reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Iwonko witamy na forum :-):-) Im wiecej nas tym lepiej :) a lepiej pozno niz wcale ;-)

Poczytalam sobie co tam naskrobalas o sobie i gratuluje drugiego dzidziusia. Kolejne serduszko do pokochania ;-) No i gratuluje syneczka, mi tez sie marzy parka :tak:
Pozdrawiam i czuj sie w Listopadowym forum jak u siebie :-)

Hej dziewczyny,
Wczoraj rano wybralam sie wreszcie na krzywa cukru i okazalo sie, ze moja lekarka nie napisala obciazenia. Spytali mnie o wage, wiec ze wstydem musialam przyznac, ze juz 91 kg.
Pocieszono mnie, ze nie wygladam. Niestety z taka waga wg. laboratorium musialam wypic az 80gr glukozy. To byla mordega, ale oczywiscie po kryjomu wcisnelam lemonke.
Wyniki jak zwykle na gornej granicy normy: na czczo 98(norma do 105), 1h-173(n. do 190), 2h-133(n. do163). Te mormy dosc wysokie, ale chyba dlatego, ze 80g. glukozy, wiec chyba wszystko ok.

Hej dziewczyny,
Wczoraj rano wybralam sie wreszcie na krzywa cukru i okazalo sie, ze moja lekarka nie napisala obciazenia. Spytali mnie o wage, wiec ze wstydem musialam przyznac, ze juz 91 kg.
Pocieszono mnie, ze nie wygladam. Niestety z taka waga wg. laboratorium musialam wypic az 80gr glukozy. To byla mordega, ale oczywiscie po kryjomu wcisnelam lemonke.
Wyniki jak zwykle na gornej granicy normy: na czczo 98(norma do 105), 1h-173(n. do 190), 2h-133(n. do163). Te mormy dosc wysokie, ale chyba dlatego, ze 80g. glukozy, wiec chyba wszystko ok.

iwona&laura witaj! super, że wróciłaś, bo faktycznie im nas więcej, tym weselej :-)

miran nie pomogę w sprawie wyników, ale wygląda na to, że jest dobrze :-)

Jeszcze słówko apropo Kościoła! owszem nie można generalizować! zdarzają się prawdziwi księża, tacy z powołania, ale niestety to są wyjątki! a powinno być odwrotnie!
Mnie zrazili swoją fałszywością, wtrącaniem się do wszystkiego! i pamiętam, jak raz dziewczyna na forum pisała, że w 22 (czy coś koło tego ) tc urodziła martwego synka i trzech!!!!!! księży nie chciało go jej pochować, bo to "nie człowiek tylko płód" ! ponoć tak mówili! więc po jaką cholerę gadają, że życie zaczyna się od chwili poczęcia? jakiś tam ksiądz jej synka pochował, ale 25 km od miejsca zamieszkania i jak "co łaska" było większe!
Przepraszam, bo miałyśmy do tematu nie wracać, ale musiałam jeszcze to napisać!

Hej dziewczyny,

ciężarne mają trochę inne normy.. na czczo 98 to trochę za dużo. a to po 2h wygląda dobrze, bo zwykle norma przyjmowana w tym badaniu dla cieżarnych to 140 :tak:Ale o obiążeniu 80g jesczze nei słyszałam, wiec nie wiem. Robiłąś sobie wcześniej obciążenie 50g? jak miałąś po godzinie?
A już myślałam, że w sprawie cukrzycy jestem prawie ekspertem :-D

A no i prosimy pochwalic sie corcia :-) Przynajmniej 2 zdjecia! hihi
Z przyjemnoscia...to moja coreczka kochana:-)
obraz023jlq.jpg

jaka slicznotka:-) pozazdrościć!!

Byłam u dentysty - ostatnia plomba założona i z głowy mam dentystę powiedzial, że szystko wyleczone i ząbki zdrowe (miałam tylko dwie dziurki). A muszę powiedzieć, że moja pierwsza w zyciu wizyta u dentysty była w tym roku:sorry2:

reklama
Miran ja nie znam sie wogole na tej calej glukozie bo tutaj wogole nie robia takich badan :dry: Ale jezeli nic zlego nie mowili to chyba dobrze wiec ciesz sie z dobrych wynikow :-):-):-)

Iwona corcia przekochana :-):-)

Do góry