reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Etna36 jak ja ciebie dobrze rozumiem, ja zaczynam od wtorku i jestem w takim dole, co spojżę na małego to mam łzy w oczach.

to bedziemy razem beczec, tak sie cieszylam na powrot do pracy, a teraz czuje sie jak wyrodna matka

czemu ten urlop macierzynski jest taki krotki:-(

dziunka jak jest bardzo gorąco to daj ją na piach..
a co tam..
byle by nie tarła oczek i nie smakowała..
oja też w piachu nóżkami stałą już na plaży i nwet dotykała wody z oceanu:-D
nie wkelję zdęć bo nie mam na kompie.....:-(

A ile uciechy miała, aż się trzęsła do piachu :d ja też fotek nie wkleję bo aparatu nie wzięłam, durna baba ze mnie! Ale w czw na długi weekend do Karwii jedziemy więc nadrobię :)

stanowczo za krótki !
Etna wracasz na pełny etat?
Ja będę korzystac z przerwy na karmienie i o godzine szybciej kończyć, niewielkie pocieszenie ale zawsze to coś

ja musze do pracy jutro RATUNKU!!!!!!!!!!!!:szok: moje biedne dziecko
a widzisz mówiłam Ci! siedź w domu poki możesz to Ci się do ludzi zachciało :-D dacie rade te 3 tygodnie

Co myślicie o zabawie Asi w piachu?:sorry:

Dziś na plaży to aż się wyrywała by pokulać się po piachu. Co na koc ją położyłam to już gonic po plaży musiałam. Brałam, wytrzepywałam z piasku, sadzałam na koc, a ta zaraz myk na brzuch i turlanie. Julcia posypywała jej gołe stópki piaskiem to mała aż piszczała z radości i śmiała się jak szalona :-D
Ale efekt zabaw taki że piach wszędzie - we włosach, uszach, pupie:dry: Wszystko było ok dopóki nie przypomniała sobie że przecież trzeba "to coś" posmakować :dry: i w ten sposób piach znalazł sie też w buzi :cool: potem zrobiła się śpiąca i zaczęła trzeć oczy - w porę udało mi się łapki wyczyścić (nie chce nawet myśleć jakby swoje gałki piaskiem zatarła:szok:).
No i nie wiem - trzymać na chama w wózku czy na ręku byleby do piachu nie puścić czy pozwolić szaleć (oczywiście kontrolując)?
jak ciepły piasek to ja bym puściła.

Ja mysle ze w granicach rozsadku puszczac do piachu ;P kazde dziecko zaraz ma pich wszedzie :) powiem wam ze mojej siostry syn ma poltora roku i w tamtym roku byl za maly na piach a w tym jak juz poszła z nim to tak sie cieszyl ze zjadł go :p nei wiedzial ocb :p i zyje :p ;-) a tym bardziej ze Joase ciagnie ten piach i ma radoche :)

Fakt faktem że ona już tak nie bierze do buzi, bawi się, chyba że jest coś nowego to posmakować musi. Więc może raz spróbuje, drugi i jej przejdzie ;)

Jak nic idzie ząb!!! Jak w tym śnie! Tzn że idzie to już dawno było widać, ale teraz chyba się przebił! Czuć pod palcem normalne drapanie, zaraz polecę łyżeczką postukać :]
A swoją drogą Waszym dzieciom wychodził cały ząbek, tzn ze widać było od razu cała kreskę? Bo u nas tak jakby nie całość widać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka...

MAm pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią - czy Wasze pociechy jedzą już jakieś inne rzeczy? - owoce, kaszke?

Witajcie:-)
Za oknem brzydko : mgła , chmury , pada. ŁEEEEEEE Ja włanie zrobiłąm przeglad ciuchów małego , połowa znowu prawie nie noszona i juz za mała. W pralce reczniki , posciel małego - jednym słowem praca wre;-)
Etna trzymam kciuki:-)
dziunka puść małą na ten piach , chyba nie jestes w stanie powstrzymac mała przed odkrywaniem czym jest piach. Jak raz sie jego naje to potem nie ruszy:tak:

asia.lisz z tego co wiem to wszystkie karmiace mamy daja juz nowosci.. ja tez od jakichs 2 tyg.

reklama
stanowczo za krótki !
Etna wracasz na pełny etat?
Ja będę korzystac z przerwy na karmienie i o godzine szybciej kończyć, niewielkie pocieszenie ale zawsze to coś
NA CALY ETAT :-(
przerwy tez bede miala w czwartek i piatek (godzine pozniej bede przychodzic)
w pozostale dni bede po 4, 5 godzin i juz nie robie im zamieszania na te 3 tyg z przerwami. najgorsze ze wchodze w grafik dziewczyny ktora byla za mnie na zastepstwo i mam same popoludniowki do 17.30 :-( (jutro na rano a to z okazji dnia dziecka :-))
a widzisz mówiłam Ci! siedź w domu poki możesz to Ci się do ludzi zachciało :-D dacie rade te 3 tygodnie

jak ciepły piasek to ja bym puściła.
Musialas byc malo przekonywujaca, rozstroj zołądka mam dzisiaj i zrobilam sobie podwójna melise, mały chyba wyczol moje zdenerwowanie i w nocy budzil sie co godzine. Pierwszy raz tak nam sie przytrafilo wiec jestem strasznie nie wyspana.

Jak nic idzie ząb!!! Jak w tym śnie! Tzn że idzie to już dawno było widać, ale teraz chyba się przebił! Czuć pod palcem normalne drapanie, zaraz polecę łyżeczką postukać :]
A swoją drogą Waszym dzieciom wychodził cały ząbek, tzn ze widać było od razu cała kreskę? Bo u nas tak jakby nie całość widać...
u nas bylo tak jak u ciebie, najpierw kreska potem klucie a potem juz tez pukalismy lzeczka i potem dopiero bylo widac bialy zabek :)
Hejka...

MAm pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią - czy Wasze pociechy jedzą już jakieś inne rzeczy? - owoce, kaszke?

moj ma rozszerzona diete od 5,5 miesiaca, zaczelam od kaszek potem owoce, obiadki i jemy juz na calego :)))

Do góry