reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

IzaBK - jakoś mi ulżyło, że nie tylko ja tak reaguję na pewne sytuacje, bo naprawdę już obawiam się, że cosik ze mną nie tak ;-)
Agissa - jeszcze jestem u rodzinki, do Poznania wracam w piątek.

Oki ja mykam spać bo kurnaśka noga zaczyna coraz bardziej pulsować i coś czyję, że jak teraz nie zasnę to mam pospane :wściekła/y:
Życzę Wam kolorowych snów :-D

reklama
Wiewióra, jak noga?

Olica ja też mam problem z opuchlizną. Nogi mam jak balony i ręce mi puchną. Obrączkę jeszcze noszę, ale chyba nie za długo się nacieszę. Lekarz mówił, że jak tylko zacznie padać deszcz i miną ciepłe dni - opuchlizna zejdzie. Już gdzieś pisałam o tym, co mi lekarz poradził na opuchliznę. Oczywiście nogi w górze, dużo wody, wyeliminować sól no i raz w tygodniu dieta jabłkowa (jesz śniadanie, np. płatki śniadaniowe, później do obiadu same jabłka, jesz obiad (nie za obfity) i znowu jabłka). Jabłka zapobiegają gastozie. No i kremy dla kobiet w ciąży. Polecam 2: vento spray i Perfecta mama na opuchnięte nogi. Pomaga ;-)

Olica ja też mam problem z opuchlizną. Nogi mam jak balony i ręce mi puchną. Obrączkę jeszcze noszę, ale chyba nie za długo się nacieszę. Lekarz mówił, że jak tylko zacznie padać deszcz i miną ciepłe dni - opuchlizna zejdzie. Już gdzieś pisałam o tym, co mi lekarz poradził na opuchliznę. Oczywiście nogi w górze, dużo wody, wyeliminować sól no i raz w tygodniu dieta jabłkowa (jesz śniadanie, np. płatki śniadaniowe, później do obiadu same jabłka, jesz obiad (nie za obfity) i znowu jabłka). Jabłka zapobiegają gastozie. No i kremy dla kobiet w ciąży. Polecam 2: vento spray i Perfecta mama na opuchnięte nogi. Pomaga ;-)

warto też jeść natkę pietruszki, ona też usuwa nadmiar wody z organzmu. Najlepiej dodawać ją do wszystkiego, nawet do wody, którą się pije..
Ja nie chciałąm zrezygnować z noszenia obrączki i dlatego kupiłam sobie tymczasowo większą srebrną. I to byl swietny pomysł, bo teraz dokupuję do niej inne elementy srebrnej biżuterii, to naprawde daje przyjemność :-D samych obrączek tym czasowych mam już 3 :rofl2:

dobry pretekst zeby kupic sobie nowa bizuterie...:-)
ja obraczki nie mam jeszcze ale musialam sciagnac pierscionek zareczynowy bo tez troszke puchne, ale glownie wieczorami przed spaniem wiec nie jest jeszcze tak strasznie....

Ja obraczka nacieszylam sie tylko na samej ceremoni, tak mi rece puchna ze zakladam tylko jak idziemy gdzies w gosci albo na jakis wiekszy wypad, tak moge sobie tylko pomarzyc o obraczce i pierscionku zareczynowym, nie wspominajac o starych pierscionkach. ;-)

A nogi puchna mi od samego poczatku ciazy :dry: juz nie wiem jak wygladaja moje kostki. Nie moge sie doczekac jesieni... po raz pierwszy w zyciu.

A wogole to wszystko mnie wkur... ostatnio. Wyspac sie nie moge, nudze sie potwornie calymi dniami, moj maz to jakby go wogole nie bylo. i ta pieprzona monotonia. :dry:
Tez tak dalej macie? Chyba hormony mi znowu buzuja... dobrze ze jest BB

dobry pretekst zeby kupic sobie nowa bizuterie...:-)
ja obraczki nie mam jeszcze ale musialam sciagnac pierscionek zareczynowy bo tez troszke puchne, ale glownie wieczorami przed spaniem wiec nie jest jeszcze tak strasznie....

i jesczze nie byłaś u jubilera po pierścionek zastępczy ?? co za niedopatrzenie :-D

klaudzia tez tak mam...siedze w domku na zwolnieniu od polowy czerwca i czuje sie jak kura domowa...tylko sprzatam, piore, gotuje.....i czekam az D wroci z pracy zeby miec do kogo buzie otworzyc, a jak juz jest to mnie irytuje czasem takimi glupotami, ze sama sobie mysle ze mi troszke na glowke siada....mysle, ze to to ze siedzimy w domku +hormony i nam troszke odbija....juz niedlugo i nie bedzie czasu sie nudzic....
Na dodatek jestem dzis uwieziona w domu bo maja przyjsc zalozyc tel i okreslili, ze beda miedzy 8 a 13...super....

no fajnie bylo by miec 2 albo 3...:-)juz widze mine D jak mu o tym mowie...:-D

Wiesz... nie trzeba mówić o zamiarze zakupu, tylko pochwalić się trafnym wyborem już na palcu :-D srebro się do tego nieźle nadaje, bo jest stosunkowo taniutkie !! Do tej pory nosiłam tylko zloto i ceny mnie jednak mocno ograniczały.. to moje najfajniesze ciążowe odkrycie :-)

reklama
Wiesz... nie trzeba mówić o zamiarze zakupu, tylko pochwalić się trafnym wyborem już na palcu :-D srebro się do tego nieźle nadaje, bo jest stosunkowo taniutkie !! Do tej pory nosiłam tylko zloto i ceny mnie jednak mocno ograniczały.. to moje najfajniesze ciążowe odkrycie :-)
no tak ale ja jednak nie lubie tu kupowac bizuterii bo nie jest takiej jakosci jak w pl i naprawde widac roznice....a zloto juz w ogole....ale moze sprawie sobie cos malego na poprawe nastroju....:-)

Do góry