reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Mamulica, ja w tym nie wiedze nic popkulturowego. W moje opinii to proba ochrony dzieci przed idotyzmami gadanymi przez koscielnych (in vitro zle, lepiej byc morderca niz homo - mordercy sie wybacza itd...)
Passingby, dziecka nie należy chronić przed idiotyzmami - w moim odczuciu oczywiście - tylko należy uczyć mądrych wyborów, dokonywania decyzji, segregacji informacji itd... Pokazywać, że te idiotyzmy są, będą w różnym wydaniu i należy je filtrować, przyjmować, odrzucać itd...
Myślę że ani moją intencją, ani Kilolka nie było "siadanie" na Izę... Ja wyraziłam tylko i wyłącznie swoje zdanie... A też najlepszą osobą do tego nie jestem, bo co do ślubu ogromnego przekonania mi brak...

reklama
Natalunia znieczulica panuje wsród ludzi, ale cóz. Ja mialam inny przypadek. Bylam w urzedzie i też stałam w dłuuuugiej kolejce, pani w okienku zauważyła, że stoi kobietka w ciąży podniosła sie i mowi prosze niech pani podejdzie bez kolejki, my tutaj przestrzegamy prostej zasady. Więc podeszłam, ale komentarzy nie było końca i myślałm, że wbiją mi nóż w plecy.

tematu religii nie komentuje, bo to baaaardzo indywidualna sprawa.

a ja osttatnio szok przezyłam na poczcie. Stanęłam w gigantycznej kolejce, a że byłam z synkiem który wszystkich zaczepiał i głosno sobie gadał to wszyscy się oglądali i zaraz zobbaczyli mój gromny ggrzuchol. Duszno bylo sttrasznie i pot się zemnie lał. Jakąś bbabka z początku mnei zawołała żebym od razu do okienka szła, bo przeciez nie będę "w takim stanie":-) w kolejce stała i zaraz wszystkie babki zaczęły dyskutować że przecież w takiej duchocie to nawet "normalnemu" człowiekowi cięzko wytrzymac, a co dopiero kobiecie w ciązy:-) hihi śmiać mi się chciało, ze nienormalna jestem, ale wdzięczna byłam bardzo. zwłaszcza, że zdażyło mi się to pierwszy raz.

natalunia niestety chyba nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić , nie możemy wychowywać dorosłych ludzi:-( Czasem tak niewiele trzeba , ale tu widać brakuje podstaw wychowania..

Dziewczyny ogólnie jestem szczupłą osobą i nigdy mi nie miałam problemów w puchnięciem stóp i rąk.
Wręcz mam je kościste i żylaste :)
Dziś zauważyłam , że spuchły mi stopy-tylko stopy.... kostek od wewnętrznej strony mi nie widać..... :-(

Mam cały czas niskie cisnienie więc chociaż tyle dobrze, leukocytów w moczu mam 5-10 .

Co ja mam zrobic?
Moj gin jest teraz na urlopie-wraca 01.09.
W czwartek byłam na wizycie i moje nogi były jeszcze okey.
Czy wy tez tak macie?
Jest gorąco -może to dlatego, poza tym ja jeszcze cały czas pracuję i to może też ma wplyw hmmmm nie wiem....

Ostatnia edycja:
a ja osttatnio szok przezyłam na poczcie. Stanęłam w gigantycznej kolejce, a że byłam z synkiem który wszystkich zaczepiał i głosno sobie gadał to wszyscy się oglądali i zaraz zobbaczyli mój gromny ggrzuchol. Duszno bylo sttrasznie i pot się zemnie lał. Jakąś bbabka z początku mnei zawołała żebym od razu do okienka szła, bo przeciez nie będę "w takim stanie":-) w kolejce stała i zaraz wszystkie babki zaczęły dyskutować że przecież w takiej duchocie to nawet "normalnemu" człowiekowi cięzko wytrzymac, a co dopiero kobiecie w ciązy:-) hihi śmiać mi się chciało, ze nienormalna jestem, ale wdzięczna byłam bardzo. zwłaszcza, że zdażyło mi się to pierwszy raz.
Kilolek ja w miesnym stalam w kolejce okolo godziny przed 15.08.... na szczescie z moim m.. wiec pare razy wychodzilam na zewnatrz bo myslalam ze padne... moj chodzi ze mna w ramach dzwigania... ja kupuje on niesie :-) ale samemu bym mu zakupow miesnych nie pozwolila robic bo kupilby tyle co by chyba na jedna osobe starczylo na kolacje... taki ma stosunek do wybierania jedzenia... tego nie trzeba to nie dobre... a jak otworzy lodowke to jej ale pustki potem..... zakupy kobieca rzecz :tak:

OLICA ja znam tylko takie metody , które chyba nie są nam obce np. żel na opuchnięte stopy, wypoczywanie z nogami w górze (na lekkim podwyższeniu), zakładanie wygodnego obuwia... Opuchniete nogi to typowa dolegliwość w ciąży, jeżeli tylko lekarz nie zauważył w badaniach jakichś niepokojących wyników, czego przyczyną może być puchnięcie badz spokojna.. Nie pozostaje nic innego jak to przetrwać:tak:

Olica, ja mam spuchnięte nogi, ręce i to tak, ze butów nie umiem włożyć, o obrączce nie ma mowy... Nie przejmuj się - jeśli ciśnienie ok i nie ma białka w moczu to nie ma się czym martwic!!!

Już jestem:-) podłączyli mi internet w nowym mieszkaniu :tak: i bardzo się cieszę, bo od poniedziałku czułam się jak w innym świecie, bez BB ciężko!
Proszę o krótkie streszczenie, bo nie ogarniam tego.
Pozdrawiam i cieszę się, ze jestem z Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

reklama
nie czuję, żeby ktokolwiek na mnie wsiadał. Jestem przyzwyczajona do róznych reakcji. Niechcący zaczęłam temat, pisząc o smutnej konsekwencji decyzji o wzięciu ślubu tylko cywilnego, bo czasem świadomość konsekwencji jest zbawienna.

Przełom nastąpi, jeśli Ka..M ktoś ustąpi miejsca ze względu na widoczna ciążę ;) albo Luandzi ;)

Do góry