reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista mamus styczniowych:)

reklama
Elma czy to jakaś szczególna data będzie za 10 miesięcy? Ja też zamierzam się starać o drugie dzieciątko za kilka (?!) miesięcy...

Nie, po prostu tak ustaliliśmy z mężem, on już by chciał teraz ale ja jednak chciałaby tego lata założyć bikini :-p
No i nie chcę żeby Nadia maiła dużo młodsze rodzeństwo, a jeśli by się udało dość szybko to Młoda zdążyła by zacząć chodzić do przedszkola przed narodzinami kolejnego maluszka :tak:

WITAM WSZYSTKIE NOWE STYCZNIÓWECZKI! Patrzcie jak to jest, ja myślałam, że mamy już komplet na pokładzie, a tu jeszcze przybywają nam nowe załogantki! Super, im nas więcej tym lepiej!

Lorien- ja mam dużą różniecę wieku (6 lat, jakby nie było) a między mną a siostrami też jest po pięć lat różnicy (rozumiecie- taki sobie starsi przyjęli plan pięcioletni;-)) i też jest dobrze. Moje laski kochają się na zabój, my całe życie stałyśmy za sobą murem, to chyba wszystko zależy od podejścia do dzieciaków- zawsze trzeba równo traktować- wtedy się wszystko wyrównuje.

Xandii masz rację. U mnie jednak była dużo większa różnica, bo 10 lat. Mój starszy brat i ja zawsze się kłóciliśmy, ja byłam gówniara, on dorosły, właściwie dogadaliśmy się dopiero jak miałam 20 lat. Dlatego wolę, aby moje dziecko miało w miarę rówieśnika. Takie dzieci si potem razem wychowują.

kazda z tych sytuacji ma swoje dobre i zle strony. Jesli jest duza roznica wieku, na pewno mozna poswiecic kazdemu dziecku wiecej czasu, ale mala roznica pomiedzy maluchami to swietna sprawa, bo wychowuje sie je tak jakby " na raz", z pieluch w pieluchy :) Moj brat ma corcie z rokiem roznicy, dogaduja sie swietnie, bawia razem, te same kolezanki, itd.. A teraz mnie to czeka :) Troche sie boje, jak to bedzie, ale jestem dobrej mysli!!

Sencilla Twoja rodzinka szybkorozwojowa widzę. I dobrze, też bym tak chciała, ale już na tak małą różnicę raczej się nie załapię.

Witam wszystkie foremki, bardzo proszę o przyjęcie mnie do Waszego grona,
mamusią styczniową zostałam dokładnie 30-01-2007, mój skarb to Nikodem.

reklama
witam was dziewczyny
jestem mama 13 miesieczne go kuby
mozemy sie dolączyc?
kubus uridzil sie 21 stycznia 2007 o 16,35 waga 3710g i 53 cm

Do góry