reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Ja mam od wczoraj skurcze takie mocniejsze ale jeszcze nie tak często jak trzeba. No i wczoraj czop podbarwiony lekko paseczkami krwi się pojawił, no i dziś też troszku a czuję się jakoś tak niemrawo. Mała rusza się dalej tak jak ruszała i z tego wszystkiego boli mnie brzunio.
Kira po paru dniach przeterminowania już skierowanie do szpitala? Ja coś słyszałam że powyżej 14 dni po terminie biorą do szpitala na wywoływanie. Przynajmniej tak było u przyjaciółki mojej. Z resztą od tego terminu wg OM to są właśnie chyba odchylenia 2 tyg w przód lub w tył co nie??.
Ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi pani powie...

reklama
Magduska jak jest się juz 1 tydzien po terminie to trzeba jeździć do szpitala na ktg, żeby kontrolowac co i jak z maleństwem. A na wywołanie po 2 tygodniach. Tak mi moja ginka mówi i tak jest w szpitalu w którym chcę rodzić...

mam właśnie skurcze, troszkę bardziej bolą od tych poprzednich i są częstsze, ale to chyba dalej te przepowiadające. w każdym razie zamierzam komfortowo czekać a nie panikować :)

Magduska no to już coś chyba konkretnego skoro krwawe paseczki zauważyłaś :) to chyba kwestia kilku dni... co?? :D :p

Magduska, generalnie tak sie wywoluje. Ok. 14 dni po terminie, ale gin chyba wolalby na miejscu juz wczesniej obserwowac co i jak i dlatego po kilku dniach skierowanie. Ale... co ma byc to bedzie... A u Ciebie to juz chyba bliziutko sadzac po objawach :-)

To trzymam kciuki, zeby Twoje nadzieje sie spelnily i zebys szybciutko trzymala w ramionach swoje malenstwo. Ja sie biore dalej za "wyganianie" wszelakie.
Nigdzie nie moge kupic tych cholernych lisci malin (sa herbatki z owocow, a z lisci kiepsko... a to podobno to ma byc). Jutro jeszcze mamusia rusza na lowy ;-)

A to foteczka z 70 urodzin babuni mojej kochanej. Zrobiliśmy jej niespodziankę. Zaprosiłyśmy z mamą babcię na obiad :) i zaprosiłyśmy w tajemnicy wszystkich przyjaciół babci no i najbliższą rodzinę :) Płakała bidulka przez pół godziny hihi. NIespodzianka się udała a babcia szczęśliwa
70urodziny0062be.jpg

70urodziny0022sz.jpg

No i karpatką się obżarłam :)

Kira25 pisze:
Nigdzie nie moge kupic tych cholernych lisci malin (sa herbatki z owocow, a z lisci kiepsko... a to podobno to ma byc). Jutro jeszcze mamusia rusza na lowy ;-)
A w zielarskim sklepie pytałaś?? U mnie bez problemu można to właśnie w zielarskim kupić

madzia gratuluje zakonczonej sesji a co do przenoszenia to mowia, ze podwoch tygodniach wywoluj

ewako dobrego masz meza chyba tez juz chce miec dzidziusia przy sobie , a ty piszesz moje skarby czy ja cos opuscilam beda blizniaki

goga101 gratuluje synka

magduska torba juz gotowa . pokoik przygotowany to tylko teraz niech corcia na swiat sie wybiera , a babcia wogole nie wyglada na 70

reklama
Do góry