reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

kasiu musze cie zmartwic. zmienilismy lekarza i nowa lekarka wyznaczyla nam termin nie na 5 tylko na 6 lutego ;). ja wczoraj walczylem kompa ale nie moglem wstawic fotki by byla na dole ekranu przy tym zabawnym pasku ktory odlicza kiedy urodzi sie dzidzius. :)))

malenstwo jest sliczne i bardzo ruchliwe. widzielismy go juz czwarty raz i za kazdym razem jest taki. kurcze juz sie obawiam tego co bedzie jak sie urodzi. :)))) czuje sie wspaniale. zona (17 wrzesnia slub) nie bedzie juz mogla powiedziec ze jestem jak dziecko i sie bawie klockami. ;). a ja lubie tak sobie podlubac w takich rzeczach.

odnosnie lekarza ktorego zmienilismy to jest nieba a ziemia. wszystkim polecam bo klinika jest naprawde fantastyczna. pytaja sie, mowia, dbaja o pacjenta i  co najwazniejsze to czlowiek sie tam czuje jak u siebie w domu. to nie miejsce gdzie cie przyjma powiedza ze jest ok i odesla do domu. jestem naprawde zachwycony. ADRES TO KRZYCKA 94. POOLECAM BO NAPRAWDE WARTO

reklama
kurcze przez ta prace i firme juz strasznie pisze. musze troche przystopowac. juz nie moge sie doczekac michala ( pani doktor mowila wczoraj ze chyba widziala pisiorka ;).

A moja ciąża tak to przebiega bez problemu. Ważę 50 kg, ponoć wyglądam jak człowiek, mam 3 kg do przodu, ale to w końcu już prawie siedemnasty tydzień... ee... a może już się zaczął siedemnasty?

czesc serduszka:)droga rybko termin mamy na 5.02.06
dziewczyny jakos minoł ten dzien dzisiaj w pracy,strasznie bola mnie nogi-chyba za duzo stoje,makabra!wczoraj pani połozna powiedziała,ze mam stanowczo za mało zelaza kazała jesc wiecej warzyw ,owoców, chleb tylko ciemny najlepiej MAMUT EXTRA ZYTNI i duzo fasolki!oze nie lubie fasoli!!!!!!!!ale dam rade to wszystko dla michałka.....:)

No Basieńka jedz dużo fasolki bo to dla Twojej fasolki :)
Jejku, ja też ważę teraz 50 kg, nie mam pojęcia jakim cudem, jeszcze tydzień temu ważyłam 51 kg...
Strasznie mnie swędzi skóra na piersiach :(

A ja od jutra zaczynam nową pracę :D 6 godzin dziennie, pracodawczyni mówi, że czasem może siedem. A i przy okazji w przyjemnym zapachu, bo w herbaciarni.

IZZABELA bardzo smutno sie czyta o Julce,podejrzewam,ze to jakas Mala dziewczynka,nie moge znalezc na poprzednich stronach ile ma lat,za co takie male dzieci cierpia??? :( :( :(
ale po to ta chemia,aby sie polepszylo,wiec trzymam kciuki i wiem,ze bedzie wszystko ok

misia_q, skóra Cie swedzi, bo sie pewnie rozciaga. Podobnie moze byc na brzuszku. Tylko nie drap, bo wtedy raj dla rozstepow. Mnie ciagle swedza plecki w okolicy korzonkow. Hmmm, tam pewnie zbiera mi sie ladna faldka tluszczyku. Troche sie boje tej nadwagi, pisalam Wam juz kiedys, ze moja mam przytyla w ciazy do 100 kg. Ale jak wczoraj ogladalam wozeczki dzieciece i pomyslalam sobie o tym Berbeciu, ktorego bede w nim wozila, to wszystkie obawy odlecialy w kosmos. Dzdzius najwazniejszy, najkochanszy:) A kg sie zrzuci, co tam!!
Izzabela, trzymam kciuki za Juleczke, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.

Jula ma 13 lat, nie jest już taka malutka, ale ciągle do niej nie dociera ogrom sytuacji, a ja tego nie pogarszam i milczę, milczę nawet wtedy, kiedy jej matka, czyli moja znajoma płacze mi w rękaw...

reklama
Już Basieńko wpisuję termin do naszej cudownej listy. ;D Misia_q dziewczyno ty jesteś w ciąży a 50 kg to pikuś - dziecko, wody, łożysko, piersi, pępowina, krew i tłuszczyk potrzebny dzidzi to około 12 kg ale może być więcej. Dbaj o siebie i w nosie z wagą - nie mówię tu o zapasieniu siebie i dzidzi ale nie możesz sobie żałować bo to teraz bardzo ważny okres dla ciebie i dzidz :D
Co do piersi to powiększają się, skóra się rozciąga i swędzą - smaruj je kremikiem.

A cha wypróbowałam Mustellę i pomimo, ze jest droga to będę jej używała - jest po prostu rewelacyjna - super się wchłania i ładnie pachnie. Jest do stóp, do brzunia, na piersi i uniwersalna - "do wyboru do koloru" - i ja ją polecam pomimo, ze wcześniej byłam nastawiona z rezerwą do tak drogiego specyfiku. ;D

Do góry