :-D dacie rade te 3 tygodnie

Co myślicie o zabawie Asi w piachu?:sorry:

Dziś na plaży to aż się wyrywała by pokulać się po piachu. Co na koc ją położyłam to już gonic po plaży musiałam. Brałam, wytrzepywałam z piasku, sadzałam na koc, a ta zaraz myk na brzuch i turlanie. Julcia posypywała jej gołe stópki piaskiem to mała aż piszczała z radości i śmiała się jak szalona :-D
Ale efekt zabaw taki że piach wszędzie - we włosach, uszach, pupie:dry: Wszystko było ok dopóki nie przypomniała sobie że przecież trzeba "to coś" posmakować :dry: i w ten sposób piach znalazł sie też w buzi :cool: potem zrobiła się śpiąca i zaczęła trzeć oczy - w porę udało mi się łapki wyczyścić (nie chce nawet myśleć jakby swoje gałki piaskiem zatarła:szok:).
No i nie wiem - trzymać na chama w wózku czy na ręku byleby do piachu nie puścić czy pozwolić szaleć (oczywiście kontrolując)?
jak ciepły piasek to ja bym puściła.

Ja mysle ze w granicach rozsadku puszczac do piachu ;P kazde dziecko zaraz ma pich wszedzie :) powiem wam ze mojej siostry syn ma poltora roku i w tamtym roku byl za maly na piach a w tym jak juz poszła z nim to tak sie cieszyl ze zjadł go :p nei wiedzial ocb :p i zyje :p ;-) a tym bardziej ze Joase ciagnie ten piach i ma radoche :)

Fakt faktem że ona już tak nie bierze do buzi, bawi się, chyba że jest coś nowego to posmakować musi. Więc może raz spróbuje, drugi i jej przejdzie ;)

Jak nic idzie ząb!!! Jak w tym śnie! Tzn że idzie to już dawno było widać, ale teraz chyba się przebił! Czuć pod palcem normalne drapanie, zaraz polecę łyżeczką postukać :]
A swoją drogą Waszym dzieciom wychodził cały ząbek, tzn ze widać było od razu cała kreskę? Bo u nas tak jakby nie całość widać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka...

MAm pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią - czy Wasze pociechy jedzą już jakieś inne rzeczy? - owoce, kaszke?

Witajcie:-)
Za oknem brzydko : mgła , chmury , pada. ŁEEEEEEE Ja włanie zrobiłąm przeglad ciuchów małego , połowa znowu prawie nie noszona i juz za mała. W pralce reczniki , posciel małego - jednym słowem praca wre;-)
Etna trzymam kciuki:-)
dziunka puść małą na ten piach , chyba nie jestes w stanie powstrzymac mała przed odkrywaniem czym jest piach. Jak raz sie jego naje to potem nie ruszy:tak:

asia.lisz z tego co wiem to wszystkie karmiace mamy daja juz nowosci.. ja tez od jakichs 2 tyg.

reklama
stanowczo za krótki !
Etna wracasz na pełny etat?
Ja będę korzystac z przerwy na karmienie i o godzine szybciej kończyć, niewielkie pocieszenie ale zawsze to coś
NA CALY ETAT :-(
przerwy tez bede miala w czwartek i piatek (godzine pozniej bede przychodzic)
w pozostale dni bede po 4, 5 godzin i juz nie robie im zamieszania na te 3 tyg z przerwami. najgorsze ze wchodze w grafik dziewczyny ktora byla za mnie na zastepstwo i mam same popoludniowki do 17.30 :-( (jutro na rano a to z okazji dnia dziecka :-))
a widzisz mówiłam Ci! siedź w domu poki możesz to Ci się do ludzi zachciało :-D dacie rade te 3 tygodnie

jak ciepły piasek to ja bym puściła.
Musialas byc malo przekonywujaca, rozstroj zołądka mam dzisiaj i zrobilam sobie podwójna melise, mały chyba wyczol moje zdenerwowanie i w nocy budzil sie co godzine. Pierwszy raz tak nam sie przytrafilo wiec jestem strasznie nie wyspana.

Jak nic idzie ząb!!! Jak w tym śnie! Tzn że idzie to już dawno było widać, ale teraz chyba się przebił! Czuć pod palcem normalne drapanie, zaraz polecę łyżeczką postukać :]
A swoją drogą Waszym dzieciom wychodził cały ząbek, tzn ze widać było od razu cała kreskę? Bo u nas tak jakby nie całość widać...
u nas bylo tak jak u ciebie, najpierw kreska potem klucie a potem juz tez pukalismy lzeczka i potem dopiero bylo widac bialy zabek :)
Hejka...

MAm pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią - czy Wasze pociechy jedzą już jakieś inne rzeczy? - owoce, kaszke?

moj ma rozszerzona diete od 5,5 miesiaca, zaczelam od kaszek potem owoce, obiadki i jemy juz na calego :)))

Do góry